Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Montaj

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Montaj:

Kitabımız ofset matbaalarında sayfa sayfa değil, standart ebatlardaki tabaka kâğıtlara basılır. Burada öyle bir düzenleme yapılır ki, tabaka halindeki bu kâğıt uygun şekilde katlandığında birbirini takip eden sayfa numaraları ortaya çıkar. Burada en sık kullandığınız ölçü birimi formadır. 1 forma 16 sayfadan oluşur ve çok sayfalı (kitap, dergi gibi) işlerde planlama ve maliyet hesabı daima formalar üzerinden yapılır. İşte montaj işlemi, astronom (asetat) adı verilen ve saydam bir tabaka üzerine, basılacak işin filmlerinin forma düzeni esas alınarak yapıştırılmasından ibarettir. Basılacak iş iki renkli ise iki ayrı montaj, Trigromi ise 4 montaj yapmak gerekecektir. Trigromi +özel gibi bir ifade dört renk haricinde, yaldız gibi özel bir beşinci rengin basılacağını anlatmak için kullanılır.​

Majestic

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.ngrafik.com
Montaj:

Kitabımız ofset matbaalarında sayfa sayfa değil, standart ebatlardaki tabaka kâğıtlara basılır. Burada öyle bir düzenleme yapılır ki, tabaka halindeki bu kâğıt uygun şekilde katlandığında birbirini takip eden sayfa numaraları ortaya çıkar. Burada en sık kullandığınız ölçü birimi formadır. 1 forma 16 sayfadan oluşur ve çok sayfalı (kitap, dergi gibi) işlerde planlama ve maliyet hesabı daima formalar üzerinden yapılır. İşte montaj işlemi, astronom (asetat) adı verilen ve saydam bir tabaka üzerine, basılacak işin filmlerinin forma düzeni esas alınarak yapıştırılmasından ibarettir. Basılacak iş iki renkli ise iki ayrı montaj, Trigromi ise 4 montaj yapmak gerekecektir. Trigromi +özel gibi bir ifade dört renk haricinde, yaldız gibi özel bir beşinci rengin basılacağını anlatmak için kullanılır.​

bilgiler için teşekkürler güzel bi anlatım

IV.Murat

🌟Usta Tasarımcı🌟
volkancım bir tabak kağıttan 16 forma a4 alman için makinanın 70x100 olması lazım :D:D makina 50x70 ise ne yapacaz. :D:D:D:D

basharfiben

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar belki konuyla alakalı değil ama adobe acrobat içerisinde kullanılan pdf montaj programı vardı ismini unuttum bilen varmı acaba?

proğramcı

🌱Yeni Üye🌱
merhaba
ben yeni üye olan biriyim
bu yazımı okuyan arkadaşlardan bir ricam var 200 sayfalık bir kitabın sayfalarını otomatik montajlayan bir proğram varmış onu adını verebilirmisiniz
warez paylaşımı yasak saygılar

asi123

🌱Yeni Üye🌱
işte bu montaj resimleri lazım bana : S paylaşırsanız sevinirim arkadaşlar

KOMORI

🏅Acemi Tasarımcı🏅
işte bu montaj resimleri lazım bana : S paylaşırsanız sevinirim arkadaşlar

böyle biseymi ?

ausschiessen.gif
nm_41.png