Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Organik Tarım Sizi Korkutmasın -1

Nur

👑Efsanevi Grafiker👑
bence siz sadece eleştirmek için yazıyorsunuz tasarımın birçok hatası var ancak siz hiç olmıyacak yerleri öylüyorsunuz.Arz taleb meselei olduğunu bende biliyorum ama bunu tüketici böyle düşünmüyor.Afiş tabiki hangi açıdan bakılırsa o anlam yüklenir.Kişie etki etmeyen afiş türü olmadığı için sizi ön planda zaten
Ancak düşüncelerim hatalı olabilir ve size muhalif olmak için yazmıyorum :)

Saygılar

Tasarımınız şu haliyle başka birşey söylüyor.. Siz başka birşey diyorsunuz.. Kişi bu afişe bakar, dönüp kendine sorar, "organik tarımdan korkmalı mıyım ki?"
Ben size yazdığım ilk yorumda sordum ama siz anlayan anlar gibi bi açıklamada bulundunuz.. Lütfen yapılan yorumları "art niyetli yaklaşımlar" olarak düşünmeyin.. Zira amaç gelişmek.. geliştirmek.. Başarılar diliyorum..

artdevil

👑Efsanevi Grafiker👑
görüşlerimi bende bildirmek isterdim fakat bu bi yarışma olduğu için sadece başarılar demek istedim..
umarım herkese başarılar deyip ve başka birşey dememem hakkında yalnış bir anlaşılma olmaz saygılarımla
tekrardan bütün yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum

ramazan1987

🌱Yeni Üye🌱
gönderilen afişler sıralamasında ilk 3 e girer.. ödül alır yani..

@nick

🏅Acemi Tasarımcı🏅
sponsor firmaların logolarını belli olsun diye beyaz yapabilrdin.

başarılar.

child_play

♾️Grafik Gurusu♾️
Görsel seçimi, slogan seçimi, kime hitap ettiği ya da edeceği, sponsor logoları, "i"lerin detayları... vs... Bunlar hakkında gerekenleri arkadaşlar söylemişler. Benim dikkatimi asıl çeken şurası (aynen aktarıyorum) :

"Günümüzde yaklaşık 92 değişik üründe(*), 46.523 bin(**) hektarlık arazi üzerinde(***) 12.270 kadar üretici(****) 168.306 ton organik üretim yapmakta,(*****)çevresine olduğu kadar tüketicisine ve üreticisinede(*****) yarar sağlamaktadır."

* : Virgül. (Bakınız ***)
** : Burada 46 milyon 523 bin mi demek istenmiş, yoksa asıl rakam 46.523 olarak doğru yazılıp da oradaki (bin) kelimesi mi fazla çözemedim!
*** : "92 değişik üründe"den sonra satırbaşı olduğu halde virgül koymuşsunuz. Yeni bir paragrafta virgül işareti koymasaydınız bile bu görmezden gelinebilirdi, ancak "hektarlık arazi üzerinde"den sonra yeni bir paragrafa geçilmediği halde virgül konulmaması anlam değişikliğine ya da anlam karışıklığına neden olabilir! Noktalama işaretlerinin doğru kullanılması ve biraz da Türkçe'nin doğru kullanılmasıyla alakalı bir durum!
**** : Üretici. (Bakınız ******)
***** : Virgülden sonra boşluk bırakılmalı! (Bu detayı görmezden gelmiştim, ama gayemiz "gelişmek" ve "geliştirmek" olduğuna göre, yapmışken tam bir yorum yapmak istedim)
****** : "de" bağlacının ayrı yazılması gerek. Ama burada daha da önemli bir ayrıntı; **** ile işaretli üreten anlamındaki "üretici" kelimesinin, "çevresine olduğu kadar tüketicisine ve ÜRETİCİsine yarar sağlamaktadır"daki yanlış kullanımıdır. Yani üretici kelimesinin; bu kelimenin devamında gelen kelimeleri de kapsaması. Bu durumda şu şekilde yorumlanabilir: ......kadar üretici, 168.306 ton organik tarım yapmakta, çevresine olduğu kadar tüketicisine ve ÜRETİCİSİNE (yanlış anlamda kullanılan sözcük: üretici, üreticisine yarar sağlamaktadır) de yarar sağlamaktadır." Bu sorun şu şekilde düzeltilebilir: ......kadar üretici, 168.306 ton organik tarım yapmakta, ELDE EDİLEN ORGANİK ÜRÜNLER (eklenmeli), çevreye olduğu kadar tüketicisine ve üreticisine de yarar sağlamaktadır."

Son olarak gözümü yoran bir ayrıntı; satırların birbirini bloklaması amacıyla her satır için farklı yazı puntosunun uygulanması.

Saygılarımla...
(Yorumda art niyet aramayınız lütfen. Biz grafik tasarımcıların çoğu kez yaşadığı bir gerçektir bu. Örneğin müşteri "ben buradayım" diye avaz avaz bağıran kocaman hatayı görmez, bu küçücük detaylara takılır. Bu çoğumuzun başına gelmiştir diye düşünüyorum. Sadece bu anlamda bu konuya değinmek istedim. Yorum gelişmek ve geliştirmek amacı taşımaktadır.)