aysgl_678
🏅Acemi Tasarımcı🏅

lisedeyken yaptığım nü karaklem çalışmaları iyi seyirler
katılıyorumDesende bütünü görmeniz çok başarılı ama
çizgi nitelikleriniz çok zayıf bu yüzden koldan bilekten dirsekten
çizgi çalışmanızda fayda olacagını düşünüyorum.
Emeginize saglık başarılar dilerim
çizimler "Jose M. Parramon İnsan Figürü Çizimi kitabından" çizilmiş genel olarak bakıcak olursak she arkadaşımın köşeli bir insan vücudundan kastı anladığım kadarı ile tam ortadaki çizimin dizkapağı kısmında hata var.Lisede bizler de çizim yaptık bunları burada paylaştık ve paylaştığımız için eleştirilere de açığız.Haklısın Ressam değiliz ama dersin gereği gecelerce oturup çizim yaptığımı hatırlarım ama birileri hatamı gösterdiğinde ona muhalefet olmadan hatalarımı görmeye çalışır düzeltirdim.Sana önerim eğer hala çizim ile uğraşıyorsan kitaptan çizim yapma karşına objeleri koy ve birebir çizim yap, ışığın geliş yönlerini iyi hesapla,tonlamalara dikkat et ve sürekli eskizler çiz.Daha iyi sonuç alırsın emeğine sağlık kolay gelsin...
Nü ve tors çizimler herzaman hoşuma gitmiştir..İlk mesajdaki casmin e katılıyorum. kesik yani korkak çizimde, yapmak istediğini tam uygulayamassın..Bu yürüyüşlerde 3 adım ileri 1 adım geri mantığı..Resim çizerken tek tavsiyem silgini unutman, şablon çıkartman ve üstünden gölge ve keskin hatlar la geçişlerini tamamlaman..Ama yinede resime meraklı olduğun için kutluyorum..
gerçek model değil bunlar lise yılından hocamız bi yerden fotokopisini vermişti bizde ona bakarak çalıştık köşeli derken çok abarttınız! perspektif ve orantı konusuna gelirsek en alttaki hariç diğerleri doğru orantılarda bi kaç kısım hariç sadece ışık ve gölegeler hatalı siz lise yılında çok yetenekli bi öğrencimi bekliyodunuz?? bölümüm ressam değil grafik bunuda bildiğiniz iyi oldu şimdilik