Psychopompus
🏅Acemi Tasarımcı🏅
çalışmadanızda insanlar sözde balık yakalamaya çalışıyorlar ama çok alakasız kalmış bence
zaten kompozisyonda balıkların olmadığını anlaşılıyor.
başarılar dilerim...
Aslında onlar balık tutmuyordu. Oltayı ben ekledim. Demek istediğim: böyle olacağız. Balık tutulan yerde artık tutulacak birşey olmayacak. Zaten yanlarında iki balık iskeleti ve oltanın ucunda da eskimiş bir çizme var.
Toprak mı bataklım mı su mu sorusuna gelince; orada bir levha var, sanırım o açıklıyor az çok bir şeyleri.
"Klasik (zamana bağlı olmayan evrensel değerler, belli kalıplar) sanatı değilki. Tam aksine, zamane ve güncel olayları konu edinir ve kendini ifade etme biçimleri sınırsızdır bence. Şöyle bir şey vardır: Sanat araç değildir. Bir afiş ise, bir olaya dikkat çekmek için kullandığın bir araçtır."
Kaynak lutfen.
Oh, eger kaynak yok, o tamamen senin beyin hucrelerinin el ele verip, yazmayi basardigi bir soz ise, bende de var bir tane...
"Photoshop gibi programlara sifre koruma koyulmali, kalem ve fircayi tutmak icin bir tur ruhsat verilmelidir."
oy oy.
"Sanat araç değildir." Evet. Bir sanat eserinin "yok şunu bunu başaracağım" derdi/kaygısı yoktur. Çünkü kendisi zaten bir sonuçtur. Örnek: Mona Lisa olsun.
Kaynak için herhangi bir Güzel Sanatlar Fakültesindeki bir öğrenci sana yardımcı olur.
Beyin hücrelerime gelince:
1.) beyin hücrelerimin bir araya gelip yazmayı başardığım bir tümce değil, az da olsa var olan birikimim (imzama bak)
2.) seninle polemiğe girmek istemiyorum. Yapıcı eleştirin yok, daha çok yıkıcı. (Klasik mahalle ağızı)
3.) ha unutmadan, beyin hücrelerim yine bir araya geldi, ve şunu söylemeden edemicem
Kanımca, Nickname'inde bir harf fazla )
Her zaman diyorum: Lütfen yapıcı eleştiriler!
Kahve kenarında devlet meseleleri çözmüyoruz.