Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Memory ve GPU

aykstudio

🌱Yeni Üye🌱
Herkese merhaba bi problemim var

Benim böyle bir sistemim var ve garip bir şekilde After Effects benim GPU'yu görmüyor. Bu arada 12GB ram mevcut. Mükemmel yavaş bir preview ve render sorunum var, ön izleme yapılamayacak kadar yavaş preview çıldırmamak elde değil. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim + olarak 120GB SSD var yavaşlığın sebebi nedir? Yardımlarınızı bekliyorum çalışmalarımın birçoğu yarım kaldı bıraktım yapamıyorum.

Benzer konular

purplelizard

🏅Acemi Tasarımcı🏅
memory & multiprocessing ayarlarına baktın mı arkadaşım? kullanılacak ram miktarını oradan seçiyorsun.

aykstudio

🌱Yeni Üye🌱
evet baktım birçok yere baktım ayar yaptım ama benim asıl sıkıntım ekran kartını görmemesi sanırsam, anlayamadığım bir şekilde GPU aktif değil.

purplelizard

🏅Acemi Tasarımcı🏅
evet baktım birçok yere baktım ayar yaptım ama benim asıl sıkıntım ekran kartını görmemesi sanırsam, anlayamadığım bir şekilde GPU aktif değil.

bence tekrar kur kurulumda bi sıkıntı olmuştur. ekran kartını gormemk ve tanımamak gibi olayı hiç duymadım. kolay gelsin

sonsuzkavga60

🌱Yeni Üye🌱
değerli kardeşim sorunu cevaplamak için üye oldum bu sayede burayada gırıs yapmıs bulunmaktayım forumda kımse hıcbırseye cevap vermemıs bılenlerın yazması gerekıyordkı burası aktıf olsun..

kardeşim sorununu net olarak anladım hemen cevap vereyım

şimdi kardeşim yeni nesil bılgısayar teknolojısıyle gelişen optimus sistem diye bir sistem var bu sistem yeni üretılen hemen hemen her laptopta vardır nedır bu optımus sıstem dersen artık laptoplar 2 anakartla çalısmaktadır harıcı ve dahılı olmak uzere normal şartlarda pc lerımız dahılı ekran kartında çalısır buna cpu modu dıyoruz daha az güç daha az ısı daha az enerjı kullandıgı ıcın normal mıod budur amaç laptoplarıon sarjını arka planda kasan canavar gıbı bır ekran kartıyla hemen bıtırtmemek.optımus sıstemde sole bırsey var bu sıstem otomatık olarak acılan programa gore harıcı yada dahılı ekran kartına geçebılıyor gücü yeterse dahılı(cpu) gücü yetmezse (gpu) modda çalısır.normal şartlarda kastıgı kadıramadıgı yerlerde harıcı ekran kartına geçmesı gerekır ama malesef optımus sıstemde bu hata yla karsılasan ınsan sayısı cok bır vırus bır guncelleme bıle bu çalısma sıstemını deaktıf edebılıyor burayı anladıysak gelelım senın sorununa senin pc n optımus sıstem bır laptop ve malesef dahılı ekran kartında calısıyor kasma sorununu engellemk daha ıyı verım almak ıcın harıcı ye geçmesı lazım gpu moduna bunun bazı yolları var

1.masasutunde ters tıkla nvidia denetım masasını aç orda 3d ayarları goruntu ayarları var bu ayarları yüksek performanslı nvıdıa dıye degıştir
2.bunu denedın omadıysa yuksek performansta çalısmasını ıstedıgın prıgramları aynı denetım masasından tek tek seç sadece seçtıgın programlar çalısınca harıcı ekran kartınada calısacaktır.
3.bunuda denedın yıne olmadıysa ekran kartını güncelle.
4. bunuda denedın olmadıysa ekran kartının eskı surumlerını yukle herhangı bır eskı surumu yukledın olmazsa daha eskıyı yukle oda olmazsa daha eskıyı bazı surumler opengl moduna geçmeyı engellıyor.

sonuc olarak harıcı ekran kartın gpu modu yanı open gl teknolojısı dahılı olansa cpu modu dırectx9 11 teknolojısı open gl desteklı teknolojıde kasmaz sorunun bu çözemezsen yaz yardımcı olurum.. umarım cozersın kg..

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
Sonsuz kavga arkadaşımızın yazdıkları çok doğru ben de benzer bir problem yaşamıştım ama laptopu sadece mobil olmam gerektiği için kullanıyorum açıkcası.

Bazı özel üretilmiş work station türevi laptoplar (dell, apple gibi) harici çalışma bilgisayarı olarak asla laptop tavsiye etmiyorum.

Donanım özellikleri çok iyi gibi gözükse de minicik fanlar, sıkışık dizayn + ısınma problemleri ile ortalama olarak o laptopun yarısı gücünde masaüstü pc'ye yakın performans vereceği unutmayın.

Örneğin bir eski sistemim i7 920 + 6 gb ramlı bir sistemdi. laptopum da yakın donanımda abartmıyorum eski masaüstüne göre 3 de bir bile performans alamıyorum.

Yalnız buradaki yorumun geçerli olabilmesi için uzun süreli çalışmalar yapan biri olmalısınız hobi türevi işlemler için yorumum geçersiz sayılabilir

CenkOnsoy

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.cenkonsoy.com
After effects versiyonunun desteklediği listeye göz atıp eğer varsa ve sisteminiz görmüyorsa kendi manual açıklamalarında belirtildiği gibi listeye elle ekran kartı chipset ve driver tanımlamasını yapmalısınız, bu sayede sisteminizi tanıyacaktır.