Neler yeni

Monitör Seçimi

erhan027

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar; Biz firma olarak çalıştığımız bütün monitörleri değiştirme kararı aldık. Bunun nedeni baskı öncesi monitördeki görüntü ile baskı sonrası kağıt üzerindeki renklerin birbirini tutmaması. Şu an ki çalıştığım firma bu konularada bu zamana kadar yenilikçi olmamış arkadaşlar. Ben Lacie monitör önerdim. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlarımızdan monitör markaları ve nerden temin edebileceğimiz konusunda bana fikir danışmanlığı yaparsa çok memnun olacağım.

Benzer konular

mahmut_shakar

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşım aynı sorunu bir ara bende yaşadım

Philipsin Brilliance modeli var cmyk için bire bir onu tavsiye ederim

ya da Sony nin birkaç modeli var onları tam bilmiyorum onlarda brillance özelliği olabilir
onları tavsiye ederim
Lcd konusunda yardımcı olamayacağım onların çalışma prensipleri farklı.

seabis

🌟Usta Tasarımcı🌟
Eizo ve Lacie en iyi seçim olacaktır. Apple'ın kendi LCD'leri 3 ncü sıraya koyalım. İyi bir kalibrasyon ile yakın sonuç alacaktır.

istakozzz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
eizo en iyisi. Şu apple gıcığım monitörü 5 kuruş etmez bence onun yerine eizo... veya lecie

arkadaşlar marka yerine önce markaların kullandıkları panel hakkında araştırma yaparsanız daha iyi sonuca ulaşırsınız. Philips Brillians Modeli s-ips Panel.. Bu yüzden kıymetli bir model...

Bence Öğrenci arkadaşların en az evlerinde PVA panel kullanmaları gerekli, Zaten türkiyeye 3. sınıf insan muamelesi yapılıyor. Malesef türkiyedeki aynı ve yurtdışındaki Aynı marka ve Model monitörlerin bile Panellerinin farklı olduğu türkiyeye gönderilenlerin düşük kalite olduğu forumlardan Okumuştum. Bunuda ek bilgi olarak yazak istedim...

naxuan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
başlık açılalı çok olmuş ama bu konuda çok dilim yandığı için bi iki kelam etmek isterim, belki birilerine faydam dokunur...

öncelikle grafik tasarım için kullanılması gereken monitör kesinlikle CRT(tüplü)dir... türkiye'de satışta bulunan LCD paneller genelde TN panel olduğu için baskıya yönelik tasarımlar için hiç uygun değildir. PVA panele sahip LCD'lerde ise yüksek tepkime süreleri nedeniyle aşırı derecede ghosting(gölge) sorunu oluşur. Bu da kullanıcıyı çıldırtabilir(ben delirmiştim).

Ancak CRT'lerde de geometri sorunu mevcut. şayet düz kare bir monitör seçmek isterseniz ekranın ortasında enine bir daralma ve yanlara doğru ise esneme meydana gelir. buna neden olan ise bombeli dış yüzeyi düzleştiren mercek özellikli dış camdır.

grafik tasarım için en iyi seçim CMYK monitörlerdir... ancak türkiyede çok fazla bulunmuyorlar ve çok pahalılar...

grafik tasarım için en iyi çözüm bence; çift monitör kullanmak... ucuz bir LCD, bir de düz kare CRT... LCD'de çizim ya da şablon oluşturulduktan sonra CRT'de renklerdirme yapmak en mantıklısı... ancak CRT RGB olacağı için renk kalibrasyonu yapılmalı, vektörel çalışılıyorsa kalibrasyona gerek kalmadan CMYK renkler kodlarıyla çalışılmalı... ancak bu çözüm bi firma için masraflı olmasa da yer sorununa neden olacağı için bireysel kullanıcıların daha çok işine gelecektir.

ElazigLee

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Herkes cift monitor kullanamaz... hem cok yer kaplar hemde maasraflıdır.. bence CRT kullanmak daha mantıklı.. Philips Brilliance tavsiyemdir...

xyzdsgn

🌱Yeni Üye🌱
Ben tasarımlarda SAMSUNG SyncMaster P2350 kullanıyorum ikinci monitör olarakta philips klasik 19X06, Samsung monitörde renkler çok kaliteli.

Genelde Philips Monitörde Tasarım yaparken kodlama yapıyorum çokta fonksiyonel oluyor.