Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Monitor seçimi

kvcatak

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar müşterilerimden birisi yeni monitor almak istiyor, dijital fotoğrafcılık işi ile uğraşıyor fakat lcd monitorlerden memnun değil. çıktı aldığı renk ile monitordeki renklerin aynı olmadığını iddaa ediyor.

Kullandığı monitör Philips 17' crt flat ekran. Bu ekrandan memnun fakat bunun 0 satışı yok. 19' bulabildim onuda istemiyor.

Siz grafikerler bu durumda net ve canlı bir görüntü veren monitor olarak hangisini öneriyorsunuz ?

Teşekkürler.

Benzer konular

tarzan45

🌟Usta Tasarımcı🌟
Renk kabilrasyonunun tutmaması bir sürü nedene bağlı olabilir. Ancak yine ben LG Flatron L222WS kullanıyorum, renkleri yüksek oranlarda tutturduğunu söyleyebilirim.

İnşallah müşterin monitörede gördüğünü asla birebir basamayacağını biliyordur. yoksa çok uğraştırır...

kvcatak

🌱Yeni Üye🌱
CDR'lar renk konusunda daha iyidir.
CRT mi demek istediniz ?

Renk kabilrasyonunun tutmaması bir sürü nedene bağlı olabilir. Ancak yine ben LG Flatron L222WS kullanıyorum, renkleri yüksek oranlarda tutturduğunu söyleyebilirim.

İnşallah müşterin monitörede gördüğünü asla birebir basamayacağını biliyordur. yoksa çok uğraştırır...
Verdiğiniz modeli internet de 0 olarak satan bir yer bulamadım malesef :)
sanırım siz beni anladınız bu şekilde önerebileceğiniz farklı monitorler de var mı ?

seabis

🌟Usta Tasarımcı🌟
SAMSUNG 971P Modeli uygun bir cihaz bence. Bende birkaç film çıkış atölyesinde kullanan arkadaşlar görmüştüm. Onların bilgilendirmesi ile almıştım. Yalnız CRT monitörler nu konuda daha kullanışlı.

ajansmert

🌟Usta Tasarımcı🌟
arkadaşlar bende geçen hafta 23 " philips 230C aldım,ancak çok çok çokkk berbat bir monitor çıktı,font ları kırık gösteriyor,insanları şişman gösteriyor ... LG baktım bu hafta...LG ler çok hoşuma gitti...

tarzan45

🌟Usta Tasarımcı🌟
Gerçek siyahın ancak CRT'de görülebileceğini duymuştum ama ne derece doğru onu bilmiyorum.

Bence LG'den gitmek daha mantıklı. Zira bir yerde de samsungun 25,5" lik bir modelini gördüm renkler pek hoşuma gitmedi. (zaten gereksiz derecede büyük. Benim gibi büyük monitör manyağı bir adama bile fazla geldi.) Eğer EIZO gibi uç markalara para verebilecek bir müşteri değilse LG derim ben... (ki %90 değildir.)

EIZO için bakınız

EIZO / ColorEdge Hardware Calibration Monitors

Not: Ağzınızın suyu akabilir. Aman dikkat... :D