cjv-160 baskes makinesi baskı ve kesim hassasiyetinde oldukça başarılı olduğuna emin olabillirsin. Mimaki türkiye distirübitörlüğünde çalıştığım sıralar gerek türkiyedeki fuarlarda gerek yurt dışındaki fuarlarda bizzat kendim kullandığımdaddn gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim.
Bana göre en öenmli özelliği mimakinin makine ile birlikte Bundle olarak verdiği Rasterlink4Pro programının oldukça başarılı olması. Programı illustaratorun yada corelin içine gömebiliyorsun. Özel olarak profil yapıldığında 16 bit render özelliği sayesinde degradelerde ve renk kalitesi oldukça başarılı.
Mimakinenin işleyişi hakkında bişiler yazmak gerekirse bana göre en zeki özelliği, makineyi açarken baskı esnasında ve kesim esnasında ki pinch roller (malzemeye basan papuçlar)'ın basınç seviyelerini (3 aşamalı) makınedeki menüden ayarlayabiliyorsunuz. Bu ne işe yarıyor derseniz; makine baskıyı bitirdikten sonra kesim için malzemeyi geri sararken pabuçların baskıda iz bırakmamsı için baskının üzerine denk gelen papuçları kaldırıyor ve kesime geçerken sadece en üctakı ayakları indiriyor. 160 cm gibi geniş bi folyoyu kesim esnasında kaymasını engellemek ıkı papuçla cok zor olacagından ortadaki bi ayağında baskı üzerine basması gerekiyor ve burada 3 kademeli basınc ayarı devreye giriyor. Hafif olarak ayarladıgınız basınc ayağı cok hafif bi basıncala malzemenın kamasını engelledıgı gıbı baskıyada herhangi bi zarar vermiyor. yani baskı esnasında ayaklar Y Y Y Y Y şeklinde basarken kesim esnasında Y - H - Y şeklinde kesiyor. Makineyi bi çok yerde kurdum ve kullandım Daha detaylı bilgi isterseniz özelime mesaj atabilirsiniz.