Ben bir ölçüt degilim, kardeşim sen grafikersin, sen yardımcı grafikersin, sen sanat yönetmesin diyemem...Grafik tasarımcı kimdir? Yazdigim bir kelime ile burdaki büyük bir kitleyi karşıma almamı sağlar, böylesi bir durumu istemiyorum. Çünkü emeğe saygım var ve anlaşmak bazen güç oluyor. Hep birlikte bu tarifi bulursak, günümüzün en yaygın mesleği olan grafikerlik kavramını biraz daha sağlam kazıga bağlamış oluruz gibime geliyor.
Hiç bir zaman hiç bir mesleğin kazığa bağlanacağını sanmıyorum. En yaygın meslek diyorsunuz zaten. Neden en yaygın meslek. Grafikerler çokmu iyi paralar kazanıyor. Yoksa insanlar aaa bu geçen grafikerdi gördünümü diye hayretlemi bakıyor. Herzaman amatörler ve işini iyi yapanlarda olacak. Kimi müşteri için bu fark etmeyecek, kimisi her daim kalite arıyacak. Kaliteden taviz vermeyen insanlar çok fazla olacağından işini iyi yapanlar kazanacak. Gösterişli mesleklere özenmiyelim arkadaşlar en iyi bildiğimiz mesleğimizi yapalım. Meslekte sınıflandırma kalitedir.
Sizi anlıyorum aslında kızgınsınız. Örneği Bir fotokopicinin bir öğretmenin matbaa sektöründe ne işi var. Üniversiteki öğretim görevlisi neden tasarım adıyla o iğrenç tasarımları yapıyor. Okul dergi getiriyor basılması için fotoğraflar cep tel ile çekilmiş kapak diyorum. O üniversitede yapılıyor. Yaw kim yapıyor kardeşim. Adam Grafikermi, neden işini yapmıyor. Neden grafikerliğide ek bir iş olarak görüyor. Bu konularda ben daha kızgınım...