Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Önce Balıklar sonra Biz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Psychopompus

🏅Acemi Tasarımcı🏅
çalışmadanızda insanlar sözde balık yakalamaya çalışıyorlar ama çok alakasız kalmış bence
zaten kompozisyonda balıkların olmadığını anlaşılıyor.
başarılar dilerim...

Aslında onlar balık tutmuyordu. Oltayı ben ekledim. Demek istediğim: böyle olacağız. Balık tutulan yerde artık tutulacak birşey olmayacak. Zaten yanlarında iki balık iskeleti ve oltanın ucunda da eskimiş bir çizme var.

Toprak mı bataklım mı su mu sorusuna gelince; orada bir levha var, sanırım o açıklıyor az çok bir şeyleri.

"Klasik (zamana bağlı olmayan evrensel değerler, belli kalıplar) sanatı değilki. Tam aksine, zamane ve güncel olayları konu edinir ve kendini ifade etme biçimleri sınırsızdır bence. Şöyle bir şey vardır: Sanat araç değildir. Bir afiş ise, bir olaya dikkat çekmek için kullandığın bir araçtır."

Kaynak lutfen.

Oh, eger kaynak yok, o tamamen senin beyin hucrelerinin el ele verip, yazmayi basardigi bir soz ise, bende de var bir tane...
"Photoshop gibi programlara sifre koruma koyulmali, kalem ve fircayi tutmak icin bir tur ruhsat verilmelidir."

oy oy.

"Sanat araç değildir." Evet. Bir sanat eserinin "yok şunu bunu başaracağım" derdi/kaygısı yoktur. Çünkü kendisi zaten bir sonuçtur. Örnek: Mona Lisa olsun.

Kaynak için herhangi bir Güzel Sanatlar Fakültesindeki bir öğrenci sana yardımcı olur.

Beyin hücrelerime gelince:
1.) beyin hücrelerimin bir araya gelip yazmayı başardığım bir tümce değil, az da olsa var olan birikimim (imzama bak)
2.) seninle polemiğe girmek istemiyorum. Yapıcı eleştirin yok, daha çok yıkıcı. (Klasik mahalle ağızı)
3.) ha unutmadan, beyin hücrelerim yine bir araya geldi, ve şunu söylemeden edemicem
Kanımca, Nickname'inde bir harf fazla :))

Her zaman diyorum: Lütfen yapıcı eleştiriler!
Kahve kenarında devlet meseleleri çözmüyoruz.

otuz9

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
otuz9.blogspot.com
yeşilden transparana gelen bant hiç olmamış..
ayrıca alt taraftaki insanları hiç kadraja sokmayıp gemi, kızkulesi ve derinliği işleseydin keşke!!

midiot

🌱Yeni Üye🌱
"Sanat araç değildir." Evet. Bir sanat eserinin "yok şunu bunu başaracağım" derdi/kaygısı yoktur. Çünkü kendisi zaten bir sonuçtur. Örnek: Mona Lisa olsun.
Kaynak için herhangi bir Güzel Sanatlar Fakültesindeki bir öğrenci sana yardımcı olur.

hmph, evet bir baska koyun da, yine sanati cok bildigini dusunerek cumle icinde kullanip soyle demis, "Bir amac ugruna veya birisinin istegiyle gerceklestirdigin sey SANAT kabul edilemez". Sonra muhteremin sozleri fakultelerde o anda inansalarda, inanmasalarda ezbertiliyor... Peki bunlar ne kadar dogru? Muhterem saatler boyunca dusundukten sonra, "hey, bende konvoya katilabilirim artik, 'ne sanat ne degil'e yeni bir soluk getirdim" der ve sonuclari Leonardo da Vinci'yi sanatciliktan cikarir...

"ha unutmadan, beyin hücrelerim yine bir araya geldi, ve şunu söylemeden edemicem
Kanımca, Nickname'inde bir harf fazla"

Whoa, whoa, whoa, dur, ne yapmaya calistigini anlar gibi oldum...
Cok derindi...

Psychopompus

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Argümanların çok zayıf. Bundan daha iyisini yapabilirsin. Hala yapıcı bir şey ortaya koyamıyorsun. Bak Splendors yapıcı yorumlar ortaya koyabildi, ve ona bunun için teşekkür borçluyum. Sen ise üniversitede okuyanı koyun olarak görüyorsun. Yazık.

Leonardo DaVinci'yi sanat adamı olmaktan çıkartan kim. Bak hala anlamamışsın. Mona Lisa birşeye dikkat çekmek veya birşeyi değiştirmek için yapılmadı. Sadece yapılmış olmak için yapıldı. Ve "SONUÇTA" çağları devirmiş ve güncel kalabilmiş bir şaheser yaratılmış oldu. Olayı kavrayamamış olman benim suçum değil.

Bir sonraki mesajının yararlı eleştirilerle dolu olmasını dilerim. Değilse, bu sana son cevabımdı.

@otuz9

yeşil konusunda haklısın. Kaldırdım zaten ama bence o insanlar olmasa alt sağda, görsel olarak resimde bir dengesizlik olacağını düşünüyorum.

midiot

🌱Yeni Üye🌱
"Argümanların çok zayıf. Bundan daha iyisini yapabilirsin. "
Iletisimin tam olarak saglanmadigi ortamlarda pek rastlanan bir tarz, herhangi bir nedene dayanmaksizin insanlarin basvurdugu ilk yanitlama tarzi bu tarz, kesinlikle sahsa degil, 3 kisiye basit bir sekilde "senin soylediklerin tamamen sacmalik" diyerek, karsidakinin tam olarak ne dedigini anlamadigi halde uste cikma cabasi...

"Leonardo DaVinci'yi sanat adamı olmaktan çıkartan kim. Bak hala anlamamışsın. Mona Lisa birşeye dikkat çekmek veya birşeyi değiştirmek için yapılmadı. Sadece yapılmış olmak için yapıldı. Ve "SONUÇTA" çağları devirmiş ve güncel kalabilmiş bir şaheser yaratılmış oldu. Olayı kavrayamamış olman benim suçum değil."
Acik bir sekilde bunu da anlamamis ve anladigina emin bir yuz ifadesiyle yanitlamissin...

"Sen ise üniversitede okuyanı koyun olarak görüyorsun. Yazık."
Bir baska ornek daha...

Benim okudugum fakulte de ayni bilgileri bize asilandi, uste verdigim soz bir kitapta yaziyor ve Leonardo da Vinci'nin ne sartlar altinda "sanat" yaptigini arastirinca bu soz karsisinda Leonardo da Vinci'ye sanatci desek mi, demesek mi arasinda kaliyorduk. Yani senin verdigin Mona Lisa ornegiyle yakindan alakasi yok.

Benim bu davranisimi, yani, senin konunu ihlal etmemin nedenini bir tur refleks olarak dusunebilir ve hayatina kaldigin yerden devam edebilirsin.

Mee-ee.

N/A8

♾️Grafik Gurusu♾️
Psychopompus ve midiot; bence ikinizde hayatınıza kaldığınız yerden devam edin. Çünkü burası yarışmayla ilgili bir topik. Sizin için beyin fırtınası yapıp, yükselebileceğiniz bir topik açarız cafe bölümüne hatta orada siga bile olursunuz. Eminim ki olursunuz çünkü nedense hep havada birbirinize olan bütün eleştirileriniz.

Lütfen konumuza dönelim. Burada çalışmaları yorumluyor; eleştiriyor veya alkışlıyoruz.
Kişileri değil...

İyi şanslar herkese.

midiot

🌱Yeni Üye🌱
Muhtemelen digerleri silinir, simdi bir de, soyle deneyelim, hep istedigin yapici elestiri...

Ilk calismanda gordugum, yapilmamasi gerekenler:
1) Yazi ve nesnelerde simetri, duzen yok,
2) Renkler cok koyu, kaba, goze hitap etmiyor,
3) Golgelendirme normalde olmasi gerektiginden cok daha fazla,
4) Kompozisyonda, nesnelerin belirgin olmayisi sonucu kafa karistirici yapiyor,

Ikinci calisman:
1) Renk uyumu olmayisi, ozellikle keser-bicer ve balik iliskisi,
2) Baliktaki o puruzsuz, kenarliksiz(border) ve ortam, objelerdeki o keskin rastgele, kalin, kenarlarin uyusmazligi,
3) Ortam icin cok ince font secimi,
4) Ve yine golgelendirme normalde olmasi gerektiginden cok cok daha fazla ve kaba.

"az da olsa var olan birikimim (imzama bak)" ~ " CV: Son Osmanlı, Eve Giden Yol, Selena, Üç tatlı cadı, Hayal ve Gerçek, Şöhret, 4 Yüz (klip) vs .vs. (Digiflame)"
Imzandaki, bu seylerin ne anlama geldigini bilemiyorum, ancak gordugum kadariyla, benden yetersiz not alirdin.

Psychopompus

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Resimler hakkındaki yorumların için teşekkürler. Bu boyutta yaptığım ilk matte paintti.

Umarım bir gün senin yaptıklarını da görürüz.

Son cümlene cevap vermeyeyim. Hürremin hatrı var. Konuyu daha fazla uzatma.

Psychopompus

🏅Acemi Tasarımcı🏅
i2fpu0.jpg

ufak tefek rötuşlar yaptım. Sonuncu resmi de koydum. Benden bu kadar.

N/A3

🏆Pro Tasarımcı🏆
Uzun bir söyleşi olmuş aranızda. Hiç birine dokunmadım, diğer yönetici arkadaşlar ne yapar bilemem.

İsterdim ki son yapılan eleştriler başta yapılsaydı.

Yarışmada başarılar dilerim.

Psychopompus

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Teşekkür ederim. İkna etmesi zor bir arkadaş.
Diğer arkadaşlara da bol başarılar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...