Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

PC alıcam amd mi intel mi

Designerrr

🌟Usta Tasarımcı🌟
Herkese merhaba...

Arkadaşlar intel core dou 2 çift çekirdek almayı düşünüyorum ama, amd mi almalıyım karar veremedim. Grafik için hangisini almalıyom. Oyunla hiç işim olmaz.

Aşağıya intel için düşündüğüm sistemi yazıyorum;

Cpu: intel core2 duo E700 2.8 ghz, 64 bit

Anakart:Gıgabyte 4 ddr2 ram slotlu, sataII falan filan...

Ram: 4 gb kington 1066 mhz (2x2gb)

Ekran kartı: sparkle 9600GT 256 bit 2 gb (2 yazmış bilgisayarcı ama ben 1 gb olduğundan şüpheleniyorum.:D)

hdd: 500 gb 7200 prm, 16 mb...
kasa: aopen 350 w
monitör: samsung 22" lcd

Kafamda şuan bu sistem var 1300 tl gibi bi rakam tutuyor sizce uygun mu yoksa amd mi toplamalıyım yada bu sistemde güncelleme mi yapmalıyım???
Yardımlarınız için şimdiden teşekürler...

Designerrr

🌟Usta Tasarımcı🌟
bi tane donanımdan anlayan arkadaş yok mu:sweating:

Zynopsis

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bormat.net
şimdi intel ve amd arasında artık pek fark yok.. bndan 10 sene önce sorsaydın bende sana derdim ki AMD al... ama şu an gerçekten AMD&ATI ortaklığı çok stabil sistemler çıkarabiliyor..
ben E serisi core2duo almandan yana değilim kırpılmış oluyorlar bildiğim kadarıyla... ekran kartını ATI HD serisi işlemcinide AMD olarak değiştirirsen 1000 lira gibi bir sistem elde edersin.. bu arada flood yapmak yasak forumda... anlayan zaten sana yazar ;)

insidethefire

🌟Usta Tasarımcı🌟
intel al, eğer 3D çalışmıcaksan yeterli bi sistem

intel + nvidianın gücü tartişilmaz derim bende, uyumluluğuda ayni sekilde

ayrica adobe programlarinin nvidia kartlarla performansi daha iyi

enesarda

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bütçen kısıtlıysa amd tavsiye ederım hem uygun hemde hızlı ayrıca ıntelden de bırkaç ozellıgı saymaZsak pek fark yok ...ama eger tasarım amaçlı kullancaksan hiçbirini alma derim . direk mac tabiki...

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Bütçen kısıtlıysa amd tavsiye ederım hem uygun hemde hızlı ayrıca ıntelden de bırkaç ozellıgı saymaZsak pek fark yok ...ama eger tasarım amaçlı kullancaksan hiçbirini alma derim . direk mac tabiki...

Mac İntel ve AMD dışında bir işlemci mi kullanıyor :)

AMD derim..

ßenim PC AMD Quat işlemci hızından gayet memnunum..
Her türlü işi de yapıyorum.. Kasmıyor. 4-5 programla aynı anda çalışıyorum.

silvershadow

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.recepdurali.com
Hala sistemi almadıysan 1300 civarına 4 çekirdek sistem listesi çıkarabilirim :) ve istanbulda oturuyorsan sana direk bayi fiyatına alabileceğin adreste verebilirim...

Bayfresh

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Bence Intelden sasma. Ayrica LCD olarak Eizo (DTP'cilere ozel) markasini oneririm. (bende bu LCD markasini kullaniyorum ve cok memnunum)

Tabi Samsung LCD den daha pahali ama arasinda daglar kadar kalite farki var. Grafiker onemli hususlardan birtanesi LCD ekranin renk kalibrasyon ozellikleridir.