Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Ölülerin Şatosu

vıcem

🌱Yeni Üye🌱
Fontlar okunmuyorr..karma karışık olmuş boğulmuş resim arkadaşm..:(

mawi06

🏆Pro Tasarımcı🏆
çalışma gayet güzel tebrikler. ancak kapaktaki resim bir şato değilde sanki şatonun dış giriş kapısı gibi duruyor.

nob

🏆Pro Tasarımcı🏆
şato duvarlarındaki beyaz çizgiler biraz gözü yorsada güzel çalışma

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net
adı üzerinde dış giriş diyorsunuz.bir evin bahçe kapısı o evin kendisi olmaz, olsa olsa bahçe kapısı olur. anlam olarak ayrıdırlar.

Bana göre böyle değil.. Bakıldığında şato olduğu anlaşılıyor mu .. ? Eh.. cevap evetse bana göre sorun yoktur. Yinede yorum için teşekkürler ;)

SayBorG

🌟Usta Tasarımcı🌟
siz şato olarak algılıyor olabilirsiniz ancak ben baktığım zaman ortada şato falan göremiyorum.

bizimle bir şato resmi paylaşmak istermisiniz, böylece sizin için şatoyu ifade eden resmi de görmüş oluruz.

ben çalışmayı beğendim, font olarak biraz daha okunaklı ama yine buna benzer bir font daha iyi olurmuş. bir de arka kapaktaki yazıları bir çerçeve içerisine falan alman daha iyi olur. yazılar biraz havada kalmış sanki. yine gothic tarz bir çerçeve kullanabilirsin. ellerine sağlık...

SayBorG

🌟Usta Tasarımcı🌟

peki bu kapak çalışmasında sizce bu tip bir resim uygulanabilir mi? dilara şatoyu, kağıdı yırtarak ve buruşturarak yapmış. ne kadar detay verebilir sizce? onun yaptığı şey aynı sizin şatonuz gibi ancak küçük boyutlu olanı.

bazı şeyler çizimi yapılırken, veya farklı şekillerde kullanılırken sadeleştirilir genellikle. ama bu farklı bir şey olduğunu göstermez.

örneğin:

bu bir ev resmi:
SavingEnergyatHome3.gif

bu da önceki resme "bu evin giriş kapısı" diyecek olursanız diye eklenen resim:
prod_lg-home-design1.jpg

ilk resmi gördüğünüzde bunu kafanızda bir ev olacak yorumladınız. giriş kapısı olarak değil.

tasarımlarda kullanılan ağaç çizimleri kahverengi kütük üzerine yeşil bir şapka gibi oluyor bazen, ama böyle ağaç olmaz demiyoruz, veya güneşin etrafında çizgi çizgi ışık yayılmaları oluyor ama biz yine böyle güneş olmaz demiyoruz. kaldı ki dünyada yüzlerce, belki binlerce mevcut şato var. elbette Chambord şatosu gibi dev boyutlarda olanları da var, küçük olanları da var. bu kapakta küçük bir şato kullanılmış...

mawi06

🏆Pro Tasarımcı🏆
......

tasarımlarda kullanılan ağaç çizimleri kahverengi kütük üzerine yeşil bir şapka gibi oluyor bazen, ama böyle ağaç olmaz demiyoruz, veya güneşin etrafında çizgi çizgi ışık yayılmaları oluyor ama biz yine böyle güneş olmaz demiyoruz. kaldı ki dünyada yüzlerce, belki binlerce mevcut şato var. elbette Chambord şatosu gibi dev boyutlarda olanları da var, küçük olanları da var. bu kapakta küçük bir şato kullanılmış...

adı üzerinde kapak çalışması bir fotografda kullanılabilirdi veya kullanmasa bile basitleştirerek çizebilirdi illa şatonun her detayını çizip göstercek diye bir kaide yok.
ancak bu kapaktaki giriş kapısı bir kalenin giriş kapısı olarak da algılana bilir pekala, üzerinde şato diye belirtilmese ve asıl vurgulamak istediğim şato kapısı şato anlamına gelmez sonuç olarak herkesin algısı farklıdır siz şato kapısını şato olarak algılayabilirsiniz bu sizin sorununuz ben ise şato yazıldımı şato görmek isterim kapısını değil

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net
adı üzerinde kapak çalışması bir fotografda kullanılabilirdi veya kullanmasa bile basitleştirerek çizebilirdi illa şatonun her detayını çizip göstercek diye bir kaide yok.
ancak bu kapaktaki giriş kapısı bir kalenin giriş kapısı olarak da algılana bilir pekala, üzerinde şato diye belirtilmese ve asıl vurgulamak istediğim şato kapısı şato anlamına gelmez sonuç olarak herkesin algısı farklıdır siz şato kapısını şato olarak algılayabilirsiniz bu sizin sorununuz ben ise şato yazıldımı şato görmek isterim kapısını değil

Eh öyle farklı bakış açıları ve ya yaş farkı diyebiliriz belkide. Fikirlerinize saygım sonsuz ancak ben ne düşündüğümü yeterince ifade ettiğimi sanıyorum. Sanırım sizinde buna saygı duymanız gerekiyor.

nob

🏆Pro Tasarımcı🏆

iyi güzel demişsinde yolladığın linkteki resim FRP içerikli kitaba kapak resmi olamaz..olsada pek hoş durmaz...10 kişiden 10 u da arkadaşın yaptığı çalışmanın şato figürü olduğunu anlar...sonuçta soyut çalışılmış bir tasarım..tıpatıp şatonun bütün hatlarını belirtmesine gerek yok.

uysaltimsah

🏆Pro Tasarımcı🏆
bahsi geçen frp manyağı insanlardan biriyim :D ama yinede okunurluluk problemi yadsınamaz.font seçimin çok iyi olmuş kesinlikle kitabın karakterini yansıtıyor harflerin birkaçında ufak oynamalar yaparak bu sorundan kurtulabilirsin.görsele gelince stilize edilmiş bir şato bu kitabon kapağı için uygun , açık koyu dengesi konusunda da biraz uğraşırsan şu ankinden çok daha iyi olur kanaatindeyim.

mawi06

🏆Pro Tasarımcı🏆
iyi güzel demişsinde yolladığın linkteki resim FRP içerikli kitaba kapak resmi olamaz..olsada pek hoş durmaz...10 kişiden 10 u da arkadaşın yaptığı çalışmanın şato figürü olduğunu anlar...sonuçta soyut çalışılmış bir tasarım..tıpatıp şatonun bütün hatlarını belirtmesine gerek yok.

sen hangi gezegende yaşıyorsun, benim en son yazdığım yorumu oku ondan sonra yorum yaz

nob

🏆Pro Tasarımcı🏆

öncelikle bu mesajınızı gözden kaçırıp yorum yaptığım için özür dilerim.insanlık hali herkez hata yapabilir bazı şeyleri gözden kaçırabiliriz ama verdiğiniz cevabın üslubu çok agresif ve hoş değil.

mawi06

🏆Pro Tasarımcı🏆
öncelikle bu mesajınızı gözden kaçırıp yorum yaptığım için özür dilerim.insanlık hali herkez hata yapabilir bazı şeyleri gözden kaçırabiliriz ama verdiğiniz cevabın üslubu çok agresif ve hoş değil.

kalbini kırdığım için ben özür dilerim