Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Mesleğiniz için (grafikerlik:) nelerden vazgeçerdiniz?

Nüket HOTALI

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.hotali.com.tr
Meslegim için bir zamanlar (3 yil kadar) bütün sosyal yaşatımdan vazgeçmiştim. Ailemle, ardaşlarımla nerdeyse hiç görüşmüyordum. Çaliştigim şirketin ofisinden 4 gün hiç dişari çikmadan soluksuz ve az uykuyla çalişmanın sonucunda, çok çalişmaktan hastaneye kaldirılmış 3 gün hastanede serumla yatarak dinlenmiştim:)
Bütün çevrem, ya değermi, üstelik bir partona çalşıyorsun, kazancın neki dediler...
Kazancım çok büyük.... ben patrona değil kendime çalişmişim. Kendi işime, çok yumşak bir geçişle, hiç müsteri ve iş aramadan gelen talebi karşılamak çabasi ile sahip oldum. Çok mutluyum. Dükkani ben açiyorum istegim saatte kapatiyorum. Vazgeçtigim herkesede şuan benimle...

Cahit GÜLDEN

Eğitimci Grafiker
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.cahitgulden.com
Vazgeçmek bence yanlış bir deyim.. Bence insan ancak ölünce vazgeçer. Hiç bir insan, hiçbirşey için, hiçbirşeyden vazgeçmez, ancak ve ancak ihmal eder veya zorunlu olarak ilgilenemez. Eşinizden vazgeçemezsiniz, çocuğunuzdan, annenizden, babanızdan arkadaşınızdan vazgeçemezseniz. Onlarla işinizin yapısı gereği daha az görüşürsünüz, işiniz ne olursa olsun her meslekte bu tür bedeller ödemek zorundayız. Önemli olan eşimizden dostumuzdan aldığımız bu değerli zamanı maximal faydalı bir şekilde kullanabilmektir. Arada bir durup kar zarar hesabıda yapmalı ve bu değerlendirmeler sonucunda elimizde neler kaldığının muhasebesini iyice tutmalıyız.
Grafik tasarım hem maddi hemde manevi anlamda yüksek bedeller ister. Eğitiminden başlayıp mesleğin çeşitli kademelerinde bu bedel kendini iyice hissettirir. Zaman en büyük sermayedir, kendi zamanından harcarsın öncelikle kendini ihmal edersin, sonra evini akrabalarını, arkadaşlarını. Bu bir anlamda kendi içinde bir çelişkide doğurur, grafik tasarımcı kendi gelişimi için sosyal olmalı ama üretken olmak içinde asosyal olmalıdır. Bu bağlamda tasarımcı dengeyide kurmalıdır, bu dengeyi sağlayamayınca hayatında ister istemez değişik sorunlar çıkacaktır.
Sorun işimizi yaşamımıza iyi entegre edememizdir. Bu sorun bir grafik tasarımcıda diğer iş alanlarından farklı olarak ortaya çıkmaktadır. Çünkü grafikerlik diğer mesleklere göre çok farklı sorunlar ortaya çıkarmaktadır. Hatta ben grafikerliğin bir meslek değilde bir yaşama biçimi olduğuna inanıyorum. Bu iş öyle bir şeydirki herkesin bir mesaisi varken grafik tasarımcının mesaisi bitmez, yatarken bile aklı ürettiği işle ilgili onlarca düşünce ile doludur, rüyasında bile işiyle ilgilidir. Ben bu işi biraz futbolculuğa benzetirim, nasıl bir futbolcu iyi çalışır ve gollerini sıralarsa, iyi grafik tasarımcıda çok çalışıp çalışmasının semeresini doksana takılan goller gibi alan kişidir.

Hoşçakalın, sağlıcakla kalın:)

grafihan

🌱Yeni Üye🌱
önceden aktif araç kullanırdım soförlük gibi birsey şirketlere gitme falan severdim arac kullanmayı ondan vazgectim şimdi nadir kullanıyorum

pelin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
mesleğim için hiçbirşeyden vazgeçmedim. tamam biraz sağlığımdan kaybettiklerim var ama yaptığım işleri görünce herşeyi bir anda unutuyorum. mesleğim için birşeylerden vazgeçmedim. hem ailemi hem nişanlımı hemde sosyal yaşantım devam ediyor. grafikerlik dışındada takı tasarıma ve örgüye vakit ayırabiliyorum. ki bende tatil günleri yada akşamları geç saatlere kadar mesaiye kalıyorum bütün günde çok yoğun bir şekilde çalışıyorum. nişanlımda grafiker oda benim gibi hem mesleğini çok iyi yapıyor hemde herşeye vakit ayırabiliyor.

sercansarigul

🌟Usta Tasarımcı🌟
grafikerlik benım hayatım böyle bı soruyla karşılaşcağımı bılseydım çalışıp gelirdim... :)

N/A6

🌟Usta Tasarımcı🌟
Vaz geçmediğimiz ne kaldıki yemek içmek dışında :)

GRAFİMERVE

♾️Grafik Gurusu♾️
cahit GÜLDEN çok güzel anlatmışsınız gerçekten grafikerlik yaşam biçimi diğer mesleklerden farklı bende yatarken bile yarını planlıyorum.

Majestic

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.ngrafik.com
zaman kavramından, düzenli olmaktan, yaşadığım şehirden hatta ailemden vazgeçtim sonra duygularımın %50sinden, zekamın %50sinden :D :D beynimdeki fosfordan :D daha fazla kazanma zihniyetinden amatör ruhlu olmaktan devlet memurluğundan mali müşavirlikten sanırım bu iş için çok şeyden vazgeçtim :?

erdemirs

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.re-imagination.com
hehe sanırım ben okulumdan vazgeçiyorum, itü de jeofizik müh. öğrencisiyim ama gelin görün ki alakam yok, hazırlıkla 6. sene bitti 2 sene daha hakkım var ve verdiğim kredi kadar daha kredi vermem lazım 2 senede..!

bunların yanı sıra, uyku, gezi (gezmek en sevdiğim eylemdir), tv'yi salla zaten ama sinemadan uzak kalmış olmak kötü..!