Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

mental ray mi vray mi?

-cartoon-

🌱Yeni Üye🌱
mental ray render çok gerçekçi sonuçlar veriyor üstelik daha az zamanda, vray hakkında söylenenleri abartılı buluyorum örneğin bu sahne toplam beş dakika sürdü vray olsa en az yarım saat,en iyi render motorunun mental ray olduğunu düşünüyorum siz ne düşünüyorsunuz? :rofl:
aldığım örnek render= https://yfrog.com/elrenderj

Benzer konular

şeğe

🌱Yeni Üye🌱
Bu kare nasıl 5 dakikada aldı çok uzun sürmüş...herhalde makinan iyi deil...

arizek

🌟Usta Tasarımcı🌟
bence render motorlarını kıyaslamak çok gereksiz..
çünkü her render mototunun ayrı güzellikleri vardır.. kullanmasını bilen her render motoru ile güzel işler çıkarır..

yani kullandığınız programdan çok sizin yapabildikleriniz sonucu verir..

inşallah bir gün biz de hakkını vererek kullanabiliriz..

-cartoon-

🌱Yeni Üye🌱
düzeltiyorum render süresi 25 saniyedir :)beş dakika derken beş dakikada beşiktaş demek istemiştim sory, arizek dediğine katılmakla beraber renderde benim açımdan vrayın olmazsa olmaz bir yönünün olmadığını söylemek isterim
tabi bu benim görüşüm, ben iki gün süren render sürelerini pek anlıyamıyorum ,sorunda bu olsa gerek:) ama günün birinde bu render sürelerine bir çare bulunacaktır, teknoloji müsait olunca yani:p

Son düzenleme:

cmronr

🌱Yeni Üye🌱
2 gün süren render süresi olabilir neden derseniz katalog çalışması yapılıyodur ve yüksek çözünürlüklü render lazımdır malzemelerin doğal görünümü doğal ışıklı bi sanhne vs. ise sürebilir 4096x3112 35 mm gibi çözünürlüklerde alın bakalım kaç saat sürüyo

bobmarley1910

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Her tasarımcı kendine göre bir render motoru seçmiştir...vray,mentalRay,brasil,renderman gibi farklı render motorları vardır.Arkadaşın dediği gibi bunları kullanmasını bilen için her render diğerine göre +1 öndedir.deneme,yanılma yöntemleri ile bu render motorlarından farklı renderlar alınabilir.3d modelleme yaparken ışık ve renkler çok önemlidir.Işığı aldığımız açı yansımalar kullanılan malzemenin kalitesi ve gerçekçi değerler kullanmak almış olduğumuz renderları kaliteli kılar..

vray örneği

vray_for_sketchup.png

mental örneği

odarender2dj8.jpg

brazil örneği

brazil_2_room.jpg

maxwell örneği

Sandykoufax_Maxwell_Render.jpg

Son düzenleme: