Sizler tartışa durun arkadaşlar yanlız bilmelisinizki olaylar bu kadar basit değil sizler burada birşeylerin sonucunu tartışıyorsunuz dediğim gibi sonuç kısmı son aşamadır oysa neden kısmına odaklanmak gerekmete diye düşünüyorum derlerki eğer birşeyin kendisi eğri ise gölgesini düzeltmeye çalışmak boşa uğraş vermektir...
grafiker forumda çok fazla mesajım yok ama net aleminin eskilerindenim bu konularda gerek net aleminde gerek sosyal ordamda hatta sektörel ortamda bir çok konuşmaya tartışmaya katıldım bu konuyla ilgili yetkili mercilere bu mercilerin resmi veb sitelerine de birçok yazı gönderdim ama hiçbirinden yanıt alamadım çünkü bu konu ile ilgili kimsenin diyebilecek tek kelimesi yok olanlarında eli kolu bağlı..
kısacası bu durum bir devlet politikasıdır ve ülkemizde uygulanan birçok yanlış politika ve tutumdan farklı değildir ayrıca bu süreç sadece grafiker, matbaa vs alanında değil tüm sektörlerde bu şekilde işlemektedir bu konuda ciddi anlamda oturup konuşsak yada bir istatistik çalışması yapsak bırakın 30 - 40 maddeyi yüzlerce maddeyi incelememiz gerekir.
Bu süreç yeni dünya düzenini ve küreselleşmeye paralel çizgide ilerliyor biraz açacak olursak artık devletler politikalarını vatandaşlarının refahından çok ülkenin refahına odaklamış durumdalar bu şu demektir
ülkede mümkün olduğunca çok iş gücü ve bu iş gücü küçük işletmelerden çok büyük işletmelerde mümkün olduğu için önümüzdeki süreç büyük işletmelerin daha büyümesi küçük işletmelerinde batması yada birleşerek büyümesi anlamına geliyor....
Dahada açık anlatacak olursam durumu Türkiye giderek çin ekonomisine benziyor çinde bir grafikerin ne derece iyi olduğuna usta olduğuna kendi fikirleri ve sanatsal çalışmaları olduğuna asla bakılmaz orada önemli olan şey bir bütünün parçası olduğu ve kendisine görev verildiği zaman verilen görevi yerine getirmesidir yani orada kimse ona brovoo harika bir çalışma olmuş eline sağlık kendinden birşeyler katmışsın demez onunda böyle bir beklentisi yoktur zaten mesaisi biter evine gider eğer o işi o yapmazsa yerine yapacak birisi mutlaka bulunur...
Peki nasıl oluyorda Tük milleti gibi bir millet yani gururlu, asil, zeki, dürüst, lider, ileri görüşlü vs. vss. bir millet adeta birer çağdaş köle haline geliyor ? nasıl oluyorda yaptığı her işe kendinden bişeyler katmayı bilen kendince yorumlayan zanaatı sanat haline getiren her anlamda çeşit ve bolluk zenginliği olan bir millet tüm duygu ve vasıfları göz ardı edilerek adeta büyük bir makinenin parçalarından biriymiş gibi çalışmaya zorlanıyor? işte asıl üzerinde konuşulması tartışılması, sinirlenilmesi, bağırıp çağrılması gereken konu bu diye düşünüyorum...
Dahada yazacak çok var aslında bu konuda ama ben şimdilik bu kadarını yazıyorum eğer yazdıklarıma olumlu olumsuz eleştri yapan arkadaş olursa devam ederiz....