Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Ne yapmalıyım ? yardım... yeniyim ve tasarımcı olmak istiyorum

sherill

🌱Yeni Üye🌱
merhabalar ,
burada bulunduğuma göre tabi ki konu belli , yeniyim ve tasarımcı olmak istiyorum :) ancak konu ile ilgili o kadar cahilim ki ne yapmalıyım bilemiyorum. Yapmak istediğim şu ,logo tasarlamak , ancak belirli bir sektöre yönelik çalışmak istediğimde bu sektörde dergi tasarımı/düzenleme , afiş , poster tasarımı bilmekte gerekiyor sanıyorum. Tasarıma yönelik bir bölüm okuma fırsatım yok şu an zaten üni öğrencisiyim alakasız bir bölümde (ulus. iliş.). ancak kursa gitmeyi düşünüyorum ne kadar yardımcı olabilir buna? Biraz araştırma yaptım kullanabileceğim programlara yonelik adobe illustrator yukledim ama ilk denemem vasat kullanamadım :) , bunun dışında logo tasarımında bana hangi programlar yardımcı olabilir? Bunlar dışında grafik tabletler kullanılıyor sanırım , tam olarak kullanım yerlerini bilmiyorum sadece öğretmenlerde ve karikaturistlerde gördüm , logo tasarımında tableti ne şekilde kullanabilirim ve hangi markaları önerirsiniz ilk etepta 200-300 arası verebilirim.son olarak 20 yasındayım ve sıfırım bu durum tasarımda örneğin müzisyen olmakta oldugu gibi geç bir yaşmıdır.
Şimdiden çok teşekkürler cahilliğimden dolayı özür dilerim . Yorumlarınıza ihtiyacım var iyi/kötü. Teşekkürler.

denizcem

🏆Pro Tasarımcı🏆
Kendiniz sorduğunuz ve boğuştuğunuz sorular içinde zaten bilmeden cevabını da vermişsiniz.
Tasarım yaratıcılık işidir. Sonuçta sanat'tır.
Müzisyenliğe başlamanın yaşı yoktur, doğuştan içinizde vardır müziğe yetenek,
sonrası fırsatlar ve bunları değerlendirme zinciridir.
Eğer tasarıma yeteneğiniz var ise, bunu geliştirmek ve kazanç haline dönüştürmek sizin elinizde.
Bence en doğrusu okuduğunuz bölümü değiştirip grafik ve tasarım konusunda akademik eğitim almanızdır.

Daha şimdiden tablete falan paranızı çarçur etmeyin.

sound_88

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben corelle başladım programı kurdum sonra internetten eğitim videolarını izleyerek defalarca tekrardan yaparak öğrenmeye çalıştım.öğretmek istediğin programlarla ilgili birçok eğitim setleri var onları izleyerekten öğrenmeye çalış yapabilecekmisin sevecekmisin bu mesleği dene derim.şimdiden bol şanslar...

Summerfnn

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar merhaba bende grafik tasarım bölmüne gitmek istiyorum ve bunun için bir kursa başladım. açıkçası tek hedefim var oda mimar sinan. aranızda minmar sinana giden vardır eminim bana biraz sınavda neler yapmam gerektiğini nelere dikkat ettiklerini bizden beklediklerinin neler olduğunu biraz açıklarsanız çok sevinirim.