Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

• Pamuk Eller Çizime

creative.tr

🏅Acemi Tasarımcı🏅
COTTON USA Tişört Grafik Tasarım Yarışması

Pamuğun Doğal Dünyasına Hoş Geldiniz!!! Pamuk, doğal, yenilenebilir ve geri dönüşütürülebilir bir elyaftır!!! Pamuk aynı zamanda dünya’nın en çok tercih ettiği doğal elyafıdır ve bunu, sizi pamuğun ve doğanın görüntüsünü tasarlamaya davet ederek kutluyoruz.

Cotton Council International LC Waikiki ve Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği desteği ile Türkiye’deki grafik tasarım yarışmasına ev sahipliği yapmaktadır. Bu, dünya çapında gerçekleştirilen 10 tişört grafik tasarım yarişmasından biridir. Benzer yarışma düzenlenen diğer ülkeler Çin, Kolombiya, Almanya, Hindistan, Japonya, Kore, Tayvan, Tayland ve İngiltere'dir.

odul.jpg

Benzer konular

yorgunella

♾️Grafik Gurusu♾️
Öncelikle paylaşımınız için teşekkür ederim..
Dikkat ettim de katılım koşullarında fikri ve sınai haklar altında bir madde var. acaba bu sakıncale değilmi? bizim yönderdiğimiz her çalışma kazansın veya kazanmasın kullanılacak ve bize hiçbir ödeme ve çalışmanın bize ait olduğuna dair hiçbir bilgi içermeyecek..
bence hiç hoş değil bu.. yoksa katılım yapmak istiyordum ama kazanamadım diyelim. yarn birgün yolda yürüyen bir çocuğun üstünde kendi çizimimi görsem bunu nasıl savunacağım? böyle bir hakkımız olmadığı yazıyor..
bence katılanlar bunu dikkate almalı..

aynen şöyle yazıyor. belki yalnış anlamış olabilirim bir de siz bakın isterseniz arkadaşlar..

Yarışmaya katılan tüm tasarımlar CCI' ın arşivinde saklanacak ve gerekli görüldüğü takdirde CCI tarafından kullanılacaktır. CCI tarafından bu tasarımların kullanımı, üçüncü şahıslara kullandırılması, bu tasarımların satışa arz edilmesi, devir, lisans ve sair hukuki işlemlere konu olması, tasarımlardan dolayı CCI' ın maddi menfaat elde etmesi ve sair nedenlerle, yarışmada ödül kazanmış olsun ya da olmasın hiçbir yarışmacı CCI' dan maddi veya manevi bir menfaat ve bu bağlamda herhangi bir gelir, ödeme, tazminat talep edemeyecektir.

Mertkan TEKİN

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bu maddeden sonra kesinlikle katılmam, t-shirt tasarımlarını bedavaya getiriyorlar
iyi fikir valla...:mad:

yorgunella

♾️Grafik Gurusu♾️
bu maddeden sonra kesinlikle katılmam, t-shirt tasarımlarını bedavaya getiriyorlar
iyi fikir valla...:mad:

ben de aynı şeyi düşündüm.. ki bu da bize kullanım şartlarını okumadan birşey yapmamız gerektiğini birkez daha gösteriyor.. üzücü böyle bir mesleği insanların hafife almaları..

bu arada dikkat ettim de adını da iyi bulmuşlar "PAMUK ELLER ÇİZİME" çizimlerimizi bağış yapar gibi karşılıksız vermemiz isteniyor.. hani derler ya pamuk eller cebe diye. amaç yardım etmektir. hepimizden koskoca firmaya yardım etmemiz isteniyor bir nevi..

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
Sanırım kaçmış gözünden :) ben severim yarışmaları. ve katılmak istedim. katılım şartlarına baktığımda bi madde vardı.
yarışma katılım koşullarında fikri ve sınai haklar altında var.
anladım ki kazananlarında kazanmayanlarında çalışmaları istenildiği gibi basılacak ve bizim hiçbir savunma hakkımız olmayacak.

madde şöyle..
3. Yarışmaya katılan tüm tasarımlar CCI' ın arşivinde saklanacak ve gerekli görüldüğü takdirde CCI tarafından kullanılacaktır. CCI tarafından bu tasarımların kullanımı, üçüncü şahıslara kullandırılması, bu tasarımların satışa arz edilmesi, devir, lisans ve sair hukuki işlemlere konu olması, tasarımlardan dolayı CCI' ın maddi menfaat elde etmesi ve sair nedenlerle, yarışmada ödül kazanmış olsun ya da olmasın hiçbir yarışmacı CCI' dan maddi veya manevi bir menfaat ve bu bağlamda herhangi bir gelir, ödeme, tazminat talep edemeyecektir.

Şimdi sorun şurda başlıyor.. Bu güne kadar hiç bir yarışmada hatta forumda bile görmedim aksini söyleyen bir madde...

Ben zaten karşıyım bundan önceki bir çok yarışmada (filli boya - çatlak t-shirt v.s) aynı maddeler yüzünden eleştirdim.. ancak bu durumu araştırdığımda ortaya şöyle bir ironi çıkıyor:

1-) Eğer yarışmayı düzenleyen taraf veya forum sahibi yada bunun gibi herşey, bu tarz maddeler koymassa kendi başının ağrıma sıkıntısı var!. Nedenmi? dereceye girsende girmesende senin çalışmanını yayımlayacak değil mi?
Budurumda ya sen sinirlenip yada sırf gıcıklık olsun diye mahkemeye verirsen benden habersiz yayımlandı diye..

Tutki yayımlamadı derece harici çalışmaları.. sen itiraz etmesmisin.. nerde diğerleri diye belki daha iyileri vardı.. görmek ve görünmek en doğal hakkın değilmi? Bu durumda yayımlama hakkını teslim edersin.. arada basım hakkında devrolur.

2-) Sen diyelimki bir çaışmayı çaldın hemde telif hakkı olan bir çalışma, tutki bu ilk aşamada anlaşılmadı, dereceye girdin girmedin fark etmez!.. Ve işi sahibi dava açmaya kalktı kime açacak bu davayı.. resmi olarak sadece yarışma düzenlayicisine açabilir sana değil.. bu durumda yarışma düzenliyici ne yapacak karşı dava olarak sana dava açacak.. Eğer bu maddeyi koymassa yani çalışmalarını senden almazsa o zaman karşı dava hakkıda bulunmuyor.

3-) Tam tersi olasığı düşün.. Senin bir çalışmanı, ben çaldım ve oraya koydum.. sonra bu ortaya çıktı.. bana dava açaman için beni bulman beni bilmen gerek.. oysa nasıl ulaşacaksın bana.. Ne isim ne Cisim.. Bu durumda yarışma düzenliyici resmi muhatabın olur ve dolaylı yoldanda olsa elindeki haklar ile senide korur.. Çünkü o beni bilir.. Sisteminde kayıtlıyım ve haklarımı devretmişim..

Son cümlem ise: Ben katılmadım, sanırım bi süredaha katılmam.. Durum alenen yazılı olarak belirtilmiştir. Tercih bize bırakılmıştır..

Mustafa KÜÇÜK

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.mustafakucuk.org
Şimdi sorun şurda başlıyor.. Bu güne kadar hiç bir yarışmada hatta forumda bile görmedim aksini söyleyen bir madde...

Ben zaten karşıyım bundan önceki bir çok yarışmada (filli boya - çatlak t-shirt v.s) aynı maddeler yüzünden eleştirdim.. ancak bu durumu araştırdığımda ortaya şöyle bir ironi çıkıyor:

1-) Eğer yarışmayı düzenleyen taraf veya forum sahibi yada bunun gibi herşey, bu tarz maddeler koymassa kendi başının ağrıma sıkıntısı var!. Nedenmi? dereceye girsende girmesende senin çalışmanını yayımlayacak değil mi?
Budurumda ya sen sinirlenip yada sırf gıcıklık olsun diye mahkemeye verirsen benden habersiz yayımlandı diye..

Tutki yayımlamadı derece harici çalışmaları.. sen itiraz etmesmisin.. nerde diğerleri diye belki daha iyileri vardı.. görmek ve görünmek en doğal hakkın değilmi? Bu durumda yayımlama hakkını teslim edersin.. arada basım hakkında devrolur.

2-) Sen diyelimki bir çaışmayı çaldın hemde telif hakkı olan bir çalışma, tutki bu ilk aşamada anlaşılmadı, dereceye girdin girmedin fark etmez!.. Ve işi sahibi dava açmaya kalktı kime açacak bu davayı.. resmi olarak sadece yarışma düzenlayicisine açabilir sana değil.. bu durumda yarışma düzenliyici ne yapacak karşı dava olarak sana dava açacak.. Eğer bu maddeyi koymassa yani çalışmalarını senden almazsa o zaman karşı dava hakkıda bulunmuyor.

3-) Tam tersi olasığı düşün.. Senin bir çalışmanı, ben çaldım ve oraya koydum.. sonra bu ortaya çıktı.. bana dava açaman için beni bulman beni bilmen gerek.. oysa nasıl ulaşacaksın bana.. Ne isim ne Cisim.. Bu durumda yarışma düzenliyici resmi muhatabın olur ve dolaylı yoldanda olsa elindeki haklar ile senide korur.. Çünkü o beni bilir.. Sisteminde kayıtlıyım ve haklarımı devretmişim..

Son cümlem ise: Ben katılmadım, sanırım bi süredaha katılmam.. Durum alenen yazılı olarak belirtilmiştir. Tercih bize bırakılmıştır..

Onur'un dediklerine harfiyen katılıyorum. Bu tür yarışmalarda bu maddeyi koymamamak, yarışmayı düzenleyen firmanın başını çok ağrıtır. o yüzden katılacak arkadaşların bu maddeye çok takılmamaları gerektiğini düşünüyorum.
Ayrınca yarışmanın katılım koşullarında bulunan şu maddedende anlaşılacağı üzere, çalışmalarınız küçük ölçülerde ve çok yüksek olmayan çözünürlüklerde isteniyor. Yani orjinal dosyayı göndermediğiniz için çalışma sizin olarak kalır merak etmeyin:)

Tasarımların bir isim belirlenerek 1200x1200 pixel ölçülerinde .jpeg yada .gif dosya formatında ve en fazla 300 Kb boyutunda olması gerekmektedir. (Seçici kurulu, finale bıraktığı eserlerin yüksek çözünürlüklü ya da vektörel formatını, tasarım sahiplerinden isteme hakkına sahiptir.)

Nasıl tanımadığınız müşterilerinize yaptığınız logonun demosunu gönderip onaylatıyorsunuz ve ücretini aldıktan sora orjinallerini veriyorsunuz. Bu tür yarışmaların mantığınıda bu şekilde düşünün:)

yorgunella

♾️Grafik Gurusu♾️

Evet mantıklı bir bakış açısı. amacım zaten katılan arkadaşları uyarma niteliğindeydi. isteyen katılır biz uyarımızı yapalımda aman efendim ben bilmiyordum aman anlamamıştım demesinler :)
isteyen Onur'un da söylediği gibi maddeleri okur ve mantığına yatarsa kabul eder veya etmez. bilinçli olarak adım atıldıktan sonra sorun yok bence..

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
Evet mantıklı bir bakış açısı. amacım zaten katılan arkadaşları uyarma niteliğindeydi. isteyen katılır biz uyarımızı yapalımda aman efendim ben bilmiyordum aman anlamamıştım demesinler :)
isteyen Onur'un da söylediği gibi maddeleri okur ve mantığına yatarsa kabul eder veya etmez. bilinçli olarak adım atıldıktan sonra sorun yok bence..

Hah işte budur.. bu çok doğru bir yaklaşımdır.. Aman dikkat!... çünkü Türkiye'de açılan 10 yarışmadan 3'ü mahkemelik durumda.. =) diğer 7 sine lafımız yok. ;)

yorgunella

♾️Grafik Gurusu♾️
Hah işte budur.. bu çok doğru bir yaklaşımdır.. Aman dikkat!... çünkü Türkiye'de açılan 10 yarışmadan 3'ü mahkemelik durumda.. =) diğer 7 sine lafımız yok. ;)

Önemli olan da o diğer 7sini bulabilmektir ;) Ama yinede aman nolursa olsun kazanma umudum var diyen aynı zamanda kazanamasamda çalışmamın tshirtlerde görülmesini isterim kimse benim olduğunu bilmese de olur diyen varsa önünü tıkamak istemeyiz ;)

fluerty

🌱Yeni Üye🌱
Nasıl tanımadığınız müşterilerinize yaptığınız logonun demosunu gönderip onaylatıyorsunuz ve ücretini aldıktan sora orjinallerini veriyorsunuz. Bu tür yarışmaların mantığınıda bu şekilde düşünün:)

yalnız ben birşey demek istiyorum,tasarımların orijinallerini istiyorlar yükleme ekranına geldiğinizde alıyorsunuz olayı çok muallakta kaldım zaten ben de vazgeçtim yüklemekten ondan sonra. yükleme ekranı çıktığında katılım koşullarında bahsettiği 1200x1200 piksellik teslim edilecek çalışma aslında en fazla 1200x800 piksel boyutlarında olması gereken orijinal tasarım dosyanıza ait önizleme dosyası! yani direk sizden gerçek çalışmanızı istiyorlar. o yüzden katılmıyorum ben de.bir kerelik yok 2000 - 1000 - 500 dolar verip sömürülmeye hiç niyetim yok.ayrıca iletişimle alakalı bir mail adresi yok,açıklamalar yeterli değil çok saçma bir yarışma olduğu kanısındayım sizleri bilemem.

sahin1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bu maddenin mantığı, firmanın elindeki portföyü "pamuk eller cebe" şeklinde bedava genişletmektir.
Kazanır dereceye girer karşılığını alır o şekilde ticari haklarını devredersin ama burada alenen "bedava tasarım bağışlayın" diyor. zaten o tasarımdan edeceği kar yanında verdiği ödül devede kulak üzerine birde bu şekilde bence "uyanıklık".

Ayrıca orjinal dosya bende diye bir rehavete kapılmayın arkadaşlar bırakın 1200x ebatında bir çalışmayı 500x ebatında dahi tasarım kopyası her şekilde çıkartılabilir olmadı firmanın grafikerleri sizin çalışmanızdan bakıp oturup çizerek bir kopya çıkarsa bu durumda ne diyebilirsinizki?

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Maddede bir küçük değişiklik yapılabilinir, dereceye girmeyen çalışmaların yayımlanma hakkı yarışmayı düzenleyen firma tarafından saklı tutulup, yine firma tarafından ticari amaçlı olarak piyasaya sürülmeyeceği yarışma tanıtımı dışında herhangi bir şekilde tekstil tasarımlarında kullanılmayacağı... vs. vs... çok mu zor ki bunu düşünmek yine de?

rohirim

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Maddede bir küçük değişiklik yapılabilinir, dereceye girmeyen çalışmaların yayımlanma hakkı yarışmayı düzenleyen firma tarafından saklı tutulup, yine firma tarafından ticari amaçlı olarak piyasaya sürülmeyeceği yarışma tanıtımı dışında herhangi bir şekilde tekstil tasarımlarında kullanılmayacağı... vs. vs... çok mu zor ki bunu düşünmek yine de?

Yıllardır bu yarışma işleri çoğunlukta böyle vasat işliyor malesef.
Kurum o maddeyi değiştirmez çünkü bu yolla gelecekteki belkide 4-5 senelik pahalı tasarım maliyetini, ortalama 4.000$ a hallederek kuruma sadece tasarım giderlerinden bile 50-100 bin $ kar'a geçiriyor. Bu kurum için iyi bişey sanırım :)

onrbsrkrz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bu şirketler gerçekten uyanık bedavadan milletten tasarım alcaklar yok öyle

unalmete

🌟Usta Tasarımcı🌟
bu mesaşı ben anlamadım
neden bilmiyom

reborn

🏆Pro Tasarımcı🏆
bedavacılarla dolmuş ortalık dikkat etmek lazım.

Gökhan YILMAZ

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.sanatolsun.com
geçenlerde bi otobüs şöförünün arkasındaki panoda gördüm bu yarışma duyurusunu, kendi kendime şöyle dedim, yine birileri ticari taktik peşinde ! biz onların verdiği 1.lik ödülünü zaten kazanıyoruz, şahsım adına ben her ay 1. oluyorum demekki, üzüldüğüm nokta şu, bu tür olayları, grafik mesleğini ayaklar altına alıyorlar diye düşünüyorum, arkadaşlar biz işimizi HOBİ olsun diyemi yapıyoruz? ben bu işden para kazanıyorsam, karşılıksız bir çizgi çekemem kimsede kusura bakmasın, 2000 Dolara, binlerce freelance grafiker tutup tasarım yaptırmak için iyi yol, he şöyle olurdu, ben 1. olduğum taktirde, yaptığım tasarımdan her satıldığında, toplam satıştan %80 verir, yanında, benim prestijimi artıracak sosyal ortam ve imkanlar sağlar, 1. olamadığım taktirde, yaptığım tasarımı kullanmiyacağını kabul ederse, bende katılmakta güzeldi derim. bana kalırsa, konusu geçen böyle büyük bir şirket için bunu yapmak hoş olurdu, hem yarışma, hemde ülkemizdeki, şirketin kendi işine yarayacak meslekteki insanların ufkunu açardı, ozaman bende katılmayı çok çok isterdim,

cihan44

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yorgunellaya tamamen katılıyorum...bilgi ve yetenek bu kadar ucuza kendini kullandırtmamalı....