Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Objeler Arası Mesafeler Nasıl Ayarlanır?

Dark Water

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaşlar coreldraw da objeler arası hizalama nasıl yapılıyor?
farklı şekillerde objeler var, bunların arasına yarım santim mesafe vermek istiyorum, nasıl yapabilirim?

firkete

🏆Pro Tasarımcı🏆
bütün nesneleri seç
arrange
aling and distribute
en altında yine aynı isimli menü
çıkan menüden distribute olanı seç kalanı anlarsın sanırım

Dark Water

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Teşekkür ederim ama.. o hizalama yöntemini biliyordum,aralarındaki mesafenin nasıl ayarlandığını bilmiyorum.. aralarına verilen mesafe ayarı bulamıyorum..

TC3D Graphic Design

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
t.me
Nasıl yani ?
Diyelim 20 tane değişik şekilde nesne var ve herbirinin arası aynı mesafede mi olmasını istiyorsun.

Firkete çok güzel söylemiş.

Daha fazla cevap istiyorsan sorunu iyice anlatabilmen için resimleri kullan bence ...

firkete

🏆Pro Tasarımcı🏆
eğer çok net biçimde ve hassas olarak ayarlamak istiyorsan biraz uzun olacak ama şunun kullanabilirsin.

mesela şekillerin her biri farklı ölçülerde ve yataydan mesela aralarını 5mm ile hizalamak istiyorsun.

en sola gelecek nesneyi seçtim. Dikine bir çizgi çizidim. BU ilk nesnenin soluna hizaladım. yani çizgi seç 2. nesneyi seç r harfine basarak hizala. Yukarda eğer standart ayarlar kullanıyorsan yukardaki property bar da en sağdakş bölümde alt alta X-Y yazan bir bölüm var. ordan X değerini 5 yap (bu aralığın mesefesi ve milim cinsi kullanıyorsan) sonra çizgiyi crtl+d ile çoğalt. çizgi X yönünüde 5 mm sağa kopyalandı demektir. Sonra 2. hizalayacağın nesneyi seç ve bu çizgiyide seçerek bu defa l tuşuna basarakda aradaki mesefeyi ayarlar sürekl bu şekilde yaparak hassa şekilde işini bitirisin.

Veya 2. bir yol olarak ilk anlattığım yöntemle paralelik kurarak şöyle yapabilirin. ilk 1 ve 2. nesnelerin arasındaki çizgileri sana yukarda anlattığım şeklide yaptıktan sonra bütün nesneleri seçer ve aling and disribute ile ilk denemeni yaparsın. 2. nesnennin 1. ye olan mesafesine göre de en sonraki nesneyi uzaktırma veya yakınlaştıma ile işi bitirisin.

Dark Water

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
eğer çok net biçimde ve hassas olarak ayarlamak istiyorsan biraz uzun olacak ama şunun kullanabilirsin.

mesela şekillerin her biri farklı ölçülerde ve yataydan mesela aralarını 5mm ile hizalamak istiyorsun.

en sola gelecek nesneyi seçtim. Dikine bir çizgi çizidim. BU ilk nesnenin soluna hizaladım. yani çizgi seç 2. nesneyi seç r harfine basarak hizala. Yukarda eğer standart ayarlar kullanıyorsan yukardaki property bar da en sağdakş bölümde alt alta X-Y yazan bir bölüm var. ordan X değerini 5 yap (bu aralığın mesefesi ve milim cinsi kullanıyorsan) sonra çizgiyi crtl+d ile çoğalt. çizgi X yönünüde 5 mm sağa kopyalandı demektir. Sonra 2. hizalayacağın nesneyi seç ve bu çizgiyide seçerek bu defa l tuşuna basarakda aradaki mesefeyi ayarlar sürekl bu şekilde yaparak hassa şekilde işini bitirisin.

Veya 2. bir yol olarak ilk anlattığım yöntemle paralelik kurarak şöyle yapabilirin. ilk 1 ve 2. nesnelerin arasındaki çizgileri sana yukarda anlattığım şeklide yaptıktan sonra bütün nesneleri seçer ve aling and disribute ile ilk denemeni yaparsın. 2. nesnennin 1. ye olan mesafesine göre de en sonraki nesneyi uzaktırma veya yakınlaştıma ile işi bitirisin.

Teşekkürler.. anlattığınız yöntem çok uzun ve karışık duruyor.. bunu daha pratik bir şekilde yapamıyoruz sanırım.. şimdilik sorunumu hallettim.. tekrardan ilgilendiğiniz için teşekkür ederim..

Nasıl yani ?
Diyelim 20 tane değişik şekilde nesne var ve herbirinin arası aynı mesafede mi olmasını istiyorsun.

evet herbirinin arası aynı mesafede olmasını istiyorum ama ölçülü bir şekilde.. ortalama değil

Ahmet54

🌱Yeni Üye🌱
"edit" menüsünden "step and repead" butonunu kullandığınızda amacınıza ulaşacaksınız.

Seyit Tiken

🏆Pro Tasarımcı🏆
Pravo, gerçekten de süper bir şey, teşekkür ediyorum.

ALİ KARAKAN

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.dersafisleri.com
3 yıldır Corel kullanıyorum, bu özelliği ilk defa görüoyrum. Sağolun. Ama sağ üste doğru kopaylıyor hep. Her yöne seçeneklerini göremedim.

serdar0758

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.e-reklamcim.com
arrange aligin and distrubute oradan da üstten distrubute ordan
spacing ve soldaki spacingi işaretle extent of selection da işaretle apply bas
objeler bir bir arasında eşit mesafede olacaktır