Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

PDF Yapmada Sorun ve 1-2 Ek soru daha

tago

🌱Yeni Üye🌱
Merhabalar

Quark ile dergi hazırlıyorum.
Çalışmamı pdf haline getirip o şekilde matbaya yolluyorum. Fakat PDF yaptığımda yazılar 4 renk siyah oluyor. Doğal olarakta bu şekilde basılamıyor dergi.

Ekran görüntüleriyle olayı anlatmayı daha mantıklı bulduğum için resimler üzerinden devam ediyorum.

97631781.jpg

Bu şekilde kayıt ettiğimde yazılar 4 renk siyah çıkıyor.

22846555.jpg

Bu şekilde kaydettiğimde yazılar normal çıkıyor fakat pantone renklerle birlikte pdf oluyormuş. Böyle olmaması gerekliymiş.

Bir kaç sorum daha olacak bununla bağlantılı.
Örneğin kırmızı zemin kullanıyorum dergide fakat bu kırmızı tam istediğim gibi canlı çıkmıyor. Sebebi pdf ayarlarından mıdır? Yoksa matbaanın makinasıyla ilgili olabilir mi? Renkleri daha canlı göstermek için ne yapabiliriz?

Yardımlarınızı bekliyorum.

Benzer konular

C3ng0

👑Efsanevi Grafiker👑
Ekran kalibrasyonu ile ilgili olsa gerek sorununuz....
Monitörün yanıltma oranı yüksek....

tago

🌱Yeni Üye🌱
Hadi renkler ekran kalibrasyonum yüzünden kötü çıkıyor onu ardaştırıp bir hal yoluna koyarım ama şu pdf yaparken nasıl ayar çekmek lazım onu bilemiyorum asıl yardım istediğim konu o.

seabis

🌟Usta Tasarımcı🌟
Quark'ın kendi PDF motoru ile PDF oluşturmaktan vazgeçip PDF oluşturmak için bence poscript kaydedip distillerden Press Quality seçeneği ile PDF oluşturun.

seabis

🌟Usta Tasarımcı🌟
Forumda olması lazım. Arayıp bulacağını tahmin ediyorum. Quark ta PDF Nasıl Yapılır diye bir arat...

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Senin sorunun pdf yazıcısı yada quarkla değil arkadaşım,
Distiller ayarlarını düzenlemen gerek..
Yapman gereken basit.
Adobe Acrobat ile birlikte kurulan Disttiller programını (Başlat < Tüm programlar yada Sistem<Program Files<Adobe<Adobe Acrobat'ın içindedir.) çalıştırıp. High Quality seçeneğini seçip. Ayarları Düzenle (Edit Settings) den Renk (Color) sekmesine gelip Renk yönetim ilkelerinden Renkleri Değiştirmeyi seçip sonra aynı bildiğin gibi PDF yapmak.

Diğer bir yolu
adszaei.jpg

Üstte resimde görüldüğü üzere
CTRL + P
yaptıktan sonra bildiğin ayarları yaparsın.
Sonra Properties'e tıkladığında Default Settings'te High Quality seç ve EDİT'e tıkla.
Sonra Renk sekmesindeki
Renk Yönetimi İlkeleri 'nde "Rengi Değiştirme"yi seç
Sorun çözülmüştür.

İyi çalışmalar.

Son düzenleme:

tago

🌱Yeni Üye🌱
Senin sorunun pdf yazıcısı yada quarkla değil arkadaşım,
Distiller ayarlarını düzenlemen gerek..
Yapman gereken basit.
Adobe Acrobat ile birlikte kurulan Disttiller programını (Başlat < Tüm programlar yada Sistem<Program Files<Adobe<Adobe Acrobat'ın içindedir.) çalıştırıp. High Quality seçeneğini seçip. Ayarları Düzenle (Edit Settings) den Renk (Color) sekmesine gelip Renk yönetim ilkelerinden Renkleri Değiştirmeyi seçip sonra aynı bildiğin gibi PDF yapmak.

Diğer bir yolu
adszaei.jpg

Üstte resimde görüldüğü üzere
CTRL + P
yaptıktan sonra bildiğin ayarları yaparsın.
Sonra Properties'e tıkladığında Default Settings'te High Quality seç ve EDİT'e tıkla.
Sonra Renk sekmesindeki
Renk Yönetimi İlkeleri 'nde "Rengi Değiştirme"yi seç
Sorun çözülmüştür.

İyi çalışmalar.

Çok teşekkür ederim sorun bu şekilde çözüldü.

ekolguzin

🌱Yeni Üye🌱
page maker da pdf sorunu

iyi çalışmalar

ben page maker 7.00 da çalışıyorum. Dosyalarımı pdf formatında baskıya yolluyorum. Ama bilgisayarım ayarlarında bir sorun var. Adobe Dısttller ile yaptığım pdf dosyaları bozuk ve acayip karakter var. Çok acil yardıma ihtiyacım var. Yardımcı olursanız sevinirim.:sweating: