Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Meslek Seçimi, Grafikerlik Hakkında

Tsubasa Ohzora

🌱Yeni Üye🌱
bu konudaki ikinci mesajım
diğerinde de aynı şeyleri dedim yine aynı yuvarlak etrafında dönecek laflarım
bakın meslek secimi önemli
fakat bu işi bi ömür yapmak istiyorsan üniversite okuyup gerekli eğitimi alman gerekir
en önemlisi verilen hayal güclerini geliştiren estetik dersi farklı boyutlardan olaylara bakabilme yeteneğinin sadece üniversitelerde verilebilmesi
program bilmek 3d bilmek cs bilmek sizleri ileriye taşımaz
herşey bir araya gelmesi için
yetenek, hayal gücü, iş bilgisi, genel kültür, eğitim
şuan görüyoruz ellerine bir kagıt parcası alıyorlar sertifaka
sonra deviantart logoları arayüzleri calıp değiştiriyolar grafikeriz diyorlar
bunlardan olmak cok basit bunlardan herkes olur
bakkal olmak gibi bi mesele bu dediklerim
şuan bu sektörde böyle adamlar türedi
tabelacılar bile ben grafikerim diyorlar
eğer bana soracaksan kim diye grafiker diye
güzel sanatlar fakultesi grafik mezunları grafiker dir
(zaten şuan piyasada 1000 geçmez grafiker sayısı.. oda harbi grafiker tarif ettiğim insanlar)
umarım anlatabilişimdir...

elifex

🌟Usta Tasarımcı🌟
eğer bana soracaksan kim diye grafiker diye
güzel sanatlar fakultesi grafik mezunları grafiker dir
(zaten şuan piyasada 1000 geçmez grafiker sayısı.. oda harbi grafiker tarif ettiğim insanlar)
umarım anlatabilişimdir...

bence yeteneği olan azimli herkes grafiker olabilir...Eğitim şart mıdır? elbette eğitim kadar güzeli yoktur...ilgili bölümü okumayanlar asla grafiker olamaz mı?...hayır böyle bir şart yoktur...Bunca yıl kendini grafiğe adamış usta çırak misali yetişmiş çok yetenekli arkadaşlarımız var mıdır elbette vardır...umarım anlatabilmişimdir...

Tsubasa Ohzora

🌱Yeni Üye🌱
bence yeteneği olan azimli herkes grafiker olabilir...Eğitim şart mıdır? elbette eğitim kadar güzeli yoktur...ilgili bölümü okumayanlar asla grafiker olamaz mı?...hayır böyle bir şart yoktur...Bunca yıl kendini grafiğe adamış usta çırak misali yetişmiş çok yetenekli arkadaşlarımız var mıdır elbette vardır...umarım anlatabilmişimdir...
anca karını doyar
hiç bi zaman bir art director gibi davranamaz
sana bunu anlatmam için görmen lazım bazı şeyleri
olmaz demiyorum
olur ama ben cok başarılı biri olacagını sanmıyorum
inşallah avrupa uyum süreci içerisinde bu işe standart gelecek diploması olmayan adam dükkan acamayacak hale gelecek 3-4 yıl içinde o zaman göreceğiz
kısacası eczalıga dönecek grafikerlik

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
istediğiniz kadar yasa getirin... Sanat kavram olarak ne avrupa'da bir kurala bağlanabilmiştir, ne de dünyanın başka bir yerinde bahsettiğiniz gibi bir kurala bağlanabilecektir...

Sizin kavram ve felsefe anlamında öğrenemediğiniz şeyler olduğunu görüyorum...

Sanat, matematik gibi bir bilim değildir. Bir kavram biçimidir. dünyadaki hiç bir okulda sanatçı olmak ya da sizin tabiriniz ile art direktör gibi davranmak öğretilmez.

Okulların amacı var olan yeteneği kullanılır kılmak için yöntemler öğretmektir.

Yetenekli bir bu yöntemleri hayatın veya uygulamak istediği sanat'ın profesyönel ortamında da çok iyi birşekilde öğrenebilir.

dünyada böyle yetişmiş sanatçılar oldukça fazladır...

aksine türkiye'de belli başlı 3-5 okuldan birinden mezun değilseniz, ve sıradan biriyseniz, okuduğunuz yılların boşa gittiğini çok rahat söyebilirim.

Aksine türkiye'de olan şey, kendisini farklı meslek kolları için farklı fakültelerin sıcak kollarında güvende sanan bir çok yeteneksiz insanın

işssizlik ile yüzleşmesidir.

bu artarak devam edecektir.

hande.

🌱Yeni Üye🌱
Ben 10,sınıfta okuyorum düz lisede ama resime, çizime yetenegim var resım yarısmalarında falan 1,liğim var sadece bn deil çevremdekılerde yetenekli oldugumu dusunuyor. bnde meslek seciçimimi çizimle ilgili birşey olarak secmek ıstıyorum ya resım öğretmenlıgı ,ressamlık yada grafıker olmk ıstıyorum suan grafıkerlık üzerinde arastırma yapıorum bnm sormak istediğim 3 soru var bunları ya bir bilen yada bir grafiker yanıtlarsa gerçekten çok sevirim.

1- Grafikerlik sadece bilgisayar ortamındamı yoksa elle de olabılıyormu?
2- Grafikerlikte sana öncden tasarlanmıs bır seyı cizmeleri için mi veriorlar yoksa hem tasarım hem çizim bize mı ait oluyor.
3- Ben düz lisedeyim grafikerlik için nasıl bır unıversıte sevmelıyım

Yardımcı olursanız çok sevirim ilerdede aranıza yeteneklı bı graıker olarak çıkabılırım =)
Şimdiden teşekkürler.