Arkadaslar sitenize yeni kayit oldum. Bu yuzden konuyu tam olarak nereye acacagimi bilemedim kusura bakmayin. Kucuklukten beri hayalim buyuk bir oyun firmasinda oyun ici grafikerligi yapmakti. Yani oyun ici modellemeler yapmak. (Ornegin araba, bina, ev, agac, karakter kisacasi oyun ne ile alakali ise...) Bunun icin hangi okula gitmem hangi programla ugrasmam gerekir? Bu konuda beni aydinlatirsaniz cok sevinirim.
Simdiden cok tesekkur ederim...
Merhaba;
Konuyu nereye acmaniz gerektigi konusunda net bir sey soyleyemeyecegim, ancak eminim adminler anlayis gostereceklerdir.
Oyun grafikleri konusuna gelince.
Her nekadar konunun uzmani sayilmasamda bazi seyler aktarabilirim,
Oncelikle oyun grafikleri icin basit bir tanimin yada bir programin tekbasina kullanilmasinin ihtiyaci giderdigini soylemek cok zor.
Oncelikle oyun grafiklerinden ziyade grafigi iyi bilmek gerekir diye dusunuyorum.
Sonrasinda bir yada bir kac programda uzmanlasmak sizi grafik hazirlamak icin motive edebilir ama yeterli olduguna kanaat getirmek sen ve hedef kitlendir desek sanirim yanlis olmaz.
Programlar cok cesitli ve yukarda da yazdigim gibi tek bir program tum grafikleri hazirlamak iyin yeterli olmaya bilir.
Photoshop, 3dMax, Cinema vb. programlar en yogun kullanilan programlardan.
Temelde ayni gibi gozukselerde bu programlar birbirinden farkli ve her biri icin uzmanlik kazanmak cok zaman alabiliyor.
Onun icindirki oyun firmalari grafikerler konusunda farkli dusunceye sahipler ve model icin ayri, cizim icin ayri, detay calismalari icin ayri elemanlar alabiliyor veya ariyorlar.
Bu konuda isbulma sitelerinde arama yapip istenen kriterler hakkinda bilgi edinebilirsiniz.
Okula gelince Guzel sanatlar yada grafik bolumu okumak dogru bir tercih olur diye dusunuyorum ama param cok zamanim az dersen yurt disinda kisa vadede ( ki en kisa olani 1 yil diye biliyorum ) game graphic development adi atinda bi suru kurs ve universite bu egitimi veriyor. Benzer kurslarin turkiyede de oldugunu biliyorum ama nedir nedegillerdir bilemiyorum.
Konu cok genis ve kisa bi cevap size yetmeyebilir, o yuzden internette biraz daha arastirmanizi tavsiye ederim.
Basarilar dilerim insallah yardimi olur.