Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Meslek seçimi

vaniffle

🌱Yeni Üye🌱
Merhabalar;
Ben Anadolu meslek lisesi grafikerlik bölümünün son sınıf öğrencisiyim. Bu seneye gelene kadar grafikerlik alanında yürümeyi istiyordum ama bu sene staj dolayısıyla aklım karıştı. Ülkede bir sürü grafiker var. %70'i alaylıymış. Neredeyse Photoshop'u bilen ben grafikerim diyor. Çizimle girebileceğim başka bir meslek düşünüyorum. Örneğin; iç mimarlık yada stilistlik gibi bir düşünce var aklımda. Fotoğrafçılığı isterdim en çok ama ülkedeki fotoğrafçıların gördüğü değerde ortada. Bu yüzden fikirlerinizi istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

graphicturk

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.graphicturk.com
Merhabalar;
Ben Anadolu meslek lisesi grafikerlik bölümünün son sınıf öğrencisiyim. Bu seneye gelene kadar grafikerlik alanında yürümeyi istiyordum ama bu sene staj dolayısıyla aklım karıştı. Ülkede bir sürü grafiker var. %70'i alaylıymış. Neredeyse Photoshop'u bilen ben grafikerim diyor. Çizimle girebileceğim başka bir meslek düşünüyorum. Örneğin; iç mimarlık yada stilistlik gibi bir düşünce var aklımda. Fotoğrafçılığı isterdim en çok ama ülkedeki fotoğrafçıların gördüğü değerde ortada. Bu yüzden fikirlerinizi istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

hangisine daha yatkınsan onu seç fotoğrafçılık olur grafikerlik olur iç mimarlık olur farketmez elinin yatkın olduğu iş her zaman daha iyidir ve daha çok seversin meslek olsun diye seçeceksen zaten yaptığın işten ne sen bir fayda görürsün nede müşterilerin olay okul bitirmekle alakalı değil bu arada ben lise terkim bu işe tabelacılıkla başladım yani fırça ile yazıp kalem ile çiziyorduk yani çoğu grafikerim diyenin şu an yapamayacağı işleri biz kalem ve fırça ile yapıyorduk sonra kendimi geliştirdim programları öğrendim bilgisayarı öğrendim kısacası okul bitirmekle grafiker olunmuyor üniversitede grafikerliği bitiripte font nedir diye soran insanlarıda gördüm bu hayatta bilmem anlatabildimmi

vaniffle

🌱Yeni Üye🌱
İşin okul boyutuyla iş boyutu oldukça farklıymış. İşte bu yüzden kafa karışıklığı yaşadım. Öss ile bir yer tutturmam çok zor artık. Yani meslek lisesi öğrencisi olduğum için kültürel dersleri pek görmedik biz. Sadece çizmimi ilerletip o şekilde gireceğim bir meslek olmalı bu. İşin maddi boyutuda önemli ayrıca.

efecan752

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşım öss yok biliyorsun - ygs var.. ve ygs ilede bi yer tutturman sandığın kadar zor değil ... eğer okuldaki ortalaman iyise okul sana ygs de +70 puan veriyor buda demek oluyorki ygs taban puanı(140) ı geçen bi öğrenci +70 ek puan eklenince (210) puan oluyor buda rahatça 2 yıllık bi üniversiteye gidebilirsin.. buraadnda "eğer" meslek derslerin çok iyise dgs ile 4 yıllığa geçeblirsin.. daha sonra herşey çok gzl olablir.. Üniversite kazanmak senin elinde .. biraz gayret ve çaba...

ama yukarıda dediğim ek puan sadece kendi alanın içerisinde bulunan bölümleri seçmelisin..

mesela ben bilgisayar bölümünü oluyorum ... üniversitede kendi bölümümle ilgili bir üniversite seçersem ek puan geliyor..
ama ben gidip bi makina bölümünden bi üniversite seçersem bu puan bize verilmiyor...!!!!