Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Pdf Sorunu

salih_kent

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Merhaba,

indesign'da hazırladığım çalışmayı sayfa sayfa pdf yapıyorum. Ancak bazı sayfalarda resimleri pdf ye almayıp bunun yerine siyah bir kare zemin atıyor.

Acaba nedir nedir? nedendir? :)

Benzer konular

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
ben tek şey anlamadım neden sayfalar tek tek PDF'e attiyorsunuz, File - Adobe PDF Presets - Higt Qualiti Print - tüm dokuman PDF yapar..

resimler kaybolmamısıiçin Embed özeliyi kullanması tavsiye ederim

Bunun için Window - Links

Links paletine gelip Shift tuşu ile beraber tüm resimleri seçiyoruz, Link paletinde üste sağ köşesinde küçük bir üçgen var onu tıklayarak, çıkan menüdan Embed File diyoruz (ama bu özeliyi verdıktan sonra resim üzerinde her hangi bir hareket edemezsınız)

Yunus PARLAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.evdetasarim.net
ben tek şey anlamadım neden sayfalar tek tek PDF'e attiyorsunuz, File - Adobe PDF Presets - Higt Qualiti Print - tüm dokuman PDF yapar..

Links paletine gelip Shift tuşu ile beraber tüm resimleri seçiyoruz, Link paletinde üste sağ köşesinde küçük bir üçgen var onu tıklayarak, çıkan menüdan Embed File diyoruz (ama bu özeliyi verdıktan sonra resim üzerinde her hangi bir hareket edemezsınız)

Kasta yardımın için teşekkürler ama ben şuna deyinmek istiyorum. Embed özelliği kullanışlı olduğu kadar dezavantajlarda içermektedir. Embed edilen bir görseli daha sonra Embed den çıkarmak icap edildiğinde jpeg olarak müdahele edilir ve bununla beraber görselde kayıplar yaşanması da olasıdır. Bu sebeple yaptığınız çalışmayı Embedlemek yerine İnDesing da File > Package şeklinde dosya halinde muhafaza etmenizi tavsiye ederim. Saygılar.

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
Kasta yardımın için teşekkürler ama ben şuna deyinmek istiyorum. Embed özelliği kullanışlı olduğu kadar dezavantajlarda içermektedir. Embed edilen bir görseli daha sonra Embed den çıkarmak icap edildiğinde jpeg olarak müdahele edilir ve bununla beraber görselde kayıplar yaşanması da olasıdır. Bu sebeple yaptığınız çalışmayı Embedlemek yerine İnDesing da File > Package şeklinde dosya halinde muhafaza etmenizi tavsiye ederim. Saygılar.

evet, Yunus, doğru;) bu özelik daha da güzel çünkü tüm fontlar, resimler ayrı bir klasöre topluyor

hatorladığın için teşekkür ederim

salih_kent

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐

yardımınız için teşekkürler arkadaşlar..

Embed'lemek sorunumu giderdi..

Niye tek tek pdf yaptığıma gelince, biraz saçma gelebilir ama indesign'da henüz ısınma turları atıyorum. Yani gözüme kestirebildiğim sayfaları indesign da yapıp montajı draw da yapıyorum :) alışıncaya kadar böyle :)

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
yardımınız için teşekkürler arkadaşlar..

Embed'lemek sorunumu giderdi..

Niye tek tek pdf yaptığıma gelince, biraz saçma gelebilir ama indesign'da henüz ısınma turları atıyorum. Yani gözüme kestirebildiğim sayfaları indesign da yapıp montajı draw da yapıyorum :) alışıncaya kadar böyle :)

:) güzel bir yöntem, bence böylece kendi işleri zorlaştırıyorsunuz:emo1:

indesign da yaptın, yavaş olacak ama alışırsınız, bir de indesign bana gore montaj, mizanpaj, dekupaj yapımı çok rahat bir programm

kolay gelsin

ozkanozel16

🏆Pro Tasarımcı🏆
indesign deqube yapabiliyomu???... Hangi araçla, normal Ps deki gibimi?
(ben çok tazeyimde bilmiyom, cehalet)

cem bulut

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
dekube yapılır elbette
pen tooh 'u dene. üstten üçüncü obje. ya da P tuşuna basarsan gelir
indesign sorularınız için özel mesaj atabilirsiniz, yardımcı olurum arkadaşlar

hknymz

🌱Yeni Üye🌱
Dekupeyi photosapta yap,path ini sakla,dosyayı psd olarak kaydet,in design dan psd leri çağırarak dekupe yaptığın dosyayı rahatlıkla kullanabilirsin.