burhandmr
🌟Usta Tasarımcı🌟
matbaa ustaları genelde grafikerleri sevmezler, (istisnalar var tabi, kurumsal yerlerde bu problem yasanaz ama daha küçük yerlerde bu çok açiktir) çünki bir grafiker oturduğu yeden boyaya bulasmadan calisir, havasi vardir ve bir makina ustasindan daha cok para kazanir. durum böyle olunca - bana ne kardesim bana ne gelirse onu basarim diyen ustalar vardir. grafiker bir is hakkinda bilgi almak istediginde cevap vermez. sonra grafiker kendi bildigi gibi (yapabildigi kadar) isi baskiyo hazirlar iste bir problem cikarsa ustanin bayram günüdür (meslegimin ilk yillarinda böyle biriyle calistigim icin söylüyorum) onun icin arkadaslar biz grafikerlerin yapmasi gereken bisey var o da bu konuda kendimizi gelistirmek, forma düzeni, revolta, hangi renkler extra basilmali, makina ebatlari, kagit ebatlari, isi firesiz nasil hazirlayacagimizi ve su anda aklima gelmeyen birçok baski ve baski sonrasi islemler hakkinda kendimizi gelistirmemiz olmalidir. ben sahsen imisi hazirlarim, filmini kendim alirim ve baski ve mücellit asamasinda mutlaka kontrol ederim. inanin bana kontrol grafikerin elinde olursa islerde cok daha az hata yasaniyor hatta yasanmiyor bile... tesekkürler