Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Ölçüyü alıyoruz fiyatını veriyoruz iş gelmiyor

sga20

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar merhaba,
Hepimizin sorunu olduğunu düşündüğüm bir meseleye çözüm arıyorum,Tabelacılıkta müşteri arar, bir tabela yaptıracağım der. bizde nasıl bir tabela, ışıklımı ışıksızmı ölçüsü ne felan diye sorular yöneltirken adam; ya eniyisi sen gel bir yerine bak der... Bizde kalkıp 10-20-30 belkide daha fazla km yol yapıp yerine bakmaya gideriz belki normal belkide dandik bir iş olur ama neticede fiyatını verir adamın yüzüne bakar bekleriz genel olarak usta sen bir kart ver ben ortağımla,amcamla,kardeşimle,ninemle görüşüp sana dönerim derler ve gidiş o gidiş.
Şimdi bunu günde 3-4 defa yaptığınızı düşünün ve gerisininde boş çıktığını düşünün. Buna karşılık müşteriye ilk konuşmada ne şekil yaklaşmalıyız bedava gidiş gelişlerin önüne nasıl geçmeliyiz önerisi olan veya yanlışsın bu böyle olmalı diyen herkesten yorumlarını bekliyorum.

oreiro

🏆Pro Tasarımcı🏆
bir kaç yerden fiyat alırlar en iyi fiyat sizinkidir ölçü alırsınız ama sonra daha uygun fiyatta başkası çıkar o firmaya yaptırır:) anlaşma sırasında sözleşme yapmanızı öneririm.

tarzan45

🌟Usta Tasarımcı🌟
bir kaç yerden fiyat alırlar en iyi fiyat sizinkidir ölçü alırsınız ama sonra daha uygun fiyatta başkası çıkar o firmaya yaptırır:) anlaşma sırasında sözleşme yapmanızı öneririm.

Sevgili arkadaşım, ne anlaşmasından bahsediyorsun? adam seni sadece ölçü almaya çağırıyor. İşi sana yaptıracağını bırak, yaptıracağı bile meçhul. Neyin anlaşmasını yapacaksın?

Bunun önemli bir problem olduğu açık, aklıma bir kaç şey geliyor aslında. Mesela ilk fiyat veren olmamak gibi. Yani 3. veya 4. aldığı fiyat olursa müşterinin -çoğu zaman- ağzından bir fiyat almak mümkün oluyor. (bunun etik olduğunu düşünmüyorum ama bi yöntem sonuçta) Ha bazı müşteri de çakal tabi. Size, daha önce en az fiyat verenin yarısı kadar fiyat söylüyor. Ama zaten çok bariz bir fark olursa çıkıyor ortaya bi şekilde...

Bir yöntem de işin yapılacağı yerin bir fotoğrafını istemek. Ben henüz bugün izmirde gidemeyeceğim bir bina giydirmesi için yaptım bunu mesela. Bir fotoğraf ve kabaca bir ölçü ile de çok şey halledilebiliyor. En azından sadece boşuna fiyat çıkarmış oluyorsunuz... :)

sga20

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Valla fotoğraf işi bağzen tutuyor bağzende adam bende makina yok nasıl çekecem diyor bende telefonla çek diyorum,oda tamam çekerim ama sana nasıl yollayacam diyor bakıyorsunki iş uzayıp gidiyor sen bir yeri tarif et ben geleyim en iyisi demekten başka çare kalmıyor. Ha gitmek istemeyincede adam sinirleniyor ya sen iş yapmak istemiyormusun kalsın kardeşim diyor.

sedat_gul

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.sedatgul.com
merhaba seg20,
malesef tüm sektörlerde bu sıkıntılar yaşanmakta, ben grafik tasarımcıyım, bizdenden
bir çok insan fiyat alıyor bazıları dönüyor, bununla ilgili bir çözüm tabiiki var
oda servis ücreti, müşteri gelip bi ölçü alın dediğinde, sadece ölçü almak için
gelirsek ...TL dersiniz kişi yaptıracaksa işi o fiyatı iş bitiminde düşersiniz.

kişi zaten ciddi ise sizinde ciddi olduğunuzu anlamış olur...

sga20

🏅Acemi Tasarımcı🏅
merhaba seg20,
malesef tüm sektörlerde bu sıkıntılar yaşanmakta, ben grafik tasarımcıyım, bizdenden
bir çok insan fiyat alıyor bazıları dönüyor, bununla ilgili bir çözüm tabiiki var

Bu dediğin çok doğru ama herkeste aynen davransa ozaman tamam ama sen istersin diğeri istemez bide dersenki ölçü alma ücretli, ölçü almak için ücretmi olurmuş sen baya tok bir firmasın galiba selametle kal derler gibi geliyor bana

tarzan45

🌟Usta Tasarımcı🌟
merhaba seg20,

tabi bu da mantıklı...
fotoğrafını çekemem diyene bunu derseniz bi şekilde sağdan soldan bulur çeker gönderir fotoğrafı :)

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Size "tok satıcı" diyenlere yakılan benzinden ve o an ölçü alan insanların para aldığından bahsedebilirsiniz. "Servis Ücreti" çok makul bir bir deyim bu manada; "çalışanımın hakkı" demelisiniz... Buna razı olmayan müşterinin hakka hukuka aklı ermiyorsa zaten hayrı da olmaz ki, size...

sedat_gul

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.sedatgul.com
Müşteri daima haklıdır olayı artık kalkmıştır, müşteri bir yere kadar haklıdır olayı geçerlidir.

tarzan45

🌟Usta Tasarımcı🌟
ben tabela yaptırcak olsan ve biri kalkıp bunu bana söylese adam haklı derim

Müşteriler o kadar hakkaniyetli değil işte maalesef... Aslında ben de konuyu açan arkadaşımız gibi düşünüyorum. Bütün reklamcılar bu uygulamayı yapsalar. Ortada bir problem kalmaz, piyasa da alışır bu şekilde iş yaptırmaya... Ama onun için de bu organizasyonu yapıp denetleyecek aktif şekilde çalışan bir meslek örgütü olması lazım ortada. Devlet eliyle kurulan odalar mesela, bu işi aktif olarak yapabilirler aslında.(doğru düzgün çalıştırılmaları halinde) sonuçta bir odaya bağlı olmadan işyeri açılamıyor...

womd

🌟Usta Tasarımcı🌟
keşif için cüzzi bir rakam istenebilir, ama müşteriden ters tepki de gelebilir. karışık işler..

MehmetRecepOzdemir

🌟Usta Tasarımcı🌟
Yapılacağı dahi kesin olmayan bir iş için ne emeğini ne kişiliğini ayaklar altına al.Bir yol ücreti belirle sabit birşey.Telefonda adamla görüşürken çok açık bir şekilde yol masrafını karşılamalar gerektiğini söyle gittiğin zamanda yol masrafını al hepsi bu.Yok ya ne masrafı diyipte 10 liranın 15 liranın muhabbetini yapacak adamdan zaten hayır bekleme.Ya onlar gelsin yada sen gideceksende zararını karşıla..

Müşteriye kendinin patron olduğu hissine kapılmasına izin verme.Unutmaki ona tabela yaptıracak çok reklamcı olduğu gibi sanada müşteri çok.Bu bizim milletin işgüzarlığı beni deli ediyor.Parayı veriyorum gelip yapacan mantığında hala millet..

Esnafla uğraşmak zor usta..vallahi zor billahi zor..

BUNYAS341

🏅Acemi Tasarımcı🏅
20 senedir özemedim ben bu işi.çözülceğinide sanmıyorum.Birde iş bittikten sonra pazarlıga tekrar baslayanlar var bunlara ne dersiniz!İşimiz zor ki hemde ne zor........

musdemir

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
20 senedir özemedim ben bu işi.çözülceğinide sanmıyorum.Birde iş bittikten sonra pazarlıga tekrar baslayanlar var bunlara ne dersiniz!İşimiz zor ki hemde ne zor........

herkesin yakındığı ortak bir dert .... ah şu müşteriler

sedat_gul

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.sedatgul.com
arkadaşlar kusura bakmayında müşterilere yüz verenlerde bu işi yapanlar değilmi ?
şuan hizmeti almadan nelerin ödemesini yapmıyoruzki ? köprüden geçmeden parasını
önce yatırıyoruz,telefonla konuşmadan önce parasını yatırıyoruz, vs vs
devir değişti beyler sizde değişin artık

a.selvi_40

🌱Yeni Üye🌱
biz aracımız için ayda 800tl ile 1000tl arası yakıt ödüyoruz hiç bir müşterimize il dışı hariç yol ücreti almıyoruz müşterilerimizin %80 den işi alıyoruz bu biraz ürünü teşhir etmek pazarlama dili ile alakalı her yaptığınız ürünün fötosunu çek kardeşim albümle birde numunesini koyabiliceğin ürünlerin numunesini yap teşhir et bence kırşehir ...

TC3D Graphic Design

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
t.me
Yapılacağı dahi kesin olmayan bir iş için ne emeğini ne kişiliğini ayaklar altına al.Bir yol ücreti belirle sabit birşey.Telefonda adamla görüşürken çok açık bir şekilde yol masrafını karşılamalar gerektiğini söyle gittiğin zamanda yol masrafını al hepsi bu.Yok ya ne masrafı diyipte 10 liranın 15 liranın muhabbetini yapacak adamdan zaten hayır bekleme.Ya onlar gelsin yada sen gideceksende zararını karşıla..

Müşteriye kendinin patron olduğu hissine kapılmasına izin verme.Unutmaki ona tabela yaptıracak çok reklamcı olduğu gibi sanada müşteri çok.Bu bizim milletin işgüzarlığı beni deli ediyor.Parayı veriyorum gelip yapacan mantığında hala millet..

Esnafla uğraşmak zor usta..vallahi zor billahi zor..

Katılıyorum...

cesar5x

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Siz sadece ölçü alıyorsunuz. Ben tasarımı bile yapıp gösteriyorum ve işi alamıyorum.
Çözüm; ahlaksal olarak kirlenen bu toplumun bir an önce kaybettiği ahlaki değerlere yeniden kavuşması. Sonuç; bu mümkün değil.

bulletproof

🏆Pro Tasarımcı🏆
her türlü insan var bu dünyada, tabi ki müşteri kitlelerinde de.. aynı sorun herkeste var sanırım. yol parasını bırakın, tasarımı kaporasız görmek isteyipte yapmayınca başka yerlere yaptırıyorlar. açıkçası bu benim umrumda değil. ama düşündüğümde bu sorunu müşterileri değiştirerek çözmek imkansız geliyor. Meslektaşlara yöneliyor iş. size bir tabela tasarımı gelip fiyat sorduklarında. bu tasarımı yaptırmışsınız, emek verilmiş oraya yaptırın diyebilen.. kaporasız iş katiyen yapmayan. prensipleri olan bir meslek grubu olmadıkça, müşteri tüm açıkları bulur, yararlanır, kullanır.