Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Montaj sart mi ?

Rafiq

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaslar ben bu konuya cok kafa yoruyorum gerek egitim cdleri gereksede
buyuklerimden ogrenmeye calisiyorum sunu gordum ki, duz montajlardan ziyade
dergi,katalog montajlari zor yani tel dikislisi,yapiskani vs...:worried::worried:
sahsen ben kendimi bunlara hazir hissetmiyorum neler tavsiye edersiniz bana :sweating:

grafikan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bence ikisi ayrı işdir ve ole olacaktırda - montajcı = tasarımcı veya tamtersi mumkun mudur bu bence tartısmalı bi konu ama benim gorusumde ikisi ayrı bi iş montaj elemanı olmak istiyorsan eğer calıstıgın mekandaki bütün makineleri bilmek zorundasın montaj = 4 kros değildir
grafikte netten bi kac resim bulupta onları yanyana koyma becerisi değildir
benim sana tavsiyem ilk once ne olmak istedigine karar ver ve o konu uzerinde yoğunlas ki sen de goreceksin her gun yeni bişey ogrenecek aklına gelmeyecek sorunlarla karşılasacaksın o yuzden iki işi birden yurutmen zor olacaktır.
bu işi biliyorum deyipte en basitinden klişeli bi işin sağlam cıkması için işin müşteriye veriliş fiyatının 2 katını klişeciye yatıran o kdar cok montaj elemanı veya ben yaparım deyipte sacma sapan bi işi ortaya cıkarıp ben grafikerim dien o kadar cok kişi var ki o yuzden sadece benim tavsiyem once kim olacagına karar sonra da suan yaptıgın gibi her bilgiye kapılarını acc benim gibi bi aceminin sana verebilecegi tek oneri budur

panco2634

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.korhanyilmaz.com.tr
ya grafiker olmaya karar ver yada teknik grafiker grafikan'a katılıyorum ancak montajı bilmen seni her zaman bir adım önde tutar unutma...

goldsmiley

🌱Yeni Üye🌱
grafik ile montaj ayrı olaylardır kesinlikle bilmek zorunda değilsin grafiker bilecek yaptığı işin montajını yapacak diye birşey yok he arkadaşın dediği gibi bilirsen sana zararı yoktur hiçbir bilginin zararı olmaz ama bilmiyorsanda eksik hissetme hele günümüzde grafikerlere montajı yıkıp eleman eksiltip aklınca kar yapmaya çalışan zihniyet çoğalmakta grafikerlerin ses çıkarmamasından dolayı fazladan iş yükü bindiriyorlar