Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Master Page de sorun yaşıyorum..

aura

🌱Yeni Üye🌱
Herkese merhaba,

CS4 de bir dergi hazırladım her sayfada aynı yerde bulunması gereken logo ve sayfa numaralarına master page de işlem yaptığım halde, zeminli olan sayfalarda logo ve sayfa numaraları altta kalıyor. Override All Master page de işe yaramıyor... Aynı sorunu yaşayıp çözen var mı acaba?

Benzer konular

aura

🌱Yeni Üye🌱
Okumadağım yer kalmadı neredeyse...Sorunun sebebini bilen yok mu arkadaşlar???

fberber

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Merhaba aura

InDesign'da nesnelerin sıralanışı Photoshop'taki gibidir. Photoshop'ta nasıl ki üstteki layerlara ait nesneler tasarım ekranında da üstte görünüyorsa, InDesign'da da üstteki layer lara ait nesneler tasarım sayfasında üstte görünecektir.

Yaşadığınız sorunu çözmenin en ideal yolu yeni bir Layer açıp bu layerı "Layers" penceresinde en üste taşıyın ve Master Page'deki nesneleri de bu layerin içine taşıyın.
Oluşturduğunuz bu layera master page öğelerinden başka öğelerin karışmasına izin vermeyin. Normalde varsayılan olarak çalışma esnasında oluşturulan her nesne otomatik olarak Layers penceresinde seçili olan layerın içine atılır. Master Page nesnelerini oluşturduğunuz yeni layerin içine taşıdıktan sonra Layers penceresinden farklı bir Layer seçin ki, tasarım sayfalarında oluşturacağınız yeni nesneler Master Page nesnelerinin bulunduğu layerdan farklı bir layera atılsın.

İnşallah faydalı olmuşumdur.

whampir19

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
mantıklı bir cevap ben düşündüm bulamamıştım :D saol

enstantane53

🌟Usta Tasarımcı🌟
aynı sorunu önceden bende yaşamıştım, çözümü fberber'in dediği gibi ayrı layer yapmakla çözdüm. Alternatif bir çözüm yöntemi ise, zeminli sayfayı override yapıp master'den ayırıp zemini alta almak. ama yinede ayrı bir layer yapıp, layer'i üste almak en sağlam yöntem.

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
layer yöntemi en hızlı ve en güvenli çözümdür. LAyer lar dostumuzdur. onları sevmeliyiz.

tarzan45

🌟Usta Tasarımcı🌟
Merhaba aura

InDesign'da nesnelerin sıralanışı Photoshop'taki gibidir. Photoshop'ta nasıl ki üstteki layerlara ait nesneler tasarım ekranında da üstte görünüyorsa, InDesign'da da üstteki layer lara ait nesneler tasarım sayfasında üstte görünecektir.

Yaşadığınız sorunu çözmenin en ideal yolu yeni bir Layer açıp bu layerı "Layers" penceresinde en üste taşıyın ve Master Page'deki nesneleri de bu layerin içine taşıyın.
Oluşturduğunuz bu layera master page öğelerinden başka öğelerin karışmasına izin vermeyin. Normalde varsayılan olarak çalışma esnasında oluşturulan her nesne otomatik olarak Layers penceresinde seçili olan layerın içine atılır. Master Page nesnelerini oluşturduğunuz yeni layerin içine taşıdıktan sonra Layers penceresinden farklı bir Layer seçin ki, tasarım sayfalarında oluşturacağınız yeni nesneler Master Page nesnelerinin bulunduğu layerdan farklı bir layera atılsın.

İnşallah faydalı olmuşumdur.

ben de bu yöntemle çözdüm teşekkür ederim...