Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

onur ayboğa vektörel bir çalışma

• Konbuyu başlatan misafiradam
  • Başlangıç tarihi

oreiro

🏆Pro Tasarımcı🏆
emeğine sağlık güzel bir çalışma olmuş.

M

misafiradam

Guest
tesekkur ederım oreiro begenmene cok sevındım gercekten!

M

misafiradam

Guest
tesekkur ederım senaygul53 guzel yorumun benı mutlu ettı :)

Grafittas34

🏅Acemi Tasarımcı🏅
gerçekten guzel olmus cok basarılı tebrikler

M

misafiradam

Guest
Grafittas34 cok tesekkur ederım begendıgıne cok sevındım!

ömer pala

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yazarcizere katılıyorum estetik kurllar yönünden eleştirilebilir... resme o kuralları haklı çıkarmak isteyerek uzun uzun baktım...fakat sanki garip bi denge kurmuşsun da neyi
yerinden oynatsam o denge bozuluyor. yani burada o kuralları yıkmak değil de...
eğer bu resim çalışması olsa direkt olarak eleştirirdim. belki de afiş gibi olduğundan
yatıştıran ya da hipnoz eden bi özelliği var. ya da gecenin bu saatinde beyin cıvıklaması geçiriyorum. en iyi yapan bilir neyi niye yaptığını.. deeşik bi fikri tatbik ettinse bizi de aydınlat.

M

misafiradam

Guest
ömer pala'ya hitaben; oncelıkle evet bu bir ''resim'' olsa yada resım yapmak anlamında soylıyım tabıkı daha farklı calısırdım, bu calısmayı yaparken bende figürlerı nasıl yerlestırsem dıye dusundum, ama ben bu calısmanın daha cok afiş gıbı olmaısnı ıstedım ve öylede oldu aslında:) yanı sunuda belırtıyım ınanın cok kasmamaya calıstım elımden geldıgınce.. bu ve buna benzer calısmalar yaparken etkılendıgım cok yerler oldu örnek aldığım yerler cok fazla!
bazı arkadaslar kurallar dahılınde elestırdı tabıkı elestrıcekler ama bu tarz ıcın cokta kural koymaya gerek yok dıye dusundum kaldi ki ben kac yıldır bu bölümü okuyorum :) bu arada ılk defa sız ''hıpnoz'' eden bı yanı oldugunu soyledınız cok dıkkatımı cektı bu:) bırde son olarak ''deeşik bi fikri tatbik'' derken hanı kopya anlamındamı :) tam anlıyamadım , degerlı yorumunuz ıcın cok tesekkur ederım!

ömer pala

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ömer pala'ya hitaben; oncelıkle evet bu bir ''resim'' olsa yada resım yapmak anlamında soylıyım tabıkı daha farklı calısırdım, bu calısmayı yaparken bende figürlerı nasıl yerlestırsem dıye dusundum, ama ben bu calısmanın daha cok afiş gıbı olmaısnı ıstedım ve öylede oldu aslında:) yanı sunuda belırtıyım ınanın cok kasmamaya calıstım elımden geldıgınce.. bu ve buna benzer calısmalar yaparken etkılendıgım cok yerler oldu örnek aldığım yerler cok fazla!
bazı arkadaslar kurallar dahılınde elestırdı tabıkı elestrıcekler ama bu tarz ıcın cokta kural koymaya gerek yok dıye dusundum kaldi ki ben kac yıldır bu bölümü okuyorum :) bu arada ılk defa sız ''hıpnoz'' eden bı yanı oldugunu soyledınız cok dıkkatımı cektı bu:) bırde son olarak ''deeşik bi fikri tatbik'' derken hanı kopya anlamındamı :) tam anlıyamadım , degerlı yorumunuz ıcın cok tesekkur ederım!

hayır kopya anlamında değil. grafik derslerinde ve bazı ders kitaplarında -aklımda kaldığı kadarıyla - grafize edilen bazı iki boyuta yaklaştırılan çalışmaların algıdaki dinginlik veren etkilerinden bahsediliyordu.
pop art ın baba isilerinden Andi warol un işlerinde belki farketmişsen.
veya bizim minyatür sanatında da derinlik yok bilinçli olarak konmuyor.
tabi bunlar kuralsızlık değil, farklı kurallara göre şekillenen işler.
senin beyninde -mesela-bir fikir vardır. çalışma alanın o fikrin tatbik sahasıdır. fakat aynı zamanda eserinin püf noktasıdır. insanlara alışılmışın dışında birşeyler hissettiri nedenini farkedemezsiniz. ta ki ustası açıklayana dek.

M

misafiradam

Guest
meraba evet şimdi daha ıyı anladım demek ıstedıgınızı:) guzel yazmıssınız cok doğru!

Grafittas34

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Çalışmalarının devamını beklıyoruz emeğine sağlık