Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

mahkemelik olacağız... sinirden kuduruyorum emeklerimi alıp kullandılar...

DeCuPe

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Durum cok enteresan ..

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Evet durum gerçekten çok tuhaf ama logoyu tasarlayan arkadaş neden mahkeme ile uğraşmak istesin ki?
Bu hiç mantıklı değil!!!Ne malum arkadaş ayağına yatıpta; bedavaya iş yaptırmak istemediğiniz?
O arkadaşın gönderdiği dekontların bu iş için olduğu ne malum?
Yada aralarında yazılı anlaşma var mı ki ben bedelini ödedim diyor?
Belkide dörtte birini bile ödemediler!!!
Hem burda sadece bedel değil ki önemli olan; askıya alındı dendiği halde logonun kullanılması; bu gerçekten çok ayıp bir tavır!!!
Belkide laf kalabalığı yapıp arkadaşın hakkını yiyorlar.Daha önce hüküm giymiş olması bu konuda da suçlu olduğunu göstermez arkadaşlar.
Hak var hukuk var.
Ayrıca elbetteki çalışmanın lisansının çalışma yapıldıktan sonra alınması çok normal; çalışma olmadan nasıl telif hakkını alabilir ki?
Ayrıca olmasa bile; elinde eskizler varsa bu bile yeterli olabilir.
Bence siz dost kazığı yemişe benziyorsunuz!!!
Arkadaş ayağına bedavaya yada bedelinin çok altına iş yaptır teslim al; sonra bedelini ödememek için ertelendi de; daha sonra kabak gibi heryerde kullan logoyu; sonra birde daha önce işlenilen bir suç için şuçla arkadaşım dediğin insanı!!!!
Pes vallahi pes!!!
Yok öyle üç köfte beş kuruşa!!!
Mutlaka dava açılmalı; gerçi eminim siz kanunda da bir açık bulur onuda kılıfına uydurursunuz!!!!

MustafaTuncer

🌱Yeni Üye🌱
Otelin dışında sizin yaptığınız logo varsa bir noter ile tasdikletin derim ileride kanıt olur bir değişim yaparlar ise.

derux

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
:) Haklısınız katılıyorum size ama bu duruma bi yönden sevinebilirsiniz. 50 tl ye yaparken şimdi çok daha fazlasını alabilirsiniz. Bence madem tescilini yaptırmışsınız avukatınız aracılığıyla ulaşın ve ödeme yapmalarını sağlayın. Zaten avukatınız ararsa onlarda işin ciddiyetini anlarlar.Hiç mahkemelerde sürünmenize gerek kalmaz. Avukatmış gibi bi arkadaşınız bile arasa olur :D maksat hakkınızı almak değilmi?

leventelpen

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
leventelpen.co.cc
levent bey meslek birliği ile ilgli çalışmalarınızı da duydum bilgi sahibi olabilirsiniz belki,

hukuki konuşarda uygulanacak rayiç bedeli nasıl belirleyeceğiz? bilginiz varmı?

Merhaba,

Meslek birliğini henüz kuramadığımız için uygulanacak resmî fiyat ve ücret tarifesi de oluşmamış demektir. Yeni yasal düzenlemelerin hayata geçip geçmeyeceğini bekleyip, göreceğiz. Şu an var olan tek meslek birliği olan GESAM'ın fiyat ve ücret tarifesini edinip, "rayiç bedel" olarak mahkemede kullanabilirsiniz. Grafikerler Meslek Kuruluşu Derneği'nin (GMK) uzun yıllardır yayınladığı ve ücret karşılığı verdiği fiyat ve ücret tarifeleri de yine mahkemelerde delil ve "rayiç bedel" yerine geçiyor (Berim bireysel davamda kabul edildi ve Yargıtay'ca da onaylandı).

melih1741

🌱Yeni Üye🌱
walla yaşadığın şeyi çok ii anlıyorum kardeş.
aynı şey bnm de başım geldi ama mahkeme yoluyla işi çözdük
senin de işin hukuki olarak hallolacaktır için rahat olsun o yüzden.
çalışma da gerçekten göz doldurucu bu arada emeğine sağlık...

tarzan45

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bu işin neticesi ne oldu acaba? Bilen var mı?

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
şimdi ortalama 100-150 liraya mal olsa bir dava açmak, ki en kısa dönemde 2-3 yıl sürse bu dava... gerçekten 50 liraya logo yapmaya çalıştığınıza değmiyor olsa gerek...

işin, hak ve hukuk manasında detayları, teferruatları çetrefilli olmasaydı bile, firma tasarımcıya 50 lirayı buz gibi borçlu konumda olsaydı bile...

50 lirayı alsanız ne olur almasanız ne olur...

orta sınıf bir pideciye gidip bir yemek ısmarlatsaydınız mesela aracı arkadaşınıza, hesap tamamlanırdı en dostane biçimiyle.

bu etiket sektörün trajikomik halini, bir inek şaban filmi edasıyla ortalığa sermiş durumda...