Bunları bir şekilde alıp farklı kullanma gibi bir düşünceyle yapmak sanırım sorun çıkarmaz.
şişeler yada parfüm kutuları ölçü olarak aynı kalıplar aynı bunu kullanmamda fark yaratmaz diye düşünüyorum.
Logoda kullanılan bayan figürü ise ordakinden soyurlanmış ve bir tipogrfaik öğeyle bir bütünlük oluşturmuş bulunuyor. aynısını alıp koymak işime gelmez zaten.
Güzel düşünceniz bunu herkez düşünür ama günümüzde bazı şeyler hazır sadece düzeni ve kurunun kişi tarafından yapılması gerekiyor.
iyi günler diliyorum size. sizide anlıyorum. belki bir yandan hata ama bunlarda kısıtlama olmamalı
Cevap; Ben sizin müsteriniz olsaydım (bu çalisma gerçek degil farkındayım. gerçek olsaydı) Orjinal bir çizim isterdim. Kurumsal yapimi oluşturan bir çizim bir clipartın üzerinde tamamlama yada degiştirme olmamalı. Çünkü dünyanın başka bir yerinde başka bir "guvenmx" de aynı sonucun benzerini çıkarta bilir...Tasarımlara özgün ve yeni fikirler olmalı. Ben müşteri olarak bunun için para ödemiyor muyum....
Clipart kulanılmasına karşi olmadigimi yazdım...Benim çalışmalarimda da görebilirsiniz... Cizebilme yönümün iyi olmasına ragmen gerekli yerlerde clipart kulanırım.
Örnegin,
Bir ambalajin arka yüzünde ambalajin nasil açilmasi gerektigini anlatan bir çizim de.
yada
Yada özgün tasarımın genelinin yanin da tasarıma destek verecek bir deseni uygulamak gibi....
Grafiker olmak orjinal çizim üretmekle başlamiyormu?
Ben çizimin dudaklarını bir yerden kulaklarını bir yerden saçini baska bir yerden alirsam bana ne gerek var ki? herkes grafikerdir....