Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
nasıl bir makina almam gerekli onu bilmiyorum yardım
AMATÖR olarak bu işe başlamak istiyorum.sizlerinde yardımlarınıza ihtiyacım var fakat nasıl bir makina almam gerekli onu bilmiyorum yardım ederseniz çok sevinirim.hepinize şimdiden teşekkür eder saygılar sunarım.bütcem en fazla 450 dir.
AMATÖR olarak bu işe başlamak istiyorum.sizlerinde yardımlarınıza ihtiyacım var fakat nasıl bir makina almam gerekli onu bilmiyorum yardım ederseniz çok sevinirim.hepinize şimdiden teşekkür eder saygılar sunarım.bütcem en fazla 450 dir.
İlk önce başlangıç için makinanın öneminin olmadığını senin fotoğrafçılıkla ilgili bilgilerinin daha önemli olduğunu kavramalısın. Çok küçük compact makinalarla harika fotoğraflar çekilebildiğini kendi gözlerimle gördüm ve biliyorum. Manuel ayarları olan (shutter, aperture, ISO, white balance) bir makina senin başlangıç için hertürlü işini görecektir. Buradaki önemli husus senin bu ayarları öğrenmen ve birbiriyle bağlantılarını çözmen. Bunun için forumlarda bir sürü detaylı anlatım mevcuttur. O fiyat aralığında alacağın nikon veya canon (daha sonra herkes gibi sende bu iki firmanın makinalarına yönlenme ihtimalin olduğu için söylüyorum) alabilirsin. Nikon d40x başlangıç için güzel bir makinadır, önerebilirim veya canon 350D. Başarılar dilerim....
Verdiğiniz linkteki makineler, yalnızca Body. Arkadaşımız, makineye objektif yerine gözlük mü takacak acaba? T.Ö.
Verdiğim linki okuyamadığınız için bence sizin gözlük takmanız gerekiyor zira linkte aynen şu şekilde yazıyor: "cihaz gri renktir cok temizdir 18 55 lensi vardir" eğer yazılanları okuyamıyor veya anlayamıyorsanız lütfen okuyup anlayabilenlere saygınız olsun.
Söylediğim şey, ikinci link için olacaktı. Yanlış yazmışım.
Ama ikinci linkiniz için, sizin de iyi bir gözlüğe, ayrıca dikkate, anlama kabiliyetine, benim yaptığım gibi hatasını görebilme yeteneğine ihtiyacınız var.
Lütfen ikinci linkinizi dikkatle okuyun. Bir Pardon yani deyin. Ki, sizin de saygınızdan haberimiz olsun.
Bu konu uzar durur ama sizin neden takıldığınızı anlamadım! Neticesinde yardım istemiş bir arkadaşa öneri sundum ve rastgele iki tane ilan örnek gönderdim. Eğer birazda olsa fiyatlar ve ekipmanlarla ilgili bilginiz varsa yaklaşık bu fiyatlara bu ekipmanları alabileceğimizi biliyor olmanız gerekir. Siz ilanın birinde body demesine neden takılıyorsunuz ki! Neticesinde bulunabilecek bin makina bu. Yani niye yanlış yönlendiriyorsunuz der gibi gönderidiğim örneklere "olurmu kardeşim bu fiyata alamaz" gibi bir yorum getiriyorsunuz ve tabiki sizin gözlükmü taksın gibi bir yorum getirmenize karşılık bende öyle yazdım. Burada pardonluk bir durum ne sizin için ne benim için yoktur. İsteklere ve yardımlara uzak yorumlar getirmek ne size nede başkasına bir kazanç sağlar. Yorumlarınızı arkadaşın isteğine göre yaparsanız daha faydalı olacaktır, saygılar sunar iyi forumlar dilerim.
Tabii ki uzatmaya gerek yok. Böyle bir iletişimin meraklısı da değilim. Eleştiriden ziyade espri yapmıştım. Ama herkes aynı empatiyi kuramıyor maalesef. Ama kendi hatamı ciddiye aldım. Ben de sizi saygıya davet ettim.
İnsanlara yön vermek istiyorsunuz ama hatanızdan pek gocunmuyorsunuz, üstünüze de almıyorsunuz. Sizin bileceğiniz iş. Ben de size iyi forumlar dilerim.
Bu arada, 7 numaralı mesajımın alttan kırpıldığını farkettim. Oysa orada hakaret vb. bir şey yoktu. Alıntılarda görülüyor zaten. Saygıdan bahsederken, bu çerçeveyi genişletmek gerekiyor demek ki. En azından bir kimsenin mesajının makaslanması gerekçesi dip not olarak konsaydı. Bırakın da hatamızı kendimiz düzeltelim. Ki yaptım da bunu. Ne diyelim, yutkunduk sadece.