Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Photoshop Ağır Çalışıyor

devrimcoskun

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar ben bilgisayarıma photoshop programının portable cs 4 versiyonu ve adobe photosop cs2 yükledim tüm yüklediğim versiyonlarda photoshop ağır çalıştı makinayı çok kasıyor bu sorunu nasıl giderebilirim makinayı kastığı için kullanmak istemiyorum.hızlı çalışmasını sağlamak için ne yapmalıyım

berglakin

♾️Grafik Gurusu♾️
RAM le alakalı bir durum "makinanızda" kac gb ram var?

berglakin

♾️Grafik Gurusu♾️
1gb ram yetersiz kalabilir photoshop bu ramin büyük bir cogunlugunu kullanır...
aynı anda birkaç program çalıştırdığınızda bilgisayarınızda yavaşlamalar olacaktır rami yukseltmenız sorunu halledecektir kanısındayım..

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
1gb ram yetersiz kalabilir photoshop bu ramin büyük bir cogunlugunu kullanır...
aynı anda birkaç program çalıştırdığınızda bilgisayarınızda yavaşlamalar olacaktır rami yukseltmenız sorunu halledecektir kanısındayım..

Hiç sanmıyorum. Keşke o kadar basit olsaydı.. RAM dediğiniz kaç para ki?

berglakin

♾️Grafik Gurusu♾️
Hiç sanmıyorum. Keşke o kadar basit olsaydı.. RAM dediğiniz kaç para ki?
sorun gidermenin ücretle doğru orantılı birşey oldugunu düşünmüyorum...
benimki sadece bir öneri yolu ki 1 gb ramle 4 gb ram arasında ciddi performans farklılıkları vardır

unforgiven_32

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
benimki sadece bir öneri yolu ki 1 gb ramle 4 gb ram arasında ciddi performans farklılıkları vardır

Sonuna kadar katılıyorum Ram'ın ücretiyle sorunun giderilmesinin hiç bir alakası yoktur...

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑

Sonuna kadar katılıyorum Ram'ın ücretiyle sorunun giderilmesinin hiç bir alakası yoktur...

Özellikleri bile belli olmayan bir "makinaya" RAM taktığınızda CS4'ü çalıştırır diyorsunuz yanlış anlamıyorsam.. Öyle mi?..

Ya bu söz konusu "makina" 1Gbyte'tan fazla RAM'i desteklemiyorsa, ya doğru düzgün bir ekran kartı yoksa?

İşlemci hızı falan da önemli değil, RAM tak çalışsın yani..

Peki.. :)

berglakin

♾️Grafik Gurusu♾️
Özellikleri bile belli olmayan bir "makinaya" RAM taktığınızda CS4'ü çalıştırır diyorsunuz yanlış anlamıyorsam.. Öyle mi?..

Ya bu söz konusu "makina" 1Gbyte'tan fazla RAM'i desteklemiyorsa, ya doğru düzgün bir ekran kartı yoksa?

İşlemci hızı falan da önemli değil, RAM tak çalışsın yani..

Peki.. :)
evet yanlış anlamışsınız :)
cs2de çalıştığında da yavaşlama oluyor diyor cs4 değil sadece bu Ram olayı da sadece benim bir önerim di sorunun giderilmesine dair elbette ki sorunun kaynağı farklı olabilir.
tabiki bilgisayarın özelliklerini bilemiyoruz ama ram performansı artırmaz diyemeyiz ucuz olsa bile :)

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
arkadaşlar ben bilgisayarıma photoshop programının portable cs 4 versiyonu ve adobe photosop cs2 yükledim tüm yüklediğim versiyonlarda photoshop ağır çalıştı makinayı çok kasıyor bu sorunu nasıl giderebilirim makinayı kastığı için kullanmak istemiyorum.hızlı çalışmasını sağlamak için ne yapmalıyım

evet yanlış anlamışsınız :)
cs2de çalıştığında da yavaşlama oluyor diyor cs4 değil sadece bu Ram olayı da sadece benim bir önerim di sorunun giderilmesine dair elbette ki sorunun kaynağı farklı olabilir.
tabiki bilgisayarın özelliklerini bilemiyoruz ama ram performansı artırmaz diyemeyiz ucuz olsa bile :)

Peki. ____________

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
Öneri öneri....

1 adım. Edit>Preferences>General. oradan Plug Ins& Scratch Disk Kısmına gel, Scratch kısımlarına C,D,E (harddisk kaça bölmüşseniz) diye sürücü yerlerini göster bunları secili hale getirin

Örneğin; C sürücünüzü 10gb yapıp programlara ayırdınız D sürücünüzü 30gb yapıp depo olarak kullanıyorsunuz 10 gb alan zaten az olduu için first olan alanı d işaretlemeniz çalışmalarınızı daha hızlı sürdürmenizi sağlar..

2. adım C:\Documents and Settings\Local Settings\Temp bulunanları silin

3.adım program acıkken Edit > Purge > (Undo-Clipboard-Histories-All) Bunların yaptığı iş ise prog.belleğini boşaltmak