Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Mizanpaj Nedir

baskici46

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
tasarımlarda coreli tercih ediyorum. nedeni pratik ve kullanışlı oluşu. her özelliği yapabildiğim program corel. tabiki kullanabilene..

tam1turk

🌱Yeni Üye🌱
eski çalıştığım ajanslardan birisi aynı zamanda yerel gazeteler de çıkarıyordu. eski grafiker quarkda çalışıyomuş ve bana quarkda yapabileceğimi söyledir. işe koyulduğumda quark beni deli etti. corelde baştan aldım elime, çok hızlı ve nefis oldu. tavsiye olarak; "eğer bu işe yeni başlayacaksanız quark için zaman kaybetmeyin, corel öğrenirseniz mizanpajdan daha fazlasını öğrenmiş olursunuz" diyebilirim.

tubikaks

🌱Yeni Üye🌱
kesinlikle katılıyorum ben de 4 yıl yerel bi gazete hazırladım corelde
corel kullanımı rahat fazlasıyla özgür bir çalışma alanı var ayrıca kalıplarını birkere oturttuktan sonra mizanpaj hiç de öle zor bişey değil
coreli tavsiye ediyorum

serbay

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
indesing Türkiyede yeni sayılır. fakat tüm piyasaya hakim olacak bence. hiç kimseden şikayet duyamazsınız. bence deneyin siz karar verin derim.

moosa

🌱Yeni Üye🌱
Corel ve Quark birbirinden çok farklı programlar, ikisini karşılaştırmak elma ile kiviyi :) karşılaştırmak gibi. Günlük gazetelerin hepsi Quark'ta hazırlanıyor. Çoklu sayfa düzeni gerektiren işlerde CorelDraw eziyetten başka birşey katmaz yaptığınız işe. İlle de karşılaştırma yapmak istiyorsanız

CorelDraw-Freehand-Illustrator

Quark-Indesign

Bunları birbirleriyle kıyaslamak daha mantıklı olur

drawsever

🌟Usta Tasarımcı🌟
Corel ve Quark birbirinden çok farklı programlar, ikisini karşılaştırmak elma ile kiviyi :) karşılaştırmak gibi. Günlük gazetelerin hepsi Quark'ta hazırlanıyor. Çoklu sayfa düzeni gerektiren işlerde CorelDraw eziyetten başka birşey katmaz yaptığınız işe. İlle de karşılaştırma yapmak istiyorsanız

CorelDraw-Freehand-Illustrator

Quark-Indesign

Bunları birbirleriyle kıyaslamak daha mantıklı olur

aslında o kadar da değil. photoshop ile coreli karşılaştıralım desek, elma ile kivi mantığı verilebilir ama corel de, neticede mizanpaj işini yaptığına göre?
iyidir, kötüdür, daha az kullanışlıdır değildir ayrı konu.
Ben yukarıdaki mesajımı Quark'tan sonra InDesign'a geçiş yapılır sözü üzerine yazdım. Yani neden böyle bir önermede bulunulmuş onu anlamaya çalıştım. Yoksa karşılaştırmaların yapıldığı bir sürü başlık var zaten.

hasret666

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar konu biraz eski olsa da ben bir şey sormak istiyorum

Biz bir yerel gazete hazırlamak istiyoruz bu nasıl hanqi programlarla yapmamız lazım ve bunun bir boyutlandırması var mı ? bu kkonu yardımcı olursanız seviniriz

Baterist

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Tarifi:
Resim alınır, photoshopta açılır (istege gore dekupe edilir),
Razı alınır, quarkxpress programinda güzelce bir akıtılır,
Resim, spotlar, basliklar yerlestirilir,
Printer ciktisi alinir editore paslanir,
Tashihler gelir, itinayla onlar girilir,
Bitti.