Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

otomobil illustrasyon

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
otoa.jpg

Illustrator; pentool, gradient, mesh

Benzer konular

mexzar18

🏅Acemi Tasarımcı🏅
eline sağlık öncelikle güzel bi çalışma bazı yerlerde güzel geçiş kullanmışsın ama arabanın sol tarafı fazla siyah olmuş daha net çalışabilirsin farlarda fazla gerçekcideğil biraz yapay olmuş onlar üzerinde biraz daha çalışmanı söyleyebilrim

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
3D Max kurulu bile değil canım benim, unuttum bile programı kullanmaya kullanmaya... iyi şımarayım bu yoruma hakkımdır :D

mexzar18 otomobil fotoğrafının aynısı, ekleme çıkarma yok; siyah olan yerler fotoğrafında siyah olduğu için siyah... farlar üzerinde yeniden düşüneceğim, ama sis farları üzerine normal farlar yine tıpa tıp çünkü. Değiştirmrm yanlış olur. :) çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Imperatore34

🌟Usta Tasarımcı🌟
Iyi başlanmış ancak yarım bırakılmış bir çalışma havası veriyor. Bence üzerinde çalışmalısınız, çok daha iyi olabilir. Referans görüntü ile aynı olup olmamasının hiçbir hükmü yok, önemli olan çalışmanızın bakan kişiye verdiği gerçekçiliktir.. Referans görüntüye bakıpta çalışmanızı öyle yorumlarsak zaten başta çalışmanıza saygısızlık etmiş oluruz.. Benim için ORJİNAL olan görüntü de artık çalışmanızın kendisidir.. Bu mantalite ile yorum yapılacak olursa;

1-Aracın çevresinde camlarını da görebilmemize imkan tanıyacak kadar etkin bir ışık var, ancak camlarını göremiyoruz, bu da camlarına gölge düşmüş bir arabadan çok, camları çizilmemiş bir araba görüntüsü veriyor.

2-Açıklamanızda ''Mesh tool'' kullandığınızı işari olarak belirtmişsiniz, ancak araçtaki renklendirmeyi tekrar tekrar incelememe rağmen sıradan gradient ile yapılmış bariz bir renk geçişine dahi rastlamadım diyebilirim.. Araçta düz renklendirme var gibi geldi.. Doğal olarak bu durum ''Mesh tool'' ile renklendirilmiş bir çalışma hissini vermiyor. Daha çok clipart tadında bir çalışma gibi..

3-Ufak ta olsa keskinlik yumuşatma sorunu var. Örnek olarak ön tekerleğin altındaki gölgede küçücük bir keskinlik hatası mevcut ve bu küçücük hata tekerleği o kısımdan yamuk gibi gösteriyor. Bir de lastiğin yuvarlak şekline uymayan lastik yanağı üzerindeki ''efoja'' yazısının dümdüz oluşu lastikteki yamukluk havasına katkı sağlıyor. Bu gibi detaylar bazen çalışmanın tamamı kadar önemlidir. Ovallikten keskinliğe geçiş konusunda da benzer keskinlik hatalarını aracın kanadındaki geçişlerde, tamponun altındaki geçişte ve cam kısmından tavana geçişte görmek mümkündür..

Çalışmanızı fazla eleştirmişim gibi görünse de aslında bahsettiğim tüm bu görsel kusurlar çalışmanızın üzerinde biraz daha vakit ayırmanız ile rahatça düzeltebileceğiniz ince ayarlar diyebiliriz.

Emeğinize sağlık, saygılarımla...

Son düzenleme:

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
1. bu konuda bir saflık yapmışım, açıklama yapmama hakkımı kullanıyorum alt dudağımı ısırarak :D

2.Işıklar oldukça keskin gerçekten de meshlik gradientlik vs. durum yoktu görselde. Mesh kullanımı sis lambalarında mevcut, jantlarda blend uygulaması var. Genel kullanım pen tool...

3.Harika tavsiyeler, çok teşekkür ederim.

Çalışmaya eleştiriyi bu şekilde yapmanız harika görmem lazım bir şeyleri yoksa anlamı olmaz. Bu konuda 2 gözden fazlası daima iyidir. Zaman ayırmışsınız bu apayrı bir minnet meselesi benim için.

harunirgin

♾️Grafik Gurusu♾️
bu konuda pek uzman değilim ama çalışman bana son derece çekici bir otomobil izlenimi verdi. yalnız bir şey merak ettim, lastiklerin markasını yazmışsın ama otomobilin markası nedir?.. merak ettim gerçekten :rofl::rofl::rofl:

crazyglad

👑Efsanevi Grafiker👑
Koyuluktan detaylar kaybolmuş
Eline sağlık

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Koyuluktan değil tamamen saflıktan,:angel:eek:tomobilin bitmiş hali bu :smile: ne desem boş vallahi.:sweating:

Otomobil_by_praebia.jpg