Nüket HOTALI
♾️Grafik Gurusu♾️
1) Bir baltaya sap olamamış, mesleksiz kalmış, son şansını benim mesleğimde denemek isteyen kişimidir?
2) Yetenekli kişinin hakkını yok sayarak, yeteneği olmadığı halde torpil kullarak eğitim kurumlarında okumaya niyetli kişimidir?
3) Grafik eğitimi veren, Fakülte ve Yüksek okulları yarıda bırakan kişimidir?
4) Grafik tasarımın sadece bilgisayar programı öğrenmek oldugunu sanan kişimidir?
5) Bir reklam ajansında ofis boyken son anda grafiker olduğunu sanan kişimidir?
6) 3 Aylık, 5 aylık, bilgisayar program kursu verip, grafiker yetiştiriyorum diye iddia eden kurslar mıdır?
7) Kurslara kanıp, 4 yıl okuyan adamı hiçe sayıp, grafiker olduğunu sanan kişimidir?
8) Hasbel kader bir şekilde, grafiker olarak iş arayıp tecrübesi olmadığı için, işe kabul edilmeyen, işsiz grafikerler ordusumudur?
9) Bu işte çok para var sanan, sadece olaya para olarak bakan kişimidir?
10) Fakülte ve yüksek okullarda eğitim alırken, okulla birlikte pratik yapmayan, okul bitince işsiz kalan yeni nesilmidir?
11) Okulluyum diye alaylıyı aşağılayan ukala grafikermidir?
12) Alaylı olup, okulluya antipatisi olan grafikermidir?
13) En ucuz grafikeri nasil bulurum diye düşünen patronmudur?
14) Ucuzcu patrona tav olan kendini pazarlayamayan grafikermidir?
15) Fahiş yüksek fiyata çalışan sektörden kopuk kendi dünyasında yaşayan grafikermidir?
16) Grafik Tasarım işi yetenek gerektirmez diyen kişimidir?
17) Genç grafikere, destek vermeyen usta grafikermidir?
18) Bilgisini saklayan paylaşmayan grafikermidir?
19) Bu ve buna benzer forumlarda, çalışmalarını sergileyen kişiye aaa igrenç çalışma deyip, hevesini kıran kişimidir?
20) Bu ve buna benzer forumlarda, çalışmalarını sergileyen kişiye, bilgi yeterligi olmadan, grafik doğrularını hiçe sayarak, kişisel beğenisiyle aaa süper bir çalışma yapmışşın deyip gelişimini yanlış kanalize eden kişimidir?
21) Bu ve buna benzer forumlarda, çalışmalarını sergileyen kişinin çalışmalarını çekemeyen kişimidir?
22) SSK ve benzeri sosyal haklarını istemeden çalışan kişimidir?
23) Bazı freelance çalışan arkadaşların, piyasayı ucuzlatmasımıdır?
24) Grafik temel tasarım niteliklerine uygun olmayan, kendisinin tasarım dediği, topulumu görsel olarak kirleten işleri yapan kişilermidir?
25) Grafik tasarım benim hobim diyen, insaat mühendisi arkadaşmıdır?
26) Tasarıma çok müdehale edip, monütöre parmak atan müsterimidir?
28) Ben evde bizim kızın pcsinde yaptım, bunu uygularmısın diyen müşterimidir?
29) Müşterisine çok boyun eğen grafikermidir?
30) Ne olsa yaparım diyen, dizgide yapan, müsteri temsilcigide yapan, metin yazarida olan toplamda grafiker olan kişimidir?
31) Tasarım yetisi olmadigi halde günümüzde seminer sempozyum vs gibi etkinliklerden para kazanan kişimidir?
32) Grafik eğitiminin, okul olmadan, sadece usta çırak ilişkisi ile olacağı idda eden kişimidir?
33) Dergi, kitap okumayan, flim izlemeyen, sosyal yaşamı olmayan kişimidir?
Eklemek isteyen buyursun? Benim aklıma gelenler bunlar?
Ben X maddeyim, zararda vermiyorum diyene sayğım vardır
Hepimiz biliriz bir atasözü vardır.
"beş parmağın beşide bir değildir" diye
Öğretmenlik en sayğın mesleklenden biriydi. Zaman içinde öğretmenler aç kaldığı için, kalitesinden ödün veren dik bir inişe geçti....
2) Yetenekli kişinin hakkını yok sayarak, yeteneği olmadığı halde torpil kullarak eğitim kurumlarında okumaya niyetli kişimidir?
3) Grafik eğitimi veren, Fakülte ve Yüksek okulları yarıda bırakan kişimidir?
4) Grafik tasarımın sadece bilgisayar programı öğrenmek oldugunu sanan kişimidir?
5) Bir reklam ajansında ofis boyken son anda grafiker olduğunu sanan kişimidir?
6) 3 Aylık, 5 aylık, bilgisayar program kursu verip, grafiker yetiştiriyorum diye iddia eden kurslar mıdır?
7) Kurslara kanıp, 4 yıl okuyan adamı hiçe sayıp, grafiker olduğunu sanan kişimidir?
8) Hasbel kader bir şekilde, grafiker olarak iş arayıp tecrübesi olmadığı için, işe kabul edilmeyen, işsiz grafikerler ordusumudur?
9) Bu işte çok para var sanan, sadece olaya para olarak bakan kişimidir?
10) Fakülte ve yüksek okullarda eğitim alırken, okulla birlikte pratik yapmayan, okul bitince işsiz kalan yeni nesilmidir?
11) Okulluyum diye alaylıyı aşağılayan ukala grafikermidir?
12) Alaylı olup, okulluya antipatisi olan grafikermidir?
13) En ucuz grafikeri nasil bulurum diye düşünen patronmudur?
14) Ucuzcu patrona tav olan kendini pazarlayamayan grafikermidir?
15) Fahiş yüksek fiyata çalışan sektörden kopuk kendi dünyasında yaşayan grafikermidir?
16) Grafik Tasarım işi yetenek gerektirmez diyen kişimidir?
17) Genç grafikere, destek vermeyen usta grafikermidir?
18) Bilgisini saklayan paylaşmayan grafikermidir?
19) Bu ve buna benzer forumlarda, çalışmalarını sergileyen kişiye aaa igrenç çalışma deyip, hevesini kıran kişimidir?
20) Bu ve buna benzer forumlarda, çalışmalarını sergileyen kişiye, bilgi yeterligi olmadan, grafik doğrularını hiçe sayarak, kişisel beğenisiyle aaa süper bir çalışma yapmışşın deyip gelişimini yanlış kanalize eden kişimidir?
21) Bu ve buna benzer forumlarda, çalışmalarını sergileyen kişinin çalışmalarını çekemeyen kişimidir?
22) SSK ve benzeri sosyal haklarını istemeden çalışan kişimidir?
23) Bazı freelance çalışan arkadaşların, piyasayı ucuzlatmasımıdır?
24) Grafik temel tasarım niteliklerine uygun olmayan, kendisinin tasarım dediği, topulumu görsel olarak kirleten işleri yapan kişilermidir?
25) Grafik tasarım benim hobim diyen, insaat mühendisi arkadaşmıdır?
26) Tasarıma çok müdehale edip, monütöre parmak atan müsterimidir?
28) Ben evde bizim kızın pcsinde yaptım, bunu uygularmısın diyen müşterimidir?
29) Müşterisine çok boyun eğen grafikermidir?
30) Ne olsa yaparım diyen, dizgide yapan, müsteri temsilcigide yapan, metin yazarida olan toplamda grafiker olan kişimidir?
31) Tasarım yetisi olmadigi halde günümüzde seminer sempozyum vs gibi etkinliklerden para kazanan kişimidir?
32) Grafik eğitiminin, okul olmadan, sadece usta çırak ilişkisi ile olacağı idda eden kişimidir?
33) Dergi, kitap okumayan, flim izlemeyen, sosyal yaşamı olmayan kişimidir?
Eklemek isteyen buyursun? Benim aklıma gelenler bunlar?
Ben X maddeyim, zararda vermiyorum diyene sayğım vardır
Hepimiz biliriz bir atasözü vardır.
"beş parmağın beşide bir değildir" diye
Öğretmenlik en sayğın mesleklenden biriydi. Zaman içinde öğretmenler aç kaldığı için, kalitesinden ödün veren dik bir inişe geçti....
Son düzenleme: