Neler yeni

nasıl çalışılması gerekir?

cnrydn

🌱Yeni Üye🌱
aklıma takılan bir konu oldu bugün, şu an elimde bir dergi var ve gördüğüm 'kapak içi ile 1. sayfa komple bir reklam içeriyor.' bi başka deyişle bir fotograf 2 sayfayı birden kaplıyor.( kapak içi ve 1. sayfa)

sorum şu ki indesign da bu dergiyi çalışmam gerektiğinde, bu reklam benim elime hazır şekilde geldi. bunu indesign e nasıl uygulayacagım? 1. çalışma sayfasında bu hazır tasarımın sag yarısını kesip mi koyacagım? ilk yarısınıda illustratorde tasarladıgım kapak çalışmasının içine mi koycam?

yoksa illustratorde veya diger bir programda çalıştıgım işide indesign'a aktarıp 1. sayfa kapak 2. sayfa kapak içi 3. sayfa....... o şekildemi gitmem gerek.

ama kapak kalın kagıda basılacak ayrıca bunu gondermek gerek...?

bu konuda yardımcı olrsanız sevinirim, kolay gelsin...

Maranello

🌱Yeni Üye🌱
Sorunun cevabını vermişsin zaten ama ben yinede yazayım...Kapak ve iç sayfaların gramajı farklıdır genelde...Dolayısıyla kapak ve kapak içine denk gelen sayfalar ayrı dökümanda toplanmalı, iç sayfalar ayrı dökümanda toplanmalıdır.....Yani ilanın sağ tarafını kesip 1.sayfaya koymalısın....Sol tarafını ise Kapak diye ayrı oluşturduğun dökümana koymalısın...Ön kapak arkasına denk gelecek şekilde montajlamalısın...Yada ön kapak içi diye yaz, ctp'ciler on kapak içine gelecek şekilde montajlarlar...

sorum şu ki indesign da bu dergiyi çalışmam gerektiğinde, bu reklam benim elime hazır şekilde geldi. bunu indesign e nasıl uygulayacagım? 1. çalışma sayfasında bu hazır tasarımın sag yarısını kesip mi koyacagım? ilk yarısınıda illustratorde tasarladıgım kapak çalışmasının içine mi koycam?

aklıma takılan bir konu oldu bugün, şu an elimde bir dergi var ve gördüğüm 'kapak içi ile 1. sayfa komple bir reklam içeriyor.' bi başka deyişle bir fotograf 2 sayfayı birden kaplıyor.( kapak içi ve 1. sayfa)

yoksa illustratorde veya diger bir programda çalıştıgım işide indesign'a aktarıp 1. sayfa kapak 2. sayfa kapak içi 3. sayfa....... o şekildemi gitmem gerek.

ama kapak kalın kagıda basılacak ayrıca bunu gondermek gerek...?

bu konuda yardımcı olrsanız sevinirim, kolay gelsin...