Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

montaj nasil yapcam

tasarimci-03

🏅Acemi Tasarımcı🏅
A5 tek kirimli ön ve arkali baskım var bunu ctp kalibina nasil yerlestirebilirim ve hangi boyuklardaki kaliba nasil yerlestircem revoltalimi

pacp10

🌟Usta Tasarımcı🌟
Freehand proramında orjinal ebadın kenarlarına 5mm bleed ver gönder onlar otomatik olarak basılacak kağıda montajını yapıyorlar

ufukdural

♾️Grafik Gurusu♾️
tasarımcı-03 merhaba;
görmüş olduğun şekilde montaj yapmanı öneririm.
Kesim çizgilerini registration ve 0.3 hairline kullanmayı, kırmızı çizgilerle belirttiğim traş payını vermeyi unutmayınız!..

picture2kj6.png

Saygılarımla

red indian

🏅Acemi Tasarımcı🏅
tasarımcı-03 merhaba;
görmüş olduğun şekilde montaj yapmanı öneririm.
Kesim çizgilerini registration ve 0.3 hairline kullanmayı, kırmızı çizgilerle belirttiğim traş payını vermeyi unutmayınız!..

picture2kj6.png

Saygılarımla

Hocam Özür Dileyerek Müdahele etmek istiyorum.
Bu tür arkalı önlü revoltalarda ön yüz ile arka yüz ün boya dengesi yoğunluğu bir olmayan işlerde aşağıdaki gibi çalışmakta fayda görüyorum. Nedeni Mürekkep ayarının eşit gidere işin daha kaliteli bir biçimde çıkmasınır. Saygılarımla.

revoltabv1.jpg

ufukdural

♾️Grafik Gurusu♾️
Bu da ayrı bir seçenek tabii ki.

Saygılarımla

red indian

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Biraz mesaj kirliliği olacak özür dilereyerek den daha iyi anlaşılması açısından anlatmak istedim.

revoltamu9.jpg

red indian

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaş ya baskıya giriyo. ya da boya paralarını cepten...

Burda mevzu boya filan olamaz. Bunu diğer yöntemle basan baskı ustası boya yoğunluğunu ayarlamak için epey uğraşacak demektir. Uğraşma demek baskı kalitesinin düşmesi demektir. Hem o kadar çok emek ve özen gösterdiğiniz grafiker çalışmalarımızın baskıdan sonra hüsrana uğramasını sizde istemezsiniz. Sayılarımla

ADAMINbiri

🌟Usta Tasarımcı🌟
birde resimli anlatamayacağım çünkü zamanım yok ama teorik olarak anlatınca anlayabilirsin... etek makas revolta montajda fena olmaz... Ön yüzlerin dördünü üst bölümde yan yana koyup, Arka taraflarıda makas kısmına baş aşağı şekilde koyarak en basit ve renk değerlerinde hiç kayıp olmadan basılabilir...

tasarimci-03

🏅Acemi Tasarımcı🏅
cok tessekkur ettim arkadaslar....

hersey icin tessekkurler ama CTP kullaniyoz ya A-5 icin veya baska bi is icin kaliplardan hangisini kullancaz yani neye göre kalip seciyoz 70*100 - 64*90 herhal bunlarin hangisiyle gönderces ve baska kalip olculeri varmi ama ctp ye göndercez...70*100 e basabilen roland makina de basilacak yardimlarinizi bekliyom kafam karisti...

Moderatör tarafında düzenlendi:

ufukdural

♾️Grafik Gurusu♾️
tasarimcı-03 işinin ebadı a5 olduğu için, 45x64 kağıt kullanacaklar.
Ya da trajı yüksek bir baskıysa 64x90 kağıt da kullanabilirler.
Baskıyı yapacak matba ile de görüş derim.

Saygılarımla

tasarimci-03

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ufuk bey biz hem tasarim yapiyoz hem baski icin montaj...120 gr kuse kagit

ufukdural

♾️Grafik Gurusu♾️
O zaman daha önce verdiğimiz montaj planını uygulayabilirsin.

Saygılarımla

hemera

🌱Yeni Üye🌱
merhaba
bende ctp kullanıyorum öncelikle sen baskı mak.kalıpını ve kazan kısmına kac cm giriyo onu öğrenmen gerekiyo bunu ustadan öğrenebilirsin. Benden örnek veriyim bizdeki mak 50x70 kalıp:729x599 bu ebadı sayfama acıp içine baskı kağıdımın ölçüsünde bir alan açıyorum ve kalıba ortalayıp makas tarafından 4cm yukarı alıyorum bu 4cm kazan payı oluyor. daha sonrda kağıt alanımın içine işin montajını yapıp kağıt kenarından makas payımı veriyorum. inş yararlı olmustur bu bilgi. iyi çalismalar.

grafikermahmut

🏅Acemi Tasarımcı🏅
boya yoğunluuğu ve makina parkuru önemli tabii arkadaşın makinası ne makas tutma payı ne etektende pay birakacakmıyız montaj yaptık ama arkadaşın işi silme zeminmi normal bir işmi zeminsiz yada zeminler aynı renk olup tek bıcakta alacağımız bir işmi onu öğrenelim iş hakkında bize bilgi verirmisin hüseyin hocam makina parkurunuzuda bize bildirin biz ona göre montaj hazırlayıp size verelim tamam

grafikermahmut

🏅Acemi Tasarımcı🏅
sip istiyormu birde orası var ctp çünkü bu direkt basacak ustaya da yardımcı olmamız lazım

abbesusse

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.abbesusse.blogcu.com
merhaba
bende ctp kullanıyorum öncelikle sen baskı mak.kalıpını ve kazan kısmına kac cm giriyo onu öğrenmen gerekiyo bunu ustadan öğrenebilirsin. Benden örnek veriyim bizdeki mak 50x70 kalıp:729x599 bu ebadı sayfama acıp içine baskı kağıdımın ölçüsünde bir alan açıyorum ve kalıba ortalayıp makas tarafından 4cm yukarı alıyorum bu 4cm kazan payı oluyor. daha sonrda kağıt alanımın içine işin montajını yapıp kağıt kenarından makas payımı veriyorum. inş yararlı olmustur bu bilgi. iyi çalismalar.

makas payını verirken etek makas veya revolta bu detayıda göz önünde bulundurman gerekiyor..

hemera

🌱Yeni Üye🌱
makas payını verirken etek makas veya revolta bu detayıda göz önünde bulundurman gerekiyor..

tabikidi gerekiyor. ben montaj bilgisi değil ctp hakkında bilgi vermeye çalistım. kafa karıstırdıysam kusura bakmayın örnek gönderemedim yazarak anlatmaya çalistım.