Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Nasıl sorulur bilemedim

lazkop

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba arkadaşlar. Corel DRAW da bir yerel gazete yapıyorum yaklaşık 1 yıldır.

Artık İndesign'a geçme vakti gelmiştir benim için.

Yavaş yavaş başlıkları ayarlamaya çalışıyorum.

Zaman zaman buradan sizlerin yardımlarınızı talep edeceğim muhakkak.

1. SORU

çalışma sayfama dışarıdan bir EPS dosya çağırdıktan sonra dosyayı kaydettim.
sonrasında çağırdığım eps dosyasını bilgisayardan sildiğimde indd. error olarak yanıt verdi ve EPS olarak çağırdığım görsel görüntüsü farklı şekilde karşıma çıktı.

Mesela Corel'in çalışma alanına ne atarsan at CTRL + S yapınca o alanda ne kaydettinysen durur. indesing için bu alışkanlıkla gitmem için yapılabilecek neler var acaba.

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
İndesign sayfasınızın içerisine import etmiş oldugunuz (.txt , .jpeg, .tiff , .psd vs vs ) dökümanları İndesign sayfanızı kaydetmiş oldugunun klasörün içerisine eklemelisiniz
bYDd8b.png

yada import ettik sonra göreselinizi Links panelinden embedlemelisiniz , embedleme olayını önermiyorum çünkü dosya boyutunuz çok büyüyor ve ayrıca pdf dönüştürürkende dosya boyutunuz aynı şekilde büyüyor

serdar53

🌱Yeni Üye🌱
İndesign sayfasınızın içerisine import etmiş oldugunuz (.txt , .jpeg, .tiff , .psd vs vs ) dökümanları İndesign sayfanızı kaydetmiş oldugunun klasörün içerisine eklemelisiniz
bYDd8b.png

yada import ettik sonra göreselinizi Links panelinden embedlemelisiniz , embedleme olayını önermiyorum çünkü dosya boyutunuz çok büyüyor ve ayrıca pdf dönüştürürkende dosya boyutunuz aynı şekilde büyüyor

Diğer profilimde bir sorun yaşadım.

vermiş olduğn bilgiler için "TEŞEKKÜR" ederim öncelikle.

Ne kadar bir dosya boyutu söz konusu olabilirki.

Benim zaten corelde çalıştığım tek sayfanın dosya boyutu 15 ila 20 arasında değişebiliyor.

Ben maile haber geliyor indirip masaüstüne açıyorum oradan sürükle bırak yöntemi ile sayfama yerleştiriyorum. yerleştirme bitince masaüstünden siliyorum ve bu şekilde alıştım.

embed etmek içinde bu sefer tek tek embedlememmi gerekicek. toplu halde yapma imkanı varmıdır ?

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
toplu halde yapma imkanı varmıdır ?
vardır Links panelindyken en baştakini secin sonra Shift basın sonra en sondakini secin ondan sonra embedleyin

serdar53

🌱Yeni Üye🌱
söylediğin yolu izledim ve indd çalışma dosyama 3 adet yüksek çözünürlüklü jpeg attım embedledim herbirini ve dosya boyutum 18 mb lere çıktı.

öte yandan 3 jpeg dosyasıın boyutunada bakınca 17 mb olduğunu gördüm.

Kafama takılan bir husus var .

Aslında ebmed in mantığını kavramaya çalışıyorum.

demem oki ha il lk başta söylediğin gibi jpeg txt vb gibi dosyaları kaynak klasör içinde tutmuşsun ha embedlemişsin. ikisinin arasında herhangi bir fark varmı.

herhalde burada kaynak klasör içerisinde saklamak istmeiyorsan embedleme zahmetin oluyor.

serdar53

🌱Yeni Üye🌱
Sanırım çok az bir fark oluyor jpeglerin dosya boyutu 15,5 M
ebledlediğim zaman indd dosya boyutu 17,9 MB'a çıkıyor

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
bakın embedleme olayı jpeg txt vb gibilerini çalışmanın içine göm demek
paşa gönlünüz hangisini istersen onu yaparsınız
iyi çalışmalar

serdar53

🌱Yeni Üye🌱
bakın embedleme olayı jpeg txt vb gibilerini çalışmanın içine göm demek
paşa gönlünüz hangisini istersen onu yaparsınız
iyi çalışmalar

Verdiğiniz bilgiler için "TEŞEKKÜR" eder "SAYGI VE SEVGİLER" sunuyorum.

gokhanyaka

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Kendinizi resimleri embed yapmadan çalışmaya alıştırın. Resimlerinizi bir klasöre koyup oradan çağırın. Link olarak çalışmanın avantajlarını tecrübe ettikçe görürsünüz.

serdar53

🌱Yeni Üye🌱
Peki sadece resimler içinmi geçerli link olayı ?

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
Çalışmanızın içine dışardan ne aktarırsanız burada bulabilirsiniz

serdar53

🌱Yeni Üye🌱
ama word'ten metin aktardıktan sonra aktardğım word'dosyasını sildim error vermedi bana

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
Programınızda hiç bir sayfa açık değilken
Ctrl+K yapın açılan pencerden aşağıda işaretlemiş oldugum işlemleri yapın ve pencereği kapatın bundan sonra çağırmış oldugunuz word dosyasının links paneline ekleyecektir
jjBQzj.png

serdar53

🌱Yeni Üye🌱
Programınızda hiç bir sayfa açık değilken
Ctrl+K yapın açılan pencerden aşağıda işaretlemiş oldugum işlemleri yapın ve pencereği kapatın bundan sonra çağırmış oldugunuz word dosyasının links paneline ekleyecektir
jjBQzj.png

ecet anlattığın yolu izlediğimde txt dosyalarınıda link paneline eklediğini gördüm.
"TEŞEKKÜR" eder "SAYGI VE SEVGİLER" sunarım.