Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Öyle bir meslek ki bizimkisi aştan da öte...

caferaslan

🌱Yeni Üye🌱
Öncelikle merhaba, Yazılan tüm yazıları pür dikkatle içim acıyarak okudum. Bütün meslektaşlarım doğruları söylemişler. Ben Ankara'da yaşıyorum ve bu meslekte 19 yılımı geride bıraktım. Bir sürü öğrenci yetiştirdim (öğrenci derken usta çırak manasında). Bilmiyorum benden daha eskiler de vardır burada onlar daha iyi anlayabilirler beni. 19 yıl gerisine baktığımda siyahbeyaz ve 10 inçlik bilgisayarlarda tasarım öğrenmeye çalışıyorduk. İçimizde öyle bir aşk vardı ki kendimizi ispatlama peşinde koşuşturup duruyorduk. Tabi o zamanlar grafiker denildi mi bir saygı uyanırdı insanlarda. O zamanlar grafik tasarım kursu veren belediyelerin dandik kursları yoktu. Gerçekten çizerek yaşayarak ve anlayarak öğreniyorduk. 19 yılımı geride bırakmışım ve hala tam manasıyla grafiker oldum mu bilmiyorum. Elimizde beynimizde ne bildiğimiz varsa herkesle paylaştık. O zamanlar maaşlarımız gerçekten tatmin ediciydi. Hatta şöyle söyleyeyim; bir saatte bir maaş kazandığımı da hatırlıyorum. Bugünlere geldik ve hele dik ve onurlu duruşumu bozmadım. Asla ucuz iş yapmadım yaptığım işin de hakkını verdim. Hala maaşla çalışıyorum ve 19 yıl boyunca sadece 3 işyeri değiştirdim (birisi kendi deneyimimdi). Yetiştirdiğim her kişiye bunu aşılamaya çalıştım. Aman dik durun ve her zaman son sözü söyleyen siz olun diye. Çoğuyla gurur duyuyorum çok iyi yerlere geldiler. Sizlere şunu söylemek istiyorum her matbaa her ajans grafiker bulabilir. Bizler de her zaman iş bulabiliriz. Yeterki kendinizi herşeye hazırım gibi göstermeyin. Dik durun, etkileyin, Tabiri caizse yüksekten bakan siz olun. Yaptığınız işi düzgün yapıp arkasında durun. Görün o zaman vazgeçilmeyen siz olacaksınız. Benim öğrendiğim bir şey var bu meslek hayatımda. Herşeyin en iyisini grafiker bilir. Matbacının yerine o düşünür. En iyi türkçeyi kullanır, en zarif o düşünür. Hesapları iyi yapar....
Son söz olarak eğer ki biz grafikerler ailesi hatta en azından kendi illerimizde birbirimizle iletişim içinde olabilirsek ve ortak kararlar almaya çalışırsak birlik beraberlik sağlayabilirsek maaş sorununun çözümlenebileceğine inanıyorum. Bunu hemen başaramayabiliriz belki ama başlangıç da bitirmenin yarısıdır.

Tüm meslektaşlarıma saygılarımla...