Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Neye Dokunduğuna (Dikkat) Et!!!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yoSa

👑Efsanevi Grafiker👑
paylaşmayın mümkünse tiksiniyorum... hani sağ tarafa odaklanmışsınız gibi bişey söylemişsiniz ben rahatsız olduğum kısmı anlattım zaten.. öyle görünüyorki sizde bilhassa oraya dikkat çekmişsiniz... ayrıca doğulu değilim ama oradaki insanların töre cinayetleri ve kan davaları haricinde ki ahlaki değerlerini taktir ediyorum ama sizi değil... bana tv deki müstehcen sahneleri savunmayın onların izlenecek bir yanı var mı ki bana onları anlatıyorsunuz ne izliyorum nede çocuğuma izletirim.artık insanların malesef yatak odalarına kadar girdiler...mahremiyet denen bişey vardı Allah razı olsun oda sanat adına kalktı... asıl sanattın adını kirletiyorlar bizde bunlara sanatçı diyoruz... ayrıca tanrıça vs. bizim kültürümüzün ürünlerimidir... söylemek istediğim bir başka şey insanlar cami yakınındaki o heykelden tahrik oldukları için değil bence çıplak bi figürde kendi kızlarının analarının kadınlarının uzuvlarının sergilenmesinden rahatsızlık duymuşturlar utanmıştırlar... sonra söylemek istediğim şeyde şu ben rahatsızlık duyuyorum utanıyorum ama siz maşallah utanmayı bırakın tahrik bile olmuyorsunuz yani ... yani iki uçtada değilsiniz utanmak ve tahrik olmak ama bunun bir ortasıda yoktur... ben güzel ortamda yetiştim ve kültürel değerlerimin ne olduğuna biliyorum ahlak ve din kavramlarınında ne olduğunu biliyorum... yazılarınızın tümünüde okudum .. sizde biraz size yazılanları okuyun ... kimse onun küresel ısınmayla alakalı olmadığını ama yamanmış gibi durduğunu belirtiyor... ismindende belli zaten neye dokunduğuna dikkat et... işte nereye odakladığınız biraz daha belli ya bunu siz yazıyorsunuz bana suç bulmayın...

lütfen bunlarla beni eş tutmayınız bir taşa bakıpta tahrik olacak bir insan değilim... bence siz şeytanla olan diyaloglarınızi gözden geçirmelisiniz... insanlar zerre kadar iyilik yaptığında da ,zerre kadar kötülük yaptığında da karşılığını görür... içinde bulunduğunuz yanlıştan hesaba çekildiğinizde diğer tarafta sizinle karşılaşmak istemem yüzünüzdeki pişmanlığı görmek dahi istemiyorum...

güneş gün ;Söylediklerimin tek kelimesini bile anlamamışsınız :) 10 cilt te yazsam, 10 bin örnekte versem boşa gidecek, İyi akşamlar...

shedesign ve covenantt yorumlarınız için tşkler...

güneş gün

🌟Usta Tasarımcı🌟
güneş gün ;Söylediklerimin tek kelimesini bile anlamamışsınız :) 10 cilt te yazsam, 10 bin örnekte versem boşa gidecek, İyi akşamlar...

...

bende size aynı cevabı verecektim ve daha fazla da uzatmaya niyetim yok anlayana sivrisinek saz hesabı

grafi_x

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Çalışma hiç bir yerde kullanılmayacak denilmiş ama kullanılmaya devam ediyor. Bu birinci Gaf ikinci gaf ise Tasarım ı yapan arkadaşa gereksiz yere yüklenilmiş. Çükü bu arkadaşın Bu tasarımı ne amaçla yaptığını hiç kimse kendisi kadar iyi bilemez. Zaten görünen o ki paylaştığına pişman olmuş gibi. Muhtemelen Kendiside ne yaptığının farkında değil. Ayrıca Tasarımda anlatmak istediği konuyu yada göndermeyi anlatmakta başarılı olamamış olmalı ki, Sonradan konuya ilişkin açıklama ve tasarımdaki çizgilerin neleri anlatmak istediğine dair bakış açısını anlatan bir yazı eklemiş. Özetle fikrimi söylemem gerekirse Sözkonusu çalışmanın temelindeki amaç ne olursa olsun, Kullanılan materyaller arasında kopmuş bir halka var ise o zincirden bir fayda beklenemez, O zincirin desteği ile bir kuyuya inilemez. Kısaca "Yaş tahta" yada "Hafif taş" diyebiliriz . Emek verilen iş Helal bir Aş getirmeyecekse eğer. O işe emek veren O yükü taşıyan Hambalın kendine gereksiz yere çektirdiği eziyettir. ve zaten bu tip olumsuz adımlarından ders çıkararak yaşayacaktır.
Özetlediğim gibi Çalışmanın Anakonusu boşuna zaman harcanmış bir zaman kaybı
Tasarımı yapan arkadaşın grafikerlik becerisi gelecek vaad ediyor. Ayrıntılara fazla takılmış. bu güzel ama Bazen Ufuklara bakıp yürürken Ayaklarımızın altında çiğnenen asil çiçekleri görmeyiz. Farkında olmadan O tomurcukları çiğneyebiliriz. Bu hatamıdır tartışılır . Ama Bence Bu Cucukça davranmaktan başka bişey değildir. Teşekkürler Umarım kimseyi kırmamışımdır. Bilmeden Kırdıysam peşin peşin Özür dilerim

isaygi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Güzel ve hoş bir çalışma...keşke adı küresel ısınma olmasaymış...(Isınsal Küreler daha uygun düşermiş)

İlk yorumlayan yolu açmış, sonrasında da toplu bir linç girişimi başlamış...arada bir iki çalışma yorumu dışında herkes ya mizaha takılmış yada popoya...

Yosa kardeşim öncelikle şunu belirtmeme izin ver...Yaptığın çalışma serbest bir çalışma olduğu için adına her ne kadar afiş desen de bir afişte olması gerekenler yok...Afiş çok az öge ve çok az yazı ile çok şey anlatmalıdır...

Sen kalp şeklinde bir gezegen oturtmuşsun.(Ki anlamak ancak kılavuzla olur) o yetmemiş bir de çiçekler oturtmuşsun...o da yetmemiş birde onlara gözyaşı eklemişsin...ki anlayabilene aşkolsun...Gerek yok..ne kadar az ayrıntı...o kadar anlaşılır iş İkinci hatan da eleştirenlerle kurduğun diyalog....Hiç gerek yok saygılarını ilet teşekkür et...Nedir o çalışmayı anlama kılavuzu gibi upuzun bir yazı...işini yapar koyarsın...eleştirilere karşı hoşgörü gösteremeyecksen...işini sergileme.

Çalışmayı başlığıyla ilişkilendiremeyip beğenmeyenlere lafım yokta..çalışmada bir bayan poposu kullanıldığı için çemkiren hanımı anlayabilmek mümkün değil...Yahu resim oraya konur...beğenmezsen kapatır üzerine yorum bile yapmazsın...Ancak amaç farklı olunca Linç'in içinde yer almamak mümkün mü...bari sandalyeye tekmeyi ben atayım deyip sallamış tekmeyi...Çok yazık mı desem ...çok komikmi desem bilemiyorum.

Bu arada çalışmayla ilgili yazacağım bişeyler daha vardı unuttum gitti...Neyse hatırlarım herhalde....Böylesi hassas unsurları kullanırken daha dikkatli olmanı söylememe gerek yok herhalde...

Saygılarımla

yoSa

👑Efsanevi Grafiker👑
Güzel ve hoş bir çalışma...keşke adı küresel ısınma olmasaymış...(Isınsal Küreler daha uygun düşermiş)

İlk yorumlayan yolu açmış, sonrasında da toplu bir linç girişimi başlamış...arada bir iki çalışma yorumu dışında herkes ya mizaha takılmış yada popoya...

Yosa kardeşim öncelikle şunu belirtmeme izin ver...Yaptığın çalışma serbest bir çalışma olduğu için adına her ne kadar afiş desen de bir afişte olması gerekenler yok...Afiş çok az öge ve çok az yazı ile çok şey anlatmalıdır...

Sen kalp şeklinde bir gezegen oturtmuşsun.(Ki anlamak ancak kılavuzla olur) o yetmemiş bir de çiçekler oturtmuşsun...o da yetmemiş birde onlara gözyaşı eklemişsin...ki anlayabilene aşkolsun...Gerek yok..ne kadar az ayrıntı...o kadar anlaşılır iş İkinci hatan da eleştirenlerle kurduğun diyalog....Hiç gerek yok saygılarını ilet teşekkür et...Nedir o çalışmayı anlama kılavuzu gibi upuzun bir yazı...işini yapar koyarsın...eleştirilere karşı hoşgörü gösteremeyecksen...işini sergileme.

Çalışmayı başlığıyla ilişkilendiremeyip beğenmeyenlere lafım yokta..çalışmada bir bayan poposu kullanıldığı için çemkiren hanımı anlayabilmek mümkün değil...Yahu resim oraya konur...beğenmezsen kapatır üzerine yorum bile yapmazsın...Ancak amaç farklı olunca Linç'in içinde yer almamak mümkün mü...bari sandalyeye tekmeyi ben atayım deyip sallamış tekmeyi...Çok yazık mı desem ...çok komikmi desem bilemiyorum.

Bu arada çalışmayla ilgili yazacağım bişeyler daha vardı unuttum gitti...Neyse hatırlarım herhalde....Böylesi hassas unsurları kullanırken daha dikkatli olmanı söylememe gerek yok herhalde...

Saygılarımla

Yorumunuzu defalarca , dikkatlice okudum hocam:) çoooook teşekkürler, gayet iyi anlıyorum sizi.
Bu çalışmayı iyikide yapmışım diyorum, çünkü bir çalışmadan bukadar çok şey öğreneceğimi bilmiyordum, tek çalışmadan bukadar çok ders alanın olduğunuda sanmıyorum.

Kulağımı deldim,Söylemleriniz-uyarılarınız kulağımda küpe...Minnettarım...

Saygılar...

sss.ibel

🏆Pro Tasarımcı🏆
güsel düşünmüşsün.cinsellikle birlikte gelen çocukları düşünmemizi mi istiyosun??????????? anlamadım

Hepyek

👑Efsanevi Grafiker👑
Malzeme olarak kullandığım resim profesyonel bir grafiker tarafından yapılmıştır...Gerçek değildir. orijinalini paylaşıyorum...
304qa3.jpg

Orjinalini çalışan grafiker iyi çalışmış fakat sizin yaptığınız çalışmada istediğiniz etki yaratılamamış sanırım ki farklı tepkiler almışsınız.

ressam26

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
arkadaşlara katılıyorum bencede küresel ısınmaya mizahsalda olsa bir gönderme göremedim....ama küresel ısınma değilde başka şeylere gönderme yapsan cuk diye otururdu emin ol ;) bu arada sağ alt köşedeki ayrıntı her ne kadar küçükte olsa ilk bakışta tüm dikkatler oraya kayıyor ve tüm espiriyi bozuyor yani diğer yerlerde iyi bir işçilik var ama o küçük ayrıntı yok ediyor.... bu arada plastik ve real yapı zıtlığı oldukça hoş kullanılmış.

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
yoSa;
öncelikle sanırım kuyuya taş atan ben olduğuğum için kusura bakma..Öncelikle Boris amcamızın çizim yeteneğini senin mizah anlayışınla bağdaştıramayıpta yorumladığımı söylemek isterim..Gelmiş geçmiş en iyi ressamlardan (Grafiker değil), böylesi manüpilasyon vari bir çalışmayla küresel ısınma(Kasesel Isınma:) ) durumunu çıkarmanı anlamış değildim..Yorumları cevapları üşenmeden okudum. Söylemek istediğim tek şey kendini ifade etmek için uzun uzun yazmaya çalışman ve yaptığın işi tek tek anlatman..Çok gereksiz..Çeşitli yerlerden çeşitli ortamlardan ve çeşitli çalışma şekillerinden Ortak noktamız bu forumda buluşuyoruz. Aslına bakarsan çalışmada emek var ama doğru mesaj yok..sanırım gelen yorumlara hafif tepkilerinde bu yüzden..Kızmak yok ama afişte ne anlatılmak isteniyorsa bakılır görülür ve düşünülür..Bu 3 lemeyi tam anlamıyla yapamadığın için '' Ben kendi adıma mizah anlayışımız farklı '' yazmıştım..Sadece şunu düşün sokakta gördüğün hangi afişin altında ''Bakın ben bunu anlatmaya çalıştım'' yazarki? O yüzden isaygı 'ya katılıyorum..resim kullansan bile sade ve öz çalışman kısa cevaplarla doğru yolda olduğunu gösterir..Yinede emeği yabana atmak olmaz..Eline sağlık..
ve son olarak (Boris Vallejo kimdir..?Peru,Lima'da doğan sanatçı 1964'de Amerika'ya göç etmeden önce ülkesindeki Ulusal Güzel Sanatlar Okuluna katıldı.Orta Çağ Mitolojisi ve Fantazi çizerleri arasında en saygın yere sahip Boris Vallejo özellikle karakter anatomisi konusunda en iyi ressamlardan biridir.Kendisi gibi fantastik resmin ustalarından Julie BELL ile evlidir.

yoSa

👑Efsanevi Grafiker👑
İnceleyip, eleştirilerde bulunduğunuz için tşkler...

Lunaticim

🌱Yeni Üye🌱
Uzun zamandır sitenizi ziyaretçi üye olarak takip etmekteyim, nedeni bende kalsın.. ( Bunu, şu tür cümlelerin önüne geçmek için söylüyorum... "Daha yeni üyesin ne biliyorsun ki") Hayır bir Çoğunuzu tanıyorum...

Şimdi yorumuma geçiyorum...

Küresel Isınmamı Gelecek Olan Tehlike,yoksa insanlarımızın düşüncüleri mi...!

Başlık Cezbedici,kişiler içeri girerken hayal ediyor neler olabilir ve Sonrası Herkes için Farklı Bir Malzeme Oluyor... Kimisi Direk Popo'yu, Kimisi Elin Nasıl Bir İhtirasla Popoyu Sıktığını Kimisi Poponun Kaslarını, Yani Popo Popo Popo :) ( Bknz:Gelecek Olan Tehlike. )

Acaba Bu Poponun Yaratıcısı Bilseydi Böyle Meşhur Bir Popo Yaratacak Acaba Ne Hissederdi... ( Bence Çalışmasındaki dikkat Çekici Şeyin O ( Popo ) Olmasını İstememiştir... ve Bu Amaçlada Yapmamıştır...

Şimdi Bir Çok Arkadaş Diyecekki, Seninde Ağzından Popo Kelimesi Düşmüyor... Evet Düşürmediniz, Çünkü Hepiniz Aslında Bu Kelimeyi Söylemesenizde Yorumlarınızın Satır Arasında Hep Bu Kelime Gizli Özne Olarak Kullanılmakta...

Halbuki Sıradan Bir Popo... Bende Sende Onda Olanından... ( Tamam Biraz Kaslı :) )

Çalışma için Şunuda Diyebilirim...

Hayal Gücü Açısından Çok zengin Bir bütünlük Diyebilirim ( Afiş Demek istemiyorum ), Küresel Isınma ile Alakası Var mı ? Evet İsteyen kişi Onuda Görebilir. ( Sağ alttakine Dalıp aklı Başından Gitmemişse).
Ama Kabul Etmek Gerekirse, Ön Planda Olan Şey Küresel Isınma Değil...

Paranoyakça Düşünmek Gerekirse, Belki Grafiker bu Çalışmada İnsanların Böyle Yarı Erotizm Dolu bir Çalışmada Asıl Anlatılmak isteneni Anlayabileceklermi Diye Merak Etmiştir...

Muhtemelende Merakını Çok Güzel Bir Şekilde Gidermiştir.....

"Ama Herşey Bir Yana :) Şuan Nasıl Bir Çalışmaki Bu Kadar Çok Fazla Tını Yakalandı, İnsanlar Neler Düşündü, Hatta daha ileri gidip , Meraklı biri olup bu çalışmanın sadece bir yem olduğunu düşündüler... "

Diyordur bu Çalışmayı Yapan Arkadaş...

Halbuki Can Sıkıntısından Yapılan Öylesine Bir Şey işte....

the_one

♾️Grafik Gurusu♾️
"Sağ alttakine Dalıp aklı Başından Gitmemişse"

Ne gariptir yazdıklarınız içinde tek mantıklı gördüğüm cümle bu oldu.Herkes istediğini düşünmekte özgürdür illa herkesin sizinle aynı şeyi düşünme zorunluluğu varmış gibi kesin ifadeler kullanmanız inşaallah bilinçaltınızı yansıtmıyordur.Yazdıklarınızı baştan aşağı tekrar gözden geçirmenizde fayda var.

slmmm

🌟Usta Tasarımcı🌟
arkadaşım çok yanlış bir çalışma olmuş bende anlam veremedim küresel ısınma ile alakalı bir şey yok ortada zaten çalışmayı görünce ben neredeyim dedim ve sonrada mantıklı bir kişinini bu şekilde bir resimde koyup çalışmasını sergilmez dedim + böyle bir afiş olsade kim nereye asıcak çok merak ediyorum tasarımlarımızı yaparken burda sergilerken dikkat etmekte fayda var lütfen bu şekil tasarımı neden hala burda yayınlanıyor orasıda dikket çekici neden kaldırılmıyor bu tasarım

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
arkadaşım çok yanlış bir çalışma olmuş bende anlam veremedim küresel ısınma ile alakalı bir şey yok ortada zaten çalışmayı görünce ben neredeyim dedim ve sonrada mantıklı bir kişinini bu şekilde bir resimde koyup çalışmasını sergilmez dedim + böyle bir afiş olsade kim nereye asıcak çok merak ediyorum tasarımlarımızı yaparken burda sergilerken dikkat etmekte fayda var lütfen bu şekil tasarımı neden hala burda yayınlanıyor orasıda dikket çekici neden kaldırılmıyor bu tasarım

Ne anlatmak istiyorsun arkadaşım? çıplaklık var diye müstehcendir aman çocuklarımız bakar kaldırınmı? Çocukların girdiği siteleri bilsen eminim küçük dilini yutarsın..Atatürk Cumhuriyetinde Türkiye'de yaşıyorsun!!Modern olun biraz ve saygı gösterin en azından..
Burda sanatın dallarından tasarım için varız ister kıç ister gögüs ister başka çalışmalar..Buna sen karar veremessin..kaldırın filan..olmuş veya olmamış deyip geçersin veya yazmassın olur biter....
Yapılan afişler illaki biryere asılacak diye bir kaidede yok..Yapılan muhtarlık seçimleri için tanıtım afişi değil! Tasarımlarımızı yaparken sergilerken neye dikkat etmemiz lazım kıç gögüs kullanmamayamı..Bırak Allah aşkına ya..

slmmm

🌟Usta Tasarımcı🌟
Ne anlatmak istiyorsun arkadaşım? çıplaklık var diye müstehcendir aman çocuklarımız bakar kaldırınmı? Çocukların girdiği siteleri bilsen eminim küçük dilini yutarsın..Atatürk Cumhuriyetinde Türkiye'de yaşıyorsun!!Modern olun biraz ve saygı gösterin en azından..
Burda sanatın dallarından tasarım için varız ister kıç ister gögüs ister başka çalışmalar..Buna sen karar veremessin..kaldırın filan..olmuş veya olmamış deyip geçersin veya yazmassın olur biter....
Yapılan afişler illaki biryere asılacak diye bir kaidede yok..Yapılan muhtarlık seçimleri için tanıtım afişi değil! Tasarımlarımızı yaparken sergilerken neye dikkat etmemiz lazım kıç gögüs kullanmamayamı..Bırak Allah aşkına ya..

bende ATATÜRK çocuğuyum çağdaş bir insanım ama çıplaklıkla modern olmayı bağdaştıramadım kusura bakma senin modern anlayısın o olabilir

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Bu konu ne zaman kapanacak ben bile sıkıldım. Yosa ne hissediyor acaba garibim. Bir insan yaptığı birşey için bu kadar uzun süre lakırtı altında kalırsa, ona kötülük edilmiş olunur. Herkes bir düşünsün bakalım hatalı birşeyleri günlerce konu edilse, en basitinden grafiker olarak her hatada işimizden atılsak mesala.. sakın ne alaka demeyin! darağacınız eksik şükürler olsun ki! Artık susun Allah aşkına!

covenantt

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.flickr.com
Ben daha öncede yorum yazdım . Bakın BENCE kelimesini kullanın kesinlikle çünkü malsef yanlış anlaşılıyorsunuz . Bence çok hoş bir araya getirilmiş görsellik , yani güçlü bir mizah yansıtmasada sıradışı ve enteresan . Dünyanın en iyileri arasında Benettonın reklamlarını yapan tasarımcı Rahiple Rahibeyi öpüştürmüş ve tabuları yıkmıştır bu sizinkine göre çok güçlü bir örnek ve tarihe geçmiş ama ona çıkıpta kimse aa ne alaka bana göre hiç değil dememiştir eger vizyonu geniş bir tasarımcı yada aday ise bikere kavramları sınırlandırarak en fazla kendimizi kısıtlarız . Farklı yönlerden bakın yanı design edin tekrar yorumlayın . Bu anlamda arkadaşı anlıyorum benm mizah anlayışımı tam karşılamıyor ama uygulama şekli typo dışında gözüme batmadı hoş geldii kesinlikle :) Daha daha iddialı başarılı çalışmalarınızı yorumlamak istiyorum !! :D tebrik ederim tabi BENCE :)

recepuncu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşım niyetim konuyu ısıtıp tekrar gündeme getirmek değil, ama alttaki grafiğin orjinalini hazırlayan meslektaşımızın konusu neydi acaba diye düşünürsek senin bunu nerede kullanabileceğini azçok tahmin edebiliriz: sonuç olarak 'yanlış kullanım' diyebilirim.

buda benim yorumun orjinali...

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Bu konu ne zaman kapanacak ben bile sıkıldım. Yosa ne hissediyor acaba garibim. Bir insan yaptığı birşey için bu kadar uzun süre lakırtı altında kalırsa, ona kötülük edilmiş olunur. Herkes bir düşünsün bakalım hatalı birşeyleri günlerce konu edilse, en basitinden grafiker olarak her hatada işimizden atılsak mesala.. sakın ne alaka demeyin! darağacınız eksik şükürler olsun ki! Artık susun Allah aşkına!

Kapanmayacak değil mi?
Yosa başardın sen gerçekten başardın. İnsanlar yaptığın afişi bağdaştırabilmek için küresel ısınmayı enine boyuna düşündü... Hangi afiş çalışması bu denli düşündürtürdü? Sıradışı olgu sürekli olarak tartışılıyor, bu hergün bu konuyu yeni insanların görmesi demek. Bu da yeniden düşünecekler akıllarında küresel ısınma bu demek, bu ne alaka sözcükleri geçecek. Küresel ısınmayı hiç birşey bu denli düşündürtemezdi.Ellerine sağlık!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...