Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Photoshop 3D ders

St.ONe

Uşşaki
🏅Acemi Tasarımcı🏅
3D Tasarım Dersi

1-yeni bir sayfa açıyoruz ben boyut olarak 400*400px yaptım
2-iki adet yeni layer açıyoruz birine bi harfimizi diyerine öteki harfimizi resim 1'deki gibi -
62307586mu6.gif

-Harflerimizin orjinal yedeklerini allalım bize lazım olebılır ılerde..;)
3-harflerden oluşan layerlarımızı "ctrl" basarak seçiyoruz..resımdekı 1.adımdaki gibi olması lazım sonrada 2.adımdaki gibi yapıp şeklimizi yatırmaya geldi...
60622121dn7.gif

4- resim 3 tekı gıbı kare ıcındekı yerlerden tutarak seklımızı asagıya cekıyoruz asagıya cekerken "v" de move tool da olması ve "ctrl"ye basılı olarak indirebilirsiniz..
23385489vp8.gif

5-resim 4 tekı degerlerı harf layerlarımıza uyguluyoruz işlemi uyguladıktan sonra yazılarımızın bi kere daha yedegını alıyoruz
90896193wz1.gif

44xl4.gif

22189198nf8.gif

6-ve rasterize type yapıyoruz..
7-yazılarımızı rasterize type yaptıktan sonra "ctrl"ile seçiyoruz ve merge leyers yapıyoruz ve yazılarımız artık tek layer
8-layerımız artık tek şimdi "v" move tool da iken "ctrl+j" klavyenın ok tuşuyla bi yukarı basıyoruz ve bunları 15 defa veya size göre yeterince kalınlığa ulaşıncaya kadar tekrarlıyoruz....
9-oluşan bütün harf layerlarımızı merge layers la birleştiriyoruz..
AŞAGIDAKI RESIMDEKI GIBI BIR ŞEKLIMIZ CIKACAK
efekszlz9.jpg

10-yedekte tutugumuz yatay harflerimizden 2 tane kopya çıkartıyoruz ve bunları biri şeklin en üsütüne birinide en alta koyuyoruz
11- en alttaki yedekten aldıgımız harf layerlarımızı birleştiriyoruz merge layers yardımıyla ve resimdeki gibi gölge efekti uyguluyoruz..(gözünüze en yatkın olan değerler resimdekine yakın tuturmaya çalışın...)

Not : efekt uygulayıp boş bi layer la birleştirmemizin amacı sadece efekt uyguladıktan sonra bi kez daha farklı efektler uygulamak bu calışmada 3 defa emboss uygulamamız gerekiyordu..:)

Benzer konular

St.ONe

Uşşaki
🏅Acemi Tasarımcı🏅
En üsteki layırımızdaki efekleri sliyoruz yani kabartma işleminde uyguladıgımız efekleri siliyoruz...sildikten sonra bu iki harfi birleştiriyoruzki efek verirken farklı farklı olmasınlar...ilk efektimizi uyguluyoruz aşagıdaki degerler yeterli olucaktır..
ilk efekt
alttaki img hosttan silinmiş ama emboss vardı noral değerlerde bir emboss verin
51gt3.gif

Bu resimdeki gibide verseniz kafi olur..:)
62050534fo6.gif

52jg2.gif

ilk efek uyguladık ikinci efeki verebilmemiz için ufak bir hile yapıyoruz:)
boş bir layer acıp efekt verdıgımız layerla bırlestırıyoruz .. ve aşagıdaki gibi efektleri vermeye başlıyoruz...
ikinci efekt

62050534fo6.gif

61wv7.gif

62hs1.gif

63rc0.gif

İkinci efektlerimiizi uyguladık bir efekt daha verebilmek için yene bir boş layer acıp efekt verdıgımız layerla birleştiriyoruz be aşagıdaki efektleri uyguladıktan sonra şeklimiz son halini alıcaktır..:)
Son efekt

64zm5.gif

St.ONe

Uşşaki
🏅Acemi Tasarımcı🏅
63rc0.gif

Bitmiş Hali

sonmd1rn2.jpg

Kolay Gelsin Zor bir ders ama çalışılıp öğrenebilecek bir ders..:)

Resmi Yatay hale getirirken karşılaştıgımız en büyük sorunlardan bi tanesi move tool secenegindeyken show transform controls seçeneginin kapalı olması ve şekli indirirken ctrl ye basmamamızdan kaynaklanıyor...
123mg7.jpg

St.ONe

Uşşaki
🏅Acemi Tasarımcı🏅
rica ederim :) çok kolay bişi ama işte bunları yapabılmek için biraz zaman gerekiyo :)

Gökhan TEKİN

ARTniyetli
👑Efsanevi Grafiker👑
Kolay demişsin nedim... Ali gibi bende sana teşekkür ederim...Bizim için basit ama bilmeyen arkadaşlarımız çıkıyor... Bu anlatımından daha bir çok görsele hizmet verilcek işler çıkartılacağıda unutulmasın... Bunları geliştirmek sizin elinizde... Çalışınca oluyor...
Çalışılsın. Takıldıkları her an onların yanındayız =)

Özkan TÜRK

🏆Pro Tasarımcı🏆
ilk mesaj zor ders diyor 2. seferde kolay hangisi :p

eline sağlık

naklov

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
gerçekten guzel bır çalışma guzel bır paylaşım ..

quick

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.dijitalsokak.com
teşekkürler anlatım için ben uzun yolu seçiyordum ve başarılı sonuç alamıyordum:) artık daha temiz ve güzelini öğrendim.
teşekkürler

St.ONe

Uşşaki
🏅Acemi Tasarımcı🏅
ilk mesaj zor ders diyor 2. seferde kolay hangisi :p

eline sağlık

benım ıcın cok basıt bır calısma neden basıt bu ıse dırek 3d den gırmedım once yavas yavas temelını ogrendım sonra zamanı gelınce 3d ye gectım ve basarılı oldugumada ınanıyorum :)

zor olan kısmı ıse dıger temel seylerı bılmeden dırek bu dersle bısıler yapmaksa cok zordur..:) ılk gırerken derse zor demısımdır..:) yorumumda ben kendımı katarak soledım :)

mt_design

🏅Acemi Tasarımcı🏅
çok güzel bi anlatım olmuş. teşekkürler...

3Dreamer

🏅Acemi Tasarımcı🏅
güzel eline saglık yararlı bi derste abi dagı niye kazma kürekle deleyimki hazır kepce warken Autodesk !!!

~BaDBoys~

🌱Yeni Üye🌱
Çok Teşekkürler Çok Harika Bir Ders Yapımıda Kolay :)

St.ONe

Uşşaki
🏅Acemi Tasarımcı🏅
güzel eline saglık yararlı bi derste abi dagı niye kazma kürekle deleyimki hazır kepce warken Autodesk !!!

yorumlar için teşekkürler ..

@3Dreamer ;
Sölediğin sözde haklısın ama malasef 3d programları bilmeyen arkadaşlar var programı öğrenip cizmektense lazım olunca photoshop biliyorsa bu yöntemle 1-2 kerelik yapılabilir ama hergün 3d yapıyorsa photoshop zor autodesk'in programları daha mantıklı gelebilir . :)