melekciğim bu anketi hazırladığın için çok teşekkürediyorum sana, binlerce insanlarımız var organ nakli bulamayıp ölüyorlar. Hastanelerimizde Beyin ölümü; tüm beyin, beyincik ve hayati merkezlerin yer aldığı beyin sapı denilen özel beyin bölgesinin fonksiyonlarının geri dönülmez şekilde kaybolduğu ve mutlak ölümle sonuçlanan bir süreç içinde oldukları halde neden organlarını bağışlamıyorlar taki bir umut ama ben daha hiç o umudun olduğunu görmedim hasta hep ex oluyor. farkındaysanızı organ naklini bekleyen hep küçük yaştaki insanlar yani çocuklar bunlar bizim nesillerimiz değilmi neden onlara bir umut vermiyoruz. siz kendinizi onların yerine bir koyun ölümü bekliyorsunuz ya bu kadar acımasız birşey olurmu. onların yaşıtlarında ki çocuklar oyun oynarken onlar kendi hayatlarını oynuyorlar. Türkiye'de 40 bin kişi böbrek nakli bekliyor. Birde şu konuya el atmak isterim.
Lösemi;
damarlarımızda dolaşan kanın yapım yeri olan kemik iliğinin normal olmayan kan hücrelerince istila edilerek kan yapımının duraksaması olarak tanımlanıyor. Herhangi bir etkiyle damarlarımızda dolaşan kanın esas yapım yeri olan kemik iliğimizdeki ana hücrelerde oluşan şifre değişikliği ile blast adı verilen olgun olmayan kan hücrelerinde artış meydana geliyor. Bu hücreler hızla yayılarak kemik iliğini, lenf bezlerini, dalağı, karaciğeri, beyin ve merkezi sinir sistemini tutuyor. En çok 2-6 yaş grubu çocuklarda olmak üzere lösemi her yaşta görülebiliyor. Çocukluk çağındaki kanser vakalarının %35’ini oluşturan lösemi, ayrıca ilk sırayı alıyor.
Türkiye’de her yıl 16 yaşın altında 1000-1500 yeni lösemili çocuk vakası ortaya çıkıyor. Löseminin nedenleri tam olarak bilinmemekle birlikte genetik ve çevre faktörlerinin etkili olduğu sanılıyor.Lösemi olan hastalarımız tedavisi ilik nakli ile yapılmaktadır. bunu herkez verebilir. ( hiç unutmuyorum birtane hasta vardı 13 yaşlarında benim için dünya güzeli bir kız çocuğu idi uygun organ nakli bulamadıkları için ölmüştü tek kelimesi ne idi biliyormusunuz ben ölmek istemiyorum. büyüyünce ne olacaksın dediğimizde doktor derdi. Şimdi türkiye ye soruyorum bir doktor kaybettiniz...