Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

only you can give a dream

Imperatore34

🌟Usta Tasarımcı🌟
ilk önce yorum için teşekkür ederim

cevabı vermeden önce sormak isterdım daha önce yapılan yorumlar ve cevaplarımı okudunuz mu?

1. resmi üzerinde biz göremeyiz nasıl parmaklar yapışmış mı yapışmamış mı:) çünkü eğer biz elimize aynı şekilde bir şey aldığımız zaman refleks olacak ve tuttuğumuz bir şey olarak parmaklar her zaman değişik bir pozisyon alıcak....

2. teşekkür ederim çok dikkatlisiniz... evet birde o hata var

3. yüzük ilgili daha önce olan yorumu cevapladım

4. tırnaklar uzun olduğu için öyle bir görüntü oldu.... ama tabi ki de siz onu hata olarak görüyorsunuz... düzeltmesi kolay....

5. dişler üzerine hiç durmadım,daha önce verdiğim cevaplarda bilertım....

kendi görmediğim hataları siz görürsünüz bunun için yorumlara sunuldum:) hataları yaparak anca öğrenebiliriz...

tekrar teşekkür ederim. saygılar

Çalışmanıza yorum yaparken inanın daha önce yapılmış yorumlara hiç bakmadan direkt olarak kendi gözlemlerimi ve yorumlarımı yaptım Kasta.. Aslında daha öncekilere bakıp, benzer bir yorum yapıldıysa aynısını yapmamam gerekirdi diye düşünüyorsunuz, ancak ben ilk başta yorumlara hiç bakmadan direkt çalışmayı inceleyerek yorum yapmayı daha çok seviyorum ;) Bunu yanlış anlamayın olur mu? ;).. Yapılmış diğer yorumlara da daha sonradan bir bir bakıyorum, diğer arkadaşların yorumları ve eleştrileri ile kendiminkileri karşılaştırıyorum..

Yorumlarımdaki 1 numaralı yorumda belirtmek istediğim aslında farklı. Parmaklara elbette yandan bakarak bitişik durup durmadıklarını kestiremeyiz. Ancak Baktığımız açıdan anlayamasak bile bu çalışmada bayanın gül'ü tutuş şeklinden parmakların birbirine yakın durduğunu anlayabiliriz. Hatta öyle ki gülün bazı yaprakları bayanın iki parmağı arasında kavranmış şekilde duruyor yanılmıyorsam.

İşaret parmağının tam en üstüne ışık vurduğunu, parmağının alt kısmına doğru ışığın azaldığını ve altının gölge olduğu ilk göze çarpan ışık ve gölge kombinasyonu. Hemen yanındaki orta parmağın üst kısmını ve ona vuran ışığı biz bu açıdan bakarken ve parmağın duruş pozisyonu itibari ile asla göremeyiz. Eğer orada ışık görüyor isek o zaman bu bizim gözümüze perspektif sorunu olarak görünüyor. Aslında belirtmek istediğim nokta buydu.

Ama genel olarak çalışmanızı çok beğendim. Insan vücudunun en zor çizilebilecek parçaları da şüphesiz ellerdir. Başka başarılı ve güzel çalışmalarınızı da görmek ümidiyle..

Saygılarımla..

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
Çalışmanıza yorum yaparken inanın daha önce yapılmış yorumlara hiç bakmadan direkt olarak kendi gözlemlerimi ve yorumlarımı yaptım Kasta.. Aslında daha öncekilere bakıp, benzer bir yorum yapıldıysa aynısını yapmamam gerekirdi diye düşünüyorsunuz, ancak ben ilk başta yorumlara hiç bakmadan direkt çalışmayı inceleyerek yorum yapmayı daha çok seviyorum ;) Bunu yanlış anlamayın olur mu? ;).. Yapılmış diğer yorumlara da daha sonradan bir bir bakıyorum, diğer arkadaşların yorumları ve eleştrileri ile kendiminkileri karşılaştırıyorum..

Yorumlarımdaki 1 numaralı yorumda belirtmek istediğim aslında farklı. Parmaklara elbette yandan bakarak bitişik durup durmadıklarını kestiremeyiz. Ancak Baktığımız açıdan anlayamasak bile bu çalışmada bayanın gül'ü tutuş şeklinden parmakların birbirine yakın durduğunu anlayabiliriz. Hatta öyle ki gülün bazı yaprakları bayanın iki parmağı arasında kavranmış şekilde duruyor yanılmıyorsam.

İşaret parmağının tam en üstüne ışık vurduğunu, parmağının alt kısmına doğru ışığın azaldığını ve altının gölge olduğu ilk göze çarpan ışık ve gölge kombinasyonu. Hemen yanındaki orta parmağın üst kısmını ve ona vuran ışığı biz bu açıdan bakarken ve parmağın duruş pozisyonu itibari ile asla göremeyiz. Eğer orada ışık görüyor isek o zaman bu bizim gözümüze perspektif sorunu olarak görünüyor. Aslında belirtmek istediğim nokta buydu.

Ama genel olarak çalışmanızı çok beğendim. Insan vücudunun en zor çizilebilecek parçaları da şüphesiz ellerdir. Başka başarılı ve güzel çalışmalarınızı da görmek ümidiyle..

Saygılarımla..

evet bence cevap vermek istediğiniz zaman daha önce yapılan yorum okumakla hata olmaz:)

:) eğer siz bayan olsaydınız gül nasıl tuttulduğunu anlardınız... çünkü bayan elleri daha zarif, daha mahsur, daha estetik, daha da güzel ( :utann: ) yani tam bir Lady elleri...gölgeleme ilgili haklı olabilirsiniz... daha önce de söylediğim gibi zamanım olunca değişiklik yapıcağım...

belki de ilk çalışmalarımı görmedınız... buraya yazıp bileritiyim... çizim ilgili hiç bir bağalantım yok.. yani her hangi kurs ya da okul okumadım... ama biliyorum ki anatomik çizim yapmak çok zor... aynı şekilde doğru gölge de ışık ayarlama tekniği...