Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Ne yapmalıyım?

hgdesignr

🌱Yeni Üye🌱
Geçen aylarda bir internet sitesinde gördüğüm ilan LİGİAD isminde bir derneğe 5 logo yapana .... tl verilecek şeklindeydi.Mail yoluyla iletişim kurdum ve bana hangi standartlarda birşey istediklerini söylediler ve ödemenin çalışmayı beğendikleri taktirde banka hesap numarasına yapılacağnı söylediler.Yaptım beş alternatif logo gönderdim jpeg formatında, ve bir daha hiç bir şekilde iletişim kuramadım. Ne verdikleri telefon numaraları nede mail adresleri bir işe yaramadı.Sonra bu ilana ulaştığım sitenin sorumlusuyla görüştüm (gerçekten site sorumlusumuydu oda meçhul ama),bana kendilerinin aynı kişi tarafından milyarlarla dolandırıldıklarını benim yakamı iyi kurtardığımı söyledi.Sonra aradan aylar geçti LİGİAD ismini netten araştırdım ve karşıma benim yaptığım logonun kullanıldığı bir site çıktı. LİGİAD - Liberal Genç İş Adamları Derneği işte bu sitedeki logoyu zamanında ben yapmıştım ama hiç bir kazancım olmadı ve logom şuan benden habersiz izinsiz bir şekilde kullanılıyor.

Bu konuda yapabileceğim birşey varmı?:crying:

tdogan86

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.fenomen.web.tr
bildiğim kadarıyla yok maalesef. tescilini almadığınız için hiçbir yaptırım yapamazsınız. ama yine de bir avukatla görüşürseniz size daha ayrıntılı bilgi verecektir. ama bu da uzun ve pahalı bir iş olacaktır. eğer sizin yaptığınızı (eskizleri, orjinal dosyalar gibi ) bir şekilde ispatlarsanız kazanabilirsiniz. ama olduda kazanamadınız o zaman mahkeme masrafı avukat masrafı hepsini ödemek zorunda kalırsınız. zaten bu adamlarda buna güveniyorlar. size 1000 tl gibi bir para ödemektese bir tane yeni yetme adama 50 tl verip jpg üzerinden çizdirirler. ellerinde orjinal dosya da olunca bunu ispatlamanız iyice zorlaşır.

bu tamamen benim bilgim ve görüşüm. ben elbette bir avukat değilim. isterseniz bir avukatla görüşün yinede.

grafikçe_

♾️Grafik Gurusu♾️
üzüldüm gerçekten..
inş.hakettiğinizi alırsınız en kısa zamanda..

hgdesignr

🌱Yeni Üye🌱
teşekkürler arkadaşlar
yapılcak birşey olmadığını bilerek buraya yine de yazmak istedim kimse benim gibi bir yanlışa düşmesin diye

grafikçe_

♾️Grafik Gurusu♾️
teşekkürler arkadaşlar
yapılcak birşey olmadığını bilerek buraya yine de yazmak istedim kimse benim gibi bir yanlışa düşmesin diye

kesinlikle olmalı yapılacak bişiler..
en azından hukuki yöntemlere filan başvurmayı deneyin..

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
zaman damgası hizmeti büyük ölçüde işlerin bizlere ait olduğunu kanıtlayabilir durumda. Konu ile ilgi yasa da anayasamızda mevcut. Devletin tanıdığı bir Zaman damgası sertifika sunucusuna kayıt olarak, işi yaptığınız tarihi hukuk önünde tescil edebilirsiniz.

Aslında bu konuda ciddi bir çalışmayı Grafikerler. Net adminlerinin yürütmesini, doğru bilgiyi tanımlamasını ve bu hizmeti ücreti karşılığında üyelere sunmasını istiyorum.

ben kişisel çabalarımla tam olarak nasıl çalıştığını anlayabilmiş değilim. Mesela...

Koca Kedi

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.ciziyor.com
zaman damgası hizmeti büyük ölçüde işlerin bizlere ait olduğunu kanıtlayabilir durumda. Konu ile ilgi yasa da anayasamızda mevcut. Devletin tanıdığı bir Zaman damgası sertifika sunucusuna kayıt olarak, işi yaptığınız tarihi hukuk önünde tescil edebilirsiniz.

Aslında bu konuda ciddi bir çalışmayı Grafikerler. Net adminlerinin yürütmesini, doğru bilgiyi tanımlamasını ve bu hizmeti ücreti karşılığında üyelere sunmasını istiyorum.

ben kişisel çabalarımla tam olarak nasıl çalıştığını anlayabilmiş değilim. Mesela...

Verdiğin bilgiden dolayı teşekkürler, böyle bir şeyin olduğunu bilmiyordum, sayende çok önemli bir bilgi edindim. Peki bu olay bir nevi noterle uğraşmamıza gerek olmadığı sonucuna ulaştırabilirmi bizi, hem çok çok uygun maliyette...

Detaylı bilgi için tıklayın>>>