Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Market İnsertü İçin En Uygun Program Hangisi?

objka

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar bi ajansta market insertler-dergileri yapıyorum.insertleri corelde yapıyoruz.yalnız corel her zaman renkleri istediğim canlılıkta vermiyor...

illüstratörüde denedim biraz ağır çalışıyor.
İnsertler genelde 2-4-8-16-24-32 sayfa oluyor.

Peki indesign sizce nasıl, demem o ki market insertü için en uygun program hangisi?

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Kişi hangi programda en rahat çalışabiliyorsa o prgram kendisine göre en makul ve en rahat tasarım aracıdır. Renkler canlı olmaz çünkü CMYK çalışıyoruz ve haliyle daha mat bir görüntü ortaya çıkacaktır.

Tasarım adı altında Word'de ve Paint'te bile çalışmalar gördüm. O yüzden sen ne kullanıyorsan en mantıklısını onu kullanmaya devam et.

objka

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ama hocam coreldeki cmyk renk kodları ve illüstördeki aynı renk kodlarını bastırıyoruz illüstratör cok canlı çıkıyor corele göre

kadiror

🌟Usta Tasarımcı🌟
davsiye

Kesinlikle indesign kulanmalısın. Çünkü corel, freehand, illustratör gibi programlar grafik, indesign ise sayfa tasarım aracıdır..İndesign ile inanılmaz hızlı insörtler yaparsın. Hatta sağlam bir excel alt yapısıyla 16 sayfa kutulu bir inserti 2 saniyede dizersin.Hemde fiyat etiket ve ürün bilgisiyle beraber. Sadece kapağı ve bannerleri yapıp inserti bitirisin. Fakat bunun da şöyle bir sakıncası var. İşi çok hızlı bitirdiğin ve kalan zamanlarda internette vakit geçirdiğin için patron ya seni kovar yada maaşını düşük tutar..:)

gwmaster

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.cemilbayram.com
Kişi hangi programda en rahat çalışabiliyorsa o prgram kendisine göre en makul ve en rahat tasarım aracıdır. Renkler canlı olmaz çünkü CMYK çalışıyoruz ve haliyle daha mat bir görüntü ortaya çıkacaktır.

Tasarım adı altında Word'de ve Paint'te bile çalışmalar gördüm. O yüzden sen ne kullanıyorsan en mantıklısını onu kullanmaya devam et.

arkadaşımıza katılıyorum RGB ekran rengidir CMYK Baskı rengidir malum renkler normal çıkmayacaktır tebrik ederim yorum için

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
ama hocam coreldeki cmyk renk kodları ve illüstördeki aynı renk kodlarını bastırıyoruz illüstratör cok canlı çıkıyor corele göre

Aynı bilgisayardan böyle gözle görülen bir değer kaybıysa durum ilginçleşir. Çünkü C-M-Y-K yüzde değer veriyorsunuz. Farklı makinadan alınan çıktılara güvenmeyin çünkü ekran rezulasyon ayarları denilen bir durum var. Ekranda her gördüğünüz aynı değerde çıkmayabilir.

arkadaşımıza katılıyorum RGB ekran rengidir CMYK Baskı rengidir malum renkler normal çıkmayacaktır tebrik ederim yorum için

Bu temel bilgilerden biridir sadece. Çoğu kurs veya ders veren bunu basit bir konuymuş gibi atlar gider..

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑

Her iki programda, varsayılan renk profilleri farklı olduğundan sonuç da farklı oluyor..

AI'deki renk profilini Corel'e uygularsanız, aynı sonucu alırsınız.