Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

patron sigortamı yapmıyor !!!

CTRL_z

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
3 aydır bir matbaada çalışıyorum, işe başlarken sigortamı 2 ay sonra yapacağını söylemişti sebebide kimse kalıcı olmuyormuş bende tamam dedim,şimdi 3 ay oldu hatta geçiyor hala birşey yok ortada. Aslına bakılırsa işten memnunum,evime yakın,maaş iyi,işime karışan yok ama sigortamda yok..
ne yapmalıyım ?

Benzer konular

Pınar Bozdemir

👑Efsanevi Grafiker👑
Merhaba,

Sigortalarını yatırmayan patronun ilerde ceza ödeyecek nasıl olsa..Tüm işyerleri ilk iş gününde sigortanı başlatmalı hakkınızı aramamışsınız ben olsam şikayet ederdim...İşten memnuniyetiniz olabilir ama ilerde yatmayan her ay ve gün için size sıkıntı olacak sigorta

Saygılar

Olsinwe

🌟Usta Tasarımcı🌟
170 ara kimlik bilgilerini ve çalıştığın firmanın adresini ver anında gelip işlem yapsınlar senin isminide gizli tutarlar zaman kaybetme ben olsam çoktan şikayet etmiştim.

grafiker_emrah

♾️Grafik Gurusu♾️
Daha önceki çalıştığım iş yerinde seninle aynı durumu birebir yaşadım ben. Bende memnundum işimden , herşey iyiydi ama sağolsun patron müsfettesi sigortamı yapmadı, baktım yapacağıda yok anca oyalama en sonunda bıraktım işi. Sana tavsiyem ya otur öyle yada böyle yaptır sigortanı yada anında bırak işi. Yazık günha o geçen günlere. İlerde emekli olacağın zaman 1 günü bile ararsın...

CTRL_z

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için..
hoş gerçi daha ne yapacagımı bilmiyorum :(

Olsinwe

🌟Usta Tasarımcı🌟
Çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için..
hoş gerçi daha ne yapacagımı bilmiyorum :(

Zaman kaybetmeden dediğimizi yapmanı tavsiye ederim. İşverenle konuşup sigortanı yapmanı isteyebilirsin eğer yapmazsa şikayet etmeni tavsiye ederim hakkını bırakma hiç bir yerde. . Yapmadığı ayların ücretini'de talep et

CTRL_z

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Geçenlerde konuştuk hatta tartıştık ama hala sonuç yok.
sigortamı yapın yapmıyorsanızda parasını verin dedm yok 2sinede yaklaşmıyor.
Ne insanlar var !

Value

Hasta la vista
👑Efsanevi Grafiker👑
Yavrucum beklediğin kabahat..
Hakkını aramanı tavsiye ederim zira bu şekilde tartışarak vs. işin içinden çıkamazsın, kaldı ki işverenlerin bu konudaki pişkinliklerinden yanlarına varılmıyor..

Kaçak işçi çalıştıranları İHBAR ETMEK İSTEYENLERE özel bir hat: Alo 170

Türkiye'de yaklaşık 11 milyon kişi, sigortasız çalışıyor. 2008'i 'kayıt dışı istihdamla mücadele yılı' ilan eden hükümet, denetimleri sıklaştırıyor.
Sonuç vermesi beklenen en etkili proje ise 'Alo 170 kaçak işçi ihbar hattı'.

Çalışanlar veya yakınları, bu numarayı arayarak ihbarda bulunabilecek. Başvurular gizli tutulacak ve müfettişler işyerine anında baskın yapacak.

Kaçak işçi çalıştırdığı tespit edilen firmalara ağır müeyyideler uygulanacak. Para cezasının yanı sıra 5 yıl boyunca kamu ihalelerinden men söz konusu olabilecek.

Ayrıca kaçak işçinin hemen kayıt altına alınması sağlanacak. Çalışma Bakanlığı, ihbarda bulunan kişinin işten atılıp atılmadığını da takip edecek.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) son işsizlik verilerine göre istihdam edilenlerin toplam sayısı 23 milyon 361 bin. Kayıt dışı istihdam ise yüzde 48,2. Buna göre yaklaşık 11 milyon kişi kaçak olarak çalıştırılıyor. Kayıtdışı istihdam, ekonominin belini büken sosyal güvenlik açıklarının önde gelen sebeplerinden biri. Ayrıca devlet için ciddi anlamda vergi kaybına sebep oluyor. Ekonomistler, kayıt dışlığı Türkiye'nin üç önemli sorunundan biri olarak görüyor. Kayıt dışı istihdamın yüksek olması, hükümeti harekete geçirdi. 2008'de kaçak işçiliğin önlemesi için bir dizi önlem devreye giriyor. Öncelikle işveren üzerindeki istihdam yükleri azaltılarak hem yeni istihdama imkan sağlanması hem de kayıt dışının kayıt altına alınması hedefleniyor. Bu amaçla hazırlanan istihdam paketi önümüzdeki hafta Bakanlar Kurulu'na gelecek. İstihdam paketi, özürlülerin priminin devlet tarafından ödenmesinden idarî yüklerin azaltılmasına, 2009'dan itibaren SSK primlerinde 5 puanlık düşüşten kıdem tazminatında yeni düzenlemeye kadar işverenin yüzünü güldürecek bir dizi önlem getirecek. Diğer yandan da bütün bu özendirici tedbirlere rağmen gerekli adımları atmayan işveren sıkı takibe alınacak. Bu adımlardan en önemlisi 'Alo 170 kaçak işçi ihbar hattı.' Önümüzdeki günlerde hızla devreye sokulacak hat, ihbarların zamanında ve kolayca yapılmasına imkan verecek. Kayıt dışı istihdamla mücadelede polis ve jandarma gibi kolluk kuvvetlerinden de yararlanılacak. Ayrıca kaçak işçilikle mücadele için sendikalarla işbirliğine gidilecek. Sendikalar Yasası'nda yapılacak değişiklikle örgütlenmenin önündeki engeller kaldırılacak. Böylece işyerlerinde sendikaların daha kolay örgütlenmesi sağlanacak. Örgütlenmenin sağlandığı işyerlerinde kaçak işçiliğin en aza ineceği öngörüsüyle kayıt dışıyla mücadelede sendikaların desteği alınacak. Çalışma Bakanlığı bünyesinde de kayıt dışıyla mücadeleyi takip edip yönlendirecek özel bir ekip kurulacak.

Kayıt dışı denetimi yetersiz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı verileri, halihazırdaki kayıt dışı mücadelenin ne kadar başarısız olduğunu ortaya koyuyor. İstatistik Kurumu'nun 11 milyon insanın kayıt dışı çalıştığını açıklamasına karşın bakanlık 1 yılda bunlardan yalnızca 39 bin 258'ini tespit edebildi. Ekim 2006 ile Eylül 2007 arasında 126 bin 10 işyeri denetlendi. Bu denetimler sonucunda 39 bin 258 kişinin kayıt dışı çalıştığı tespit edildi. Yakalanan kayıt dışı çalışan sayısı, toplamın ancak binde 3'ü.

Alıntıdır

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Geçenlerde konuştuk hatta tartıştık ama hala sonuç yok.
sigortamı yapın yapmıyorsanızda parasını verin dedm yok 2sinede yaklaşmıyor.
Ne insanlar var !

Hiç bire yere şikayet edemezsiniz. Halinizden memnun paşa paşa işe gider gelirsiniz. Boşuna uğraşmayın. Hem memnunsunuz hem isyanlarda..

Kendinizi kullandırmayı 3 senedir bir şekilde devam ettiriyorsunuz. Sonuç (Asgari 295 TL üzerinden ) 3 yıllık sigorta karşılığınız: 36 Ay / 1095 gün. 3 Yıldır sizden ekstra alınan ücret 10,500 civarında..tazminatı, kıdemi ıvır cıvırı totalde 15,000 civarı...

Tebrikler.

CTRL_z

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Hiç bire yere şikayet edemezsiniz. Halinizden memnun paşa paşa işe gider gelirsiniz. Boşuna uğraşmayın. Hem memnunsunuz hem isyanlarda..

Kendinizi kullandırmayı 3 senedir bir şekilde devam ettiriyorsunuz. Sonuç (Asgari 295 TL üzerinden ) 3 yıllık sigorta karşılığınız: 36 Ay / 1095 gün. 3 Yıldır sizden ekstra alınan ücret 10,500 civarında..tazminatı, kıdemi ıvır cıvırı totalde 15,000 civarı...

Tebrikler.

3 yıl değil 3 ay oldu,problem ileri gitmeden hallolması için sizlerden yardm istiyorum olay budur.

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
3 yıl değil 3 ay oldu,problem ileri gitmeden hallolması için sizlerden yardm istiyorum olay budur.

3 yıl değil, 3 ay oluncada birşey değişmiyor. Yapıyorsan yap, yapmıyorsanız yarın gelmiyorum dersiniz. Çalışana iş, iş verene çalışan çok ortamındayız.

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
valla sonucu bilmem de biz eşşek oldukça semer vuran çok olur, orasını biliyorum işte xD

alicinki

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.alicinki.com
Elinde iki ucu moklu değnekle ya da ağızında tükrük sakalla bıyık arasında kalakalmışşın. Allah yardımcın olsun.

irm.art

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Bende merak ettim şimdi sonuç ne oldu? Ama kabahat bu şekilde çalışmaya devam edenlerde ettirenlerde...

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Bende merak ettim şimdi sonuç ne oldu? Ama kabahat bu şekilde çalışmaya devam edenlerde ettirenlerde...

İki alternatif var:)
* Sanırım işten çıktı..İnternet ortamında değil..
* Patron yazdığını okudu:)

CTRL_z

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
heyyy burdayım dedikodumu yapmayınn :D
işten çıkıyorum ay başı başka iş buldum :)