Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Metin Column Hizalaması | Yardım acil

Real-Grafik

🌱Yeni Üye🌱
4428.jpg

Arkadaşlar şimdi diyelim elimde böyle bir metin var. Ben bunu 2 columns yapıyorum sonra yazıları Force Justify Yapıyorum yani sağa sola dağıtıyorum.
Fakat görmüş olduğunuz gibi bazı kelimelerde boşluk bırakıyor ve bazı kelimeler sığmadığı için yarısı bir alt satıra düşüyor. Bu sorunların üstesinden nasıl gelebilirim ?
Bu arada gazete için lazım bu metin hizalama işi. Belki bir sayfa editörü okurda ipuçları paylaşmak ister gazete editörlüğü adına diye söylüyorum.

Corel Versionu : x4

Real-Grafik

🌱Yeni Üye🌱
2 cilt corel eğitim kitabında yazmıyor bunun çaresi. Bilende yok sanırım koca GRAFİKERLER sitesinde (;

upsmeh

🏅Acemi Tasarımcı🏅
merhaba force olanı değilde bir üstündekini dene ozaman sorun kalkması lazım. kolay gelsin

muratcdemirci

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.manyakbirsite.com
4428.jpg

Arkadaşlar şimdi diyelim elimde böyle bir metin var. Ben bunu 2 columns yapıyorum sonra yazıları Force Justify Yapıyorum yani sağa sola dağıtıyorum.
Fakat görmüş olduğunuz gibi bazı kelimelerde boşluk bırakıyor ve bazı kelimeler sığmadığı için yarısı bir alt satıra düşüyor. Bu sorunların üstesinden nasıl gelebilirim ?
Bu arada gazete için lazım bu metin hizalama işi. Belki bir sayfa editörü okurda ipuçları paylaşmak ister gazete editörlüğü adına diye söylüyorum.

Corel Versionu : x4

Şimdi ilk olarak Force Full değilde sadece Full kısmını seçin.

Ayrıyetten paylaşmış olduğunuz metinde boşluk hataları mevcut. Kelimeler arası boşluğun olmayışı karşılaştığınız sorunun 2. kaynağıdır.

Bunun yanı sıra Corel X4'de bildiğiniz gibi otomatik tireleme olayı mevcut. Buda sizin işinizi kolaylaştıracaktır.