Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Nokta Elektrik Logo Tasarımı

mgrafik

🌟Usta Tasarımcı🌟
Çok fazla bi yorum yapmıycam sadece bu kadar basit olmamalı yaptığımız işi biraz daha ciddiye almalıyız diye düşünüyorum kırılma darılma yok:)

sums

🏅Acemi Tasarımcı🏅
hepiniz haklısınız logo cok basit herkesin aklına gelebilicek birşeydir fakat ben volkan beyin yaklasımından ve bazı arkadasların "çalma" kelimesinden dolayı rahatsızlığımı belirtmek istiyorum... Bana çalma diyen arkadasların böyle bir logo yapamayacaklarını düsündüklerinden dolayı o harfini boyamak akıllarına gelmeyeceğinden dolayı sanki cok zor birseymis gibi çalma diyolar.. buna anlam veremiyorum.. bu kadar basit biseyi niye caliimki..

e-umut

🌱Yeni Üye🌱
Tesadüf te olabilir bence . Her gördüğümüz O harfine mudehale etmek artik reflex olmuş durumda ...

harun_asa

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bence arkadaşlar çalmak kopya çekmek demek yanlış olur. Grafiker olmanın temelinde bir şeylerden esinlenmek olmalı,(bunu sadece yapılan logolarla sınırlamayın) tabiki bir şeyler katarak esinlenmek. Birazda ön yargılı olmadımı yorumlarınız. Biraz daha ılımlı eleştirmeliyiz bence ki karşıda ki arkadaşımızda eleştirilerden bir şeyler çıkarta bilsin.

Nacizane fikrim:)

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
bence arkadaşlar çalmak kopya çekmek demek yanlış olur. Grafiker olmanın temelinde bir şeylerden esinlenmek olmalı,(bunu sadece yapılan logolarla sınırlamayın) tabiki bir şeyler katarak esinlenmek. Birazda ön yargılı olmadımı yorumlarınız. Biraz daha ılımlı eleştirmeliyiz bence ki karşıda ki arkadaşımızda eleştirilerden bir şeyler çıkarta bilsin.

Nacizane fikrim:)

Çok doğru bir tesbit katılıyorum buna.

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Benim anlatmak istediğim belkide arkadaşın fark edemediği ve sadece raslantı sonucu bu logoya benzeme ihtimali bile olsa müşterisine benzer logoyu gösterip; buna benziyor sonradan fark ettim isterseniz daha farklı çalışmalar yapalım. Çünkü bu sizin işletmeniz açısından taklit logo kullanıyorlar izlenimini yaratır. Diyerek arkadaşın çalışmasını değiştirmesi gerektiği için yapmışolduğum yorumdan başka bir şey değildir.

Lütfen eleştirirken ve eleştirilirken daha anlayışlı olalım. Kimsenin sizi övmesi yada yermesi eleştiriyi yapan kişinin menfaati ile ilgili bir durum değildir. Aksi bir davranışı fark edilen üye kurallara uymadığı fark edildiğinde forumdan uzaklaştırılır. Diğer kişinin haklarını korumakta bizim görevimizdir.

Tekrar logoya dönecek olursak. Resim ve daha sonra yazılı olarak yaptığım eleştirilerin hala arkasında olduğumu bir kere daha belirtmek isterim.

savas_as_as

🏅Acemi Tasarımcı🏅
nokta.jpg

Yukarıdaki resim sanırım yorumumu da içeriyor...

ben fazla bi benzerlik göremedim arkadasınkide gayet hos gözüküyo.

leventerdogan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.leventerdogan.net
esinlenmek, yada kopyalamak bunlar değilde bence FONT seçimi biraz yanlış gibi geldi onurgeckin ve Guwencin arkadaşımızında ufaktan değindiği olayı söleyeceğim.

Firma sektörü elektirk olnuca (isim bile bence yanlış) yazı karakterleri ve kullanılan şekiller sanki elektriksel bişiler olsa dahamı iyi olurdu diye düşündüm.

Fakat önemli olan bir şeyi tasarlamak, var etmekten daha ziyade onu pazarlaya bilmektir bence ki arkadaş sanırım satışı yapmış bile.

arçelik in yeni logosu neye benziyor böğğğğ diyen onlarca tasarımcı tanırım ama satışı yapan ikna etmesinide bilmiş bence :)

aynı durum aidata bilgisayarda benim gözümün önünde yaşandı, iyi bir paraya satılan logolarının (yazı karakterinin) kendileri tarafından elle cizilerek yapıldığını iddia eden ve bunu iyi bir paraya satan reklam firmasına ben 3 günde kullanılan fontu (adidas) internetten indirip göstermiştim. Sonuç değişmedi gerçi satış gerçekleşmişti.

Sonuç olarak eleştiriler yol gösterici ve yapıcı olmalı. Beğenilmese de aşağılamadan eleştiri yapılabileceği kanaatindeyim.

eline emeğine sağlık...

Saygılarımla...

Son düzenleme:

doghan

🏆Pro Tasarımcı🏆
neyse bu çalma, kopyalama yada esinlenme konusunu daha fazla uzatmayalım.

arkadaşım halen zamanın varsa yada müşteriden onay gelmediyse yeni çalışmalarını bekliyorum
daha farklı ne yapabilirim diyerek tekrar düşünmeye başla derim ben

hadi sana kolay gelsin iyi çalışmalar

gommes45

🏆Pro Tasarımcı🏆
nokta dergisinin logosunun burda ne işi var dedim önce, sonra baktımki elektrik şirketiymiş
bu kadarmı benzetilir kardeşim o logoya

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
noktaelektrikfo1.gif

Buyrun Aynı şekilde dairesel bir obje kullanarakta hem noktayı hemde sektore yakın yada sektor ile ilgili bir objeyi çağrıştırıp konuya daha çok odaklanılmasını sağlayabileceğinize küçük bir örnek.

Yukarıda ki sunmuş olduğum örnekte typografik olarak çalışılmamıştır. Sadece nokta denildiğinde amaç hizmet bekleyen sektor ile alakalı olabilecek konuyu insanlara sunabilme. İşte biz grafik tasarımcılarında yapması gereken budur. Yoksa bu gün kime nokta elektrik deseniz kafasında ki logo "o" harfini imla işareti olan nokta ile bir logo yapıldığında hoş olacağı fikrini öne süreceklerdir... Oysa biz grafik tasarımcı olarak onların düşünmeyip aslında herkesin kabul edebileceği işleri ortaya koyabilmektir.

Not: Yukarıdaki çalışma sadece bir örnek teşkil etmesi açısından tarafımca oluşturulmuştur. Konu paylaşımı yapan arkadaşa sadece bir örnek sunmak içindir. Umarım anlatmak istediğimi anlar ve amacımın kimseyi kırmak olmadığını ayrıyetten belirtmeme gerek kalmaz.

saziye

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar birbirimizi kırmadan yorumları yapsak nasıl olur ?

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
arkadaşlar birbirimizi kırmadan yorumları yapsak nasıl olur ?

Bu mesajınızı neye göre yazdığınızı anlayamadım. Kırıcı olmamak için gördüğümüz ayrıntıları ifade etmezsek. Her çalışmaya güzel olmuş emeğe saygı dersek ne kadar ilerleriz?