Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Metin Nica ''Beren Saat İllüstrasyon''

metinnica

🌱Yeni Üye🌱
Geçen yıl ortalarında başladığım bir çalışma.Saçların yarısına geldiğimde ara vermiştim.Geçen aylarda bitirme kararı verdim.Çalışma yüksekliği 50 cm,300 dpi ve CMYK formatında yapıldı.2 saatte bir çalışmadan görüntü alarak da ayrıca bir video hazırladım.Beğenmeniz dileği ile.(Videoyu HD seyredin)

Beren Saat illüstrasyon - YouTube

Biraz yakından kolye

Moderatör tarafında düzenlendi:

melina

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Süper olmuş ellerine sağlık :)

-eliferdem

🏅Acemi Tasarımcı🏅
vaavv cok süper mükemmel harika on numara ......
gerçek gibi, daha iyisi olamazdı. tebrık ederim

Slaytanic

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Açıkçası bana çok gerçekçi gelmedi yani bu işin tamamen illustrator ile yapıldığı, kolyede bile kir izleri var.Diyorsanki sen yanılıyorsun bu gerçekten illustrator, bende sana derimki buralarda harcanma git pixar,dremaworks gibi şirketlere başvuru yap..

metinnica

🌱Yeni Üye🌱
Açıkçası bana çok gerçekçi gelmedi yani bu işin tamamen illustrator ile yapıldığı, kolyede bile kir izleri var.Diyorsanki sen yanılıyorsun bu gerçekten illustrator, bende sana derimki buralarda harcanma git pixar,dremaworks gibi şirketlere başvuru yap..

Öncelikle bu konuda araştırmalarınız varmı bilmiyorum,fakat İllüstrasyon çalışmalarının sadece illüstratör programında yapılır diye bir kaide olduğunu sizden duyuyorum.Bunuda bu programda yaptığım kanısına nasıl vardınız bilmiyorum.İkincisi forumlara yıllardır üye olmama ma bir nedendir aradaki mesafeleri kaldırıp senli benli konuşmak.Yaşınız,deneyiminiz,bu konudaki uzmanlık mertebeniz nedir bilmiyorum ama lütfen daha mesafeli ve etik bir yaklaşımla birbirimize cevap verelim.Attığım diğer mesajlarıda inceleyebilirsiniz.Evet kir,eskitme,saç tellerindeki ışık detayı,Göz irisindeki gevşeyen ve kasılan kaslara kadar detayı çalışma alanınızın büyüklüğü ve sabrınızla orantılı olarak yapabiliyorsunuz.3. sü çalışacağım alanada siz karar vermişsiniz animasyon olduğunu mu düşündünüz onu da anlamadım.Bu firmalar sahneleri eskiz illüstrasyonlarlarla tasarlıyor olabilirler belki ama,pek alanıma girmediğini belirtmek isterim.

İlerleyen dönemlerde video kayıt programları ile çizimi hızlandırılmış bir çalışmada yapacağım.Fakat yüksek çöznürlüklü kayıt yaptığımda 100 lerce GB yer kaplıyor.Bu konuda deneyimi olan arkadaşlar varsa,bilgisini paylaşırsa sevinirim.Saygılarımla.

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Tebrik ederim oldukça güzel bir çalışma yapmış ve bunu da bizimle paylaşmışsınız.

Çalışmalarınızın devamını da bizlerle paylaşırsanız çok mutlu oluruz.

mecityilmaz

🌟Usta Tasarımcı🌟
İlk resmi açtığımda hani çizim nerede diye sordum kendime. O derece gerçekçi bir çalışma olmuş. Başarılarınızın devamını dilerim. ALLAH yolunuzu açık etsin. Cidden bu konuda yeteneklisiniz.

Value

Hasta la vista
👑Efsanevi Grafiker👑
Çok başarılı, tebrik ederim..

aresrisus

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.emrecetiner.com.tr
Başarılı kelimesinin üstünü çizip. Üzerine daha etkileyici bir kelime bulunamayacak kadar harika. Ellerinize sağlık mühteşem.

sedacry

🌱Yeni Üye🌱
Metin bey, eğer bu gerçek bir illüstrasyon ise tek tek ellerinizle emeğinizle çizdiyseniz sizi tebrik ederim..ama kusura bakmayın ve alınmayınız lütfen ; böyle bir çizime inanmak çok zor.bu tür çizimleri bu kalite de herkes çizemiyor..ben diğer çalışmalarınız varsa bu tarzda onlarıda görmek isterdim birde bu çalıışmanızın daha detaylı videosunu görmeden sanırım illüstrasyon olduğuna emin olamıcam..neden derseniz; günümüzde her bişi çizen grafikerim illüstratörüm dediği kadar iki üç efekt yapıp program kullanıp bak bu illüstratörle yapıldı diye bizleri enayi yerine koyduklarını sananlar var..bu çoluk çocuk tipli acemiler yüzünden bir önyargı oluştu..

ben sizin yaptığınızı umarak ve ülkemde bu tarz yeteneklerin olduğunu düşünerek mutlu oluyorum..

teşekkürler iyi çalışmalar..

seda :)

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑

bade91

🌱Yeni Üye🌱
Inanılmaz mükemmel olmus eline sağlık!!!

mrtaxy

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
tebrik ederim çok başarılı, işin bu kadar detaylı ve emek verilmiş olmasıda tamamlama sürenizden belli, emeğiniz kadar sabrınızada sağlık.

Zahide Bal

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Çok güzel olmuş, gerçekten süper. Ellerinize sağlık, başarılarınızın devamını dilerim.

metinnica

🌱Yeni Üye🌱
Metin bey, eğer bu gerçek bir illüstrasyon ise tek tek ellerinizle emeğinizle çizdiyseniz sizi tebrik ederim..ama kusura bakmayın ve alınmayınız lütfen ; böyle bir çizime inanmak çok zor.bu tür çizimleri bu kalite de herkes çizemiyor..ben diğer çalışmalarınız varsa bu tarzda onlarıda görmek isterdim birde bu çalıışmanızın daha detaylı videosunu görmeden sanırım illüstrasyon olduğuna emin olamıcam..neden derseniz; günümüzde her bişi çizen grafikerim illüstratörüm dediği kadar iki üç efekt yapıp program kullanıp bak bu illüstratörle yapıldı diye bizleri enayi yerine koyduklarını sananlar var..bu çoluk çocuk tipli acemiler yüzünden bir önyargı oluştu..

ben sizin yaptığınızı umarak ve ülkemde bu tarz yeteneklerin olduğunu düşünerek mutlu oluyorum..

teşekkürler iyi çalışmalar..

seda :)

Öncelikle hassasiyetinizi anlıyor ve dile getirdiğiniz için teşekkür ediyorum.Uzun zamandır forumda olmadığımdan mesajları henüz gördüm.Ufak yaşlardan itibaren çizimle hobi amaçlı uğaştım.Arkadaş-yakın çevre dışına pek çıkmak istemedim.Grafik tabletle tanışmamdan sonra radikal bir şekilde bu alana ilgimçok arttı.Hatta sadece normalde çizimde yaşadığım algıyı aktarma becerisini tablete aktarmak için 1 yıl kadar daha sade çizimlerle çizgimi dahada geliştirmeye çalıştım.Ama en başa gitmek gerekirse 83-84 yılından beri karaladığım dostlarıma yaptığım çizimlerinde bunda katkısı olduğunu düşünüyorum.Çizimlerimi Grafik tablet üzerinde ve daha çok photoshop programında yapıyorum.Çok katmanlı çalışıyorum.Orta Saç,,Üst saç,saç gölge,saç ışık,kaş,ten ışık,....vs gibi.Bunların her biri seçili alan haline getirip ışık ve gölge şeklinde ayrı katmanlarda tonluyorum.Süreci ticari bir kaygı olmadığı için bu çalışmada 4-5 aya yaydım diyebilrim.Keyfi bir zamanda morale bağlı olarak 40-50 saat veya üstü bir süreçte çizdim.Daha bir çok çalışmalar oldu forumdan uzak kaldığım süreçte bunlarıda en yakın süreçte paylaşmak istiyorum.Katmanlarla ilgili bir görsel de ekliyorum.

1162_4925468249878_1438767375_n.jpg