Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

matbaa bilgisi olan tecrübeli grafiker aranıyor - Türkiye Geneli

kadir çökmez

🌱Yeni Üye🌱
matbaa bilgisi olan tecrübeli grafiker aranıyor

Program/Seviye: Freehand photsop veya corel veya illisratör kullanabilen tasarımdan anlayan matbaa bilgisi olan şişirme, taşırma, forma hazırlama, montaj v.s. bilgisi olan zeytinburnunda çalısacak eleman aranıyor.

Çalışma Şartları: Tam Zamanlı (Full Time)

Askerlik Durumu: Önemli Değil

Medeni Hali: Önemli Değil

İşle ilgili açıklama: Telefon ile irtibata geçerseniz daha iyi olur.

E-posta: kadir_cokmez@hotmail.com

Telefon: 0530 310 73 00

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Dikkat!

İlanları - ya da da takip edebilirsiniz.

Alıntı Mesajın faydası! | E-ticaret nedir? |
thread_lock_new.gif
İlan kapatmak!

Öneri Siteler:
|

Önemli Hatırlatma:
Grafikerler.net forumlarında yayınlanan ilanların onaylanması kurallar açısından yapılır ve içeriği ile ilgili denetim yapılmamaktadır. Siteden faydalanarak yapılan anlaşmalarda grafikerler.net hiç bir mesuliyet kabul etmez.

goldsmiley

🌱Yeni Üye🌱
siz 1 eleman değil 2 eleman arıyorsunuz galiba biri montajcı diğeri grafiker. montaj grafikerin işi değildir ama ülkemizde nedense 1 kişiye 2-3 kişilik iş yaptırma geleneği olduğundan elemanlarında ne olsa yaparım mantığı hiç bitmediğinden böyle ilanlar olması normaldir

bahadır

🏅Acemi Tasarımcı🏅
siz 1 eleman değil 2 eleman arıyorsunuz galiba biri montajcı diğeri grafiker. montaj grafikerin işi değildir ama ülkemizde nedense 1 kişiye 2-3 kişilik iş yaptırma geleneği olduğundan elemanlarında ne olsa yaparım mantığı hiç bitmediğinden böyle ilanlar olması normaldir

merhaba goldsmiley,
bahsettiğin konuda haklısın, özellikle biz grafikerler ve işleri ofis içi ve PC başında çalışan her tür işçi için birden fazla .. - yok olmadı - onlarca görev ve angaryalar kaçınılmazdır.. Ancak burada durum biraz farklı sanırım.. Ben çok fazla montaj yapmıyorum, çok nadir ancak hazırladığımız çalışmaları formaya dizmek, 50x70 - 70x100 kâğıtlarda baskı moduna göre yerleştirme gibi işlerde bence normal... en azından bu kadarına evet.. =) ama bu arada montajcı, filmci ne iş yapacak oda ayrı mesele... =)

goldsmiley

🌱Yeni Üye🌱
bizim mesela montajcımız vardı ki bizim işyerinde mutlak şarttı mesela o grafiğe karışmazdı bizde montaja karışmazdık :) biz işi neyse sayfa sayfa çalışır yollardık tüm bilgileri not olarak koyardık çünkü işin uzmanı o ben tasarım yaparım benim işim o çünkü şimdiye kadar merak etmedim montajı hiç. billinmesi elbette iyidir ama ben herkesin kendi işini yapmasından yanayımdır. montajcı nasıl grafik tasarım yapmıyorsa yada filmci bizide montaj bağalamaz bilgileri veririz geri çekiliriz.. öyle olsa montajcı da iş bulur ve düşündümü aslında işsizlik bile azalır :) ondan işsizlik mi azalır demeyin aslında düşününce işyerlerinde görevi olmadığı halde başka işler yapanlar dolu onların uzmanı yapsa boş gezen azalır mutlak :) bir videoda izlemiştimöğretim görevlisi çok güzel birşey söyledi. bizde işe alırken telefonlara bakarmısın -bakarım, çayda yaparmısın -yaparım, yapmışken temizlikte yaparmısın -yaparım olayı var ama git avrupaya yada amerikaya adama sen sadece kaleme basacaksan diyorlarsa sadece kaleme basar başka işe karışmaz herkesin görevi farklıdır o yüzden işte onların her mesleğinin uzmanı vardır demişti. çok doğru söylemişti. aslında dediğin gibi hani yerleştirsen eline yapışmaz.. ama ben bakıyorum ilanlara photoshop-freehand-corel-indesign-illustrator ve flash bilen web tasarımından anlayan asp bilen tercihen 3d bilen. burada 1 kişi arıyor güya ama saydıkları enaz 2 veya 3 kişinin yapacakları benim acayibime gidiyor..

kadir çökmez

🌱Yeni Üye🌱
Biraz geç bi cevap oldu ama bende grafikerim kendi iş yerimin ama hem müşterilere gitmek hemde matbaada grafik işlerine yetişemediğim için birine ihtiyacım zaten montajdan kastım bir işi taşırma verip onu ikili bağlayıp kros koymak veya revoltalı bağlamaktır. Ayrıca ne olsa yaparım mantığı değil orta ölçekli matbaalarda bu işi yapan grafikerler var kusura bakmada sadece tasarımla bu işler yürümez ne tasarımcılar gördüm cmyk mod nedir ofset kac dpi çözünürlükle baskı yapılır bilmiyor.İnsan kendini geliştirmeli ve öğrenmeli he sen aç matbaa ikisini birden çalıştırırsın kardeşim matbaada :)

vedfux

🌟Usta Tasarımcı🌟
yazdıklarınızda haksız sayılmazsınız arkadaşlar, aynen bende matbaada "grafikerlik "yapmaya çalışıyorum. Tipo'da numara basımı, cilt yapımı, harman, zımpa, kesim, - işi müşteri teslimi ne hazır şekilde iş yapıyorum bu arada grafik işleri ve yerel gazetem bunları tek kişi yapıyor ancak ne alıyorum asgari ücret, tek izahı bence vampir, başkada izaha gerek yok .kadir bey her iş veren fazla iş istiyor ama sıra para konusuna gelince ondan bundan bahsedersiniz o şöyle veriyor bu böyle yapıyor gibisinden hikayeler, ama kimse hak ettiğini alamıyor nedir iş sıkıntısı olduğu için ama kimsenin hakkı kimsede kalmazz.