Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Outline çizgisinde kalp yapamıyorum

kahan.35

🏅Acemi Tasarımcı🏅
slm arkadaşlar,
corel'de çalışma yaparken küçük kalplerden büyük bi kalp yapmak istedim ama bir türlü olmadı,
şunu söylemek istiyorum küçük kalplerden büyük bir kalbin outline çizgisi üzerinden tek bir kalp yapabilmek,
sitenin içinde gezdiğim kadarıyla böyle bir çalşıma göremedim,
bilen arkadaşların yardımını bekliyorum,
şimdiden herkese teşekkür ederim...

graphic1kq6.jpg

inş. resim gözükür çünkü resimde daha rahat anlatacağıma inanıyorum kendimi,
ama bi sorun var,
resim ekleme bölümünü okudum ve orda yazılanları harfi harfine yapıyorum,
fakat benim ekranımda çıkmıyor resimler,
inş. sizin ekranınızda çıkıyordur, yaptığım resim...

Benzer konular

mtozer

🌱Yeni Üye🌱
Arkadasım

kalp seçili iken + tuşuna bas. Basınca sana kalbin bir kopyasını oluşturacak. o kopyayı köşelerinden (düğüm noktalarından) tutup büyütebilirsin.

Anladığım kadarıyla bunu soruyorsun değil mi?

ajansnet

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Büyütürken de Shift'e Basılı Tut :)

kahan.35

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar tam 40 tane küçük kalp yaptım ve bir tane de büyük bir kalp yaptım,
bu 40 tane küçük kalbi bir tane olan büyük kalbin outline çizgisine otomatik olarak yerleştirmenin yolunu arıyorum,
bu işin öyle tek tek 40 tane kalbi bir tane kalbin outline çizgisene eklemek hem zaman alır hemde diğer işlerin vaktinden çalar,
yani bu tarzda bişiler yapmam gerekirse bir kısa yolu yada bir komutu gibi bişileri arıyorum,
ben uğraşıyorum uğraşıyorum ama bir türlü beceremedim,

konuya cevap yazan arkadaşlara da çoooook teşekkür ederim..

Emeğe Saygı

koma

🌱Yeni Üye🌱
Basit bir yolu ya da hazır bir yolu yok. Corel'de macro'lara aşina isen Oberon Fit Objects To path macrosunu kullanabilirsin.

Bu işine yaramazsa 40 adet kalp için basit bir blend efekti kullanıp, pland yolunu da (path) çizdiğin büyük kalp olarak gösterirsen küçük kalpleri büyük kalbin outline'ına yerleştirmiş olursun.

grafifun

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ah dostum bunu yapmanın yolu o kadar kolay ki, yani çocuk oyuncağı gibi bişey :))
öncelikle büyük kalbi çiz, daha sonra ufak kalplerden de 2 tane çiz, bunu yapmak hiş zor değil ve zaman almaz. daha sonra, ufak kalplerden biri seçiliyken Interactive Blend Tool' tıkla
ve maouse ile diğer ikinci küçük kalbin üzerine sürükle.
evet gördüğün gibi bir doğru boyunca kalpler sıralandı.
ama büyük kalbin şeklini almadı henüz.
Interactive Blend Tool modunda olduğun için yukarda bu tool'a ait ayarlar çıkmış olması lazım. o ayarların en sonunda path properties var. onu tıkla açılan pop up da new Path i tıkla maose'un değişik kıvrımlı bir ok şeklini aldığını göreceksin
bu durumda maosu büyük kalbe tıkla.
bu kadar basit. daha sonra aynı ayar bar'dan başka ayarlar da yapabilirsin. mesela kalplerin sayısını değiştirebilirsin.
diğer taraftan ilk baştaki kalplerin yerini mausla sürükleyerek istediğin yere getirebilirsin.
dur bakalım eğer becerebilirsem birde resim ekleyeyim

derscg5.jpg

bir daha deneyeceğim resim eklemeyi. öncekinde sorun oldu galiba
dersxh5.jpg

evet arkadaşlar resim şimdi geliyor renkler rgb olması gerekiyormuş. bunu bilmiyorum düzelttim.
derscopyod1.jpg

1452

🌱Yeni Üye🌱
boncuk

cok tesekkur ederım arkadaslar ne zaman aradıgım bır seydı benımde pekı bunların hepsinin içine birden nasıl boncuk yerleştirebiliriz benım cok zamanımı alıyor bu ıs ve hemen hergun katsılasıyorum demek ıstedıgım elımde hazır olan bır boncuğu bunların icine nasıl yerleştirebılırım ben bir yuvarlak üzerine yuvarlaklar dızıp bunların ıcıne boncuk yerleştirmelıyım sayenızde yuvarlakları sıraladım dıger cemberın uzerıne bırde boncukları bır defada yerlestirebilirmiyiz coooook tesekkurler arkadaşlar

Son düzenleme:

firkete

🏆Pro Tasarımcı🏆
her şey bu kadar açık bir şekilde ortadayken daha neyi soruyorsun anlamadım..
yani bu kadar armut piş ağzıma düş lük yapmayın.

kalbe yaptığınınz uygulamayı aynen boncuğada uygulayın

kahan.35

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Grafifun sana ne kadar teşekkür etsem azdır ark.
Allah Razı Olsun,
Emin ol çok büyük bi iyilik yaptın,
Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler

ajansnet

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Öğrenmenin yaşı yokmuş
Yıllardır Bunu Denememiş olmaktan utandım.
Çok Sağol Grafifun.

grafifun

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
reca ederim arkadaşlar. burda niçin varız hepimiz. öğretmek ve öğrenmek için varız tabiki. analaybildiğim, çözebildiğim bütün sorunlara cevap vermeye çalışıyorum..

sezgi-sirin

🌟Usta Tasarımcı🌟
bilmiyordum. teşekkürler. yararlı bir bilgi olmuş.